Burzu v Bombai zavřeli dnes ráno po té co šla o 11% dolů a to je na tom Indická ekonomika dobře.
Jinak podívejte se co stojí dnes měd a nebo zinek, jak to letí nahoru.
Podle toho soudím, že je to v prdeli, zdroj informací boerse.de, reuters.com, lme.com.
Opravdu si nedělám srandu, myslím si ,že je zle.
Amíci to prostě s tím svým válčením a radoby blahobytem za nic a vše na dluh přestřelili.
Banky budou zvyšovat úroky ( myslím cedulové mimo centrální americké). Tím zdraží peníze pro všechny investice a následně to samozřejmně roztočí inflaci třeba na 7% a bude hotovo.
Teď jsem četl , že jsou zasaženy penzijní australský fondy, jsem zvědavej co bude dál.
Jak se posere Čína tak bude hodně zle. Já jim dávám čas do konce tohoto týdne.
A proč se tak děje?
1. Americká ekonomika není to co bývala, prostě není konkurence schopná. Představ si průsery typu ENRON problémy amerických automobilek prodat a taky válka v Iraku atd.
2. Lidi v Americe si nadělali moc dluhů a nemají peníze na zaplacení hypoték a banky jim berou domy, ale ty domy mezitím ztratily ty domu tak půlku z tržní hodnoty protože je jich moc a nikdo je nechce. Takže banky mají obrovský ztráty.
3.Už amerika nehraje prim a nikdo ji nechce půjčovat, aby jako celek mohla fungovat
Jinak situace se trošku stabilizuje, čeká se na obrovskou intervenci od čtyř největších bank světa, uvidíme.
. . . .
Větší problém je Indie a Čína, která nechce dolar a nakupuje Jen a tím přilívají olej do ohně. Dolarovej dluhopis je skoro neprodejnej.
. . . .
New York - Děsivé propady na burzách po celém světě, které vyvolávají vzpomínky na paniku po 11. září roku 2001, přiměly centrální banku Spojených států amerických (Fed) zasáhnout.
Bankéři se pod vedením guvernéra Bena Bernankeho rozhodli prudce snížit základní úrokovou sazbu, která ovlivňuje cenu peněz na trzích. Klesla tak o 0,75 procentního bodu na čtyři procenta, uvedla agentura Reuters.
Jde o záchranný krok pro slábnoucí americkou ekonomiku, která se již několik měsíců zmítá v křeči kvůli krizi na hypotečním trhu a strhává s sebou všechny světové trhy.
Tohle jsem se dozvěděl od jednoho chlapa co tomu rozumí opravdu dobře, takže jsem trochu . . . nepotěšen.
Jiný zdroj mi uvedl, že situace je o to horší, že se to amíci snažej nějak zakamuflovat a tím můžou způsobit ještě větší propady a průsery.