Dobrý den.
Nedávno jsem si pořídil NOVÝ notebook: http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y50-70 ... 82/produkt
Ale při používání jsem se setkal s velmi otravnými zvuky, hlavně když je v místnosti ticho. Leze to opravdu na nervy a nedá se téměř pracovat.
Zvuky jsou jako tikání vteřinové ručičky u nástěných hodin. Tikání je v intervalu cca co 1 vteřina. (opravdu se nejedná o typický zvuk při zapisování/čtení dat z disku, ale o zřetelné periodické tikání)
Zdá se mi, že se toto tikání ozývá z HDD. Tikání trvá např. pár minut - klidně i hodinu. Potom na nějakou dobu tikání ustane (pár minut, hodinu ... jak kdy).
Co jsem tak koukal po internetu a fórech, tak tam někteří lidé psali, že to může způsobovat časté parkování hlaviček u HDD. Nejsem žádný "expert" a moc se v tom nevyznám.
Rád bych se zeptal, jestli se dá zjisti přesná příčina a svépomocí to opravit. Pokud jsou to opravdu ty hlavičky, tak jestli existuje nějaký program, kde se to dá nastavit atd..
Nebo je lepší notebook rovnou jít reklamovat (je v záruce). Akorát nevím jestli stačí důvod reklamace: "tikání HDD".
Předem děkuji za případné odpovědi.
Cvakání v notebooku (asi HDD)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Cvakání v notebooku (asi HDD)
Můžeš zkusit reklamaci, jinak s tím nejspíše nic nesvedeš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 3803
-
od CrossSK