Zprovoznění mikrofonu ve Windows XP (vyřešeno)

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TomTomX
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod TomTomX » 02 zář 2005 15:40

Tak problém konečně vyřešen - problém byl s konektorem, který někdy fungoval a někdy ne. Přestože byla sluchátka nová, tak byl poškozený. Když jsem je zkoušel na jiném počítači, tak to zrovna fungovalo, doma ne. Vyměnil jsem je a všechno je OK.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 02 zář 2005 19:50

Ufff! :smile:

djinn
nováček
Stav:

stejný problém

Příspěvekod djinn » 14 lis 2005 19:52

Mám bohužel stejný problém, ale zaručeně to není konektorem. Na jiném počítači totiž mikrofon funkuje bez problémů.
Zkoušel jsem již všechny rady, které zda jsou napsány a přeinstalovat několik ovladačů ale nepomohlo to. Zkousil jsem i jiný mikrofon, ale ani ten není funkční.
Vlastním také P4P800E-Delux a mikrofon je integrovaný v sluchátkách.
Prosím, poraďte mi.

Surehand
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Surehand » 14 lis 2005 20:22

Slúchadlá s mikrofónom si inštaloval pri zapnutom, alebo vypnutom PC? Podľa mojich skúseností si WXP dokáže nájsť väčšinu externých rariadení, aj keď niekedy radšej používa vlastné ovládače, ako ovládače výrobcu. Konkrétne nám "nedoporučil" ovládače na multifunkčné zariadenie HP. Skús to nainštalovať pred zapnutím PC, ak si to urobil, tak neviem, len postupne prejsť všetko... Vo Volume control to máš asi správne...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 14 lis 2005 21:29

Aby nastalo kýžené propojení, musí se toho zúčastnit dva konektory: na kabelu miktofonu a na vstupu zvukový karty. A ten na zvukový kartě se poškodí mnohem snáz než ten na kabelu mikrofonu. Pokud, jak pravíš, mikrofon na jiném PC funguje, pak je určitě chyba ve tvým počítači. Mikrofon nehraje z repráků, nebo z něj nejde nahrávat, nebo oboje?

2surehand: mikrofon je jedno z mála externích zařízení, které nemá ovladače. Zvukové karty (ty lepší) dovedou rozpoznat, že na vstupu mají připojené nějaké zařízení a přizpůsobit se tomuhle zjištění, ale mikrofon se zvukovou kartou nekomunikuje, pouze dodává ne její vstup signál k dalšímu zpracování, z hlediska počítače je to pasivní součást (i když je zdrojem signálu).

Surehand
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Re: stejný problém

Příspěvekod Surehand » 17 lis 2005 18:44

djinn píše:Mám bohužel stejný problém, ale zaručeně to není konektorem. Na jiném počítači totiž mikrofon funkuje bez problémů.
Zkoušel jsem již všechny rady, které zda jsou napsány a přeinstalovat několik ovladačů ale nepomohlo to. Zkousil jsem i jiný mikrofon, ale ani ten není funkční.
Vlastním také P4P800E-Delux a mikrofon je integrovaný v sluchátkách.
Prosím, poraďte mi.

2mmmartin: Mikrofóny sú jedny z mála zariadení, ktoré nepoužívam, mimo tých, čo sú integrované v kamere, takže v tomto nemám prehľad. Vychádzal som z toho, čo napísal djinn a zo skúseností s inými zariadeniami. :bigups:

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 18 lis 2005 02:05

Zkuste si v nastavení zvuku dát upřesnit, a klikněte pod mikrofon na UPŘESNIT .. tady sou dvě políčka, MIC BOOST a MIC TO SELECT .. zaškrtněte MIC BOOST a odškrtněte MIC TO SELECT a mělo by to šlapat .. a mikrofony se nerozlišujou jestli sou k PC nebo jinam, je to podle jacku .. takže pokud tam jack mikrofonu zastrcis, to je to hlavni .. sand sem vam pomoch

djinn
nováček
Stav:

Příspěvekod djinn » 18 lis 2005 18:47

mmmartin píše:Aby nastalo kýžené propojení, musí se toho zúčastnit dva konektory: na kabelu miktofonu a na vstupu zvukový karty. A ten na zvukový kartě se poškodí mnohem snáz než ten na kabelu mikrofonu. Pokud, jak pravíš, mikrofon na jiném PC funguje, pak je určitě chyba ve tvým počítači. Mikrofon nehraje z repráků, nebo z něj nejde nahrávat, nebo oboje?

Tak to je asi ta nejhorší varianta, jaká může být. :-(
Mikrofon jenom nenahrává. Reproduktory jsou v pohodě.
Jinak ovadač k zvukové kartě (integrovaná na základní desce) pozná, že je mikrofon připojený, ale nejde z něj nahrávat - prostě nebere zvuk.
Myslíte, že je to na záruku, nebo mi to nevezmou?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 18 lis 2005 19:23

Pokud mikrofon je slyšet z reproduktorů a "jenom" nenahrává, pak je téměř jistě chyba v nastavení ovládání zvuku. Záleží na OS a zvukový kartě, ale téměř ve všech případech je oddělené ovládání zvuku pro poslech a ovládání zvuku pro nahrávání. Zkus se prokousat tímhle, snad tam najdeš řešení: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=1105&highlight=, případně tady: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=1108&highlight=. Bude to asi chtít trochu trpělivosti, ale řešení tvýho problému tam parvděpodobně najdeš. :smile:

djinn
nováček
Stav:

Příspěvekod djinn » 18 lis 2005 20:10

mmmartin píše:Pokud mikrofon je slyšet z reproduktorů a "jenom" nenahrává, pak je téměř jistě chyba v nastavení ovládání zvuku. Záleží na OS a zvukový kartě, ale téměř ve všech případech je oddělené ovládání zvuku pro poslech a ovládání zvuku pro nahrávání. Zkus se prokousat tímhle, snad tam najdeš řešení: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=1105&highlight=, případně tady: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=1108&highlight=. Bude to asi chtít trochu trpělivosti, ale řešení tvýho problému tam parvděpodobně najdeš. :smile:

Promiň, to jsem pochopil špatně otázku. Myslel jsem to tak, že reproduktory fungujou (když si pouštim hudbu). Bohužel ale zvuk z mikrofonu neni slyšet v reproduktorech. Prostě Windows neberou zvuk z mikrofonu, ale třeba z TV karty jde nahrávat v klidu.
Jdu se prohrabat těma odkazama, snad tam něco najdu.

djinn
nováček
Stav:

Příspěvekod djinn » 18 lis 2005 20:29

Tak jsem se dostal ke stránce: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=1105&postdays=0&postorder=asc&start=30. Možná bude zakopanej pes tady.
V Ovládání záznamu mi nejde zaškrtnou políčko Vybrat. Když na něj kliknu, tak se nezaškrtne (ať zkoušim kteroukoliv z možností, ne jenom mikrofon), a přitom v Ovládání hlasitosti (přehrávání) funguje Ztlumit normálně.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 18 lis 2005 21:02

Tak tímhle sdělením jsi mě dostal :-( . Tím se celej problém dostává do trochu jiné roviny, budu dál hloubat nad možnou příčinou, ale asi to bude běh na delší trať, protože to asi je problém softwaru, což není tak úplně můj záhonek. Ale třeba se někdo kompetentnější přidá se svými radami.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”