vymazání obsahu registru

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

slapetka
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

vymazání obsahu registru

Příspěvekod slapetka » 23 led 2008 13:21

Odinstaloval jsem si program. Přesto mi po něm zůstali stopy v PC. Jak odstraním tyto stopy (např. vymazání obsahu registru, atd.)?

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 led 2008 14:50

Co myslíš tím:"Přesto mi po něm zůstali stopy v PC" ?
Při odstraňování software, ať už nějakým uinstalem, který je součástí programu, anebo přes ovl.panely tam někdy "zbytky" zůstanou. Tady asi záleží na výrobci software, jestli je postaven tak, aby se odstranilo vše, anebo jen hlavní - spouštěcí (to je moje doměnka) soubory.
Pokud se neodstraní vše, tak zpravidla zůstane složka na C/Program Files, neplatný odkaz v nabídce Start a někdy i Zástupce na ploše a na C/Dokument and Seting/.../Plocha. Toto odstraníš zpravidla pravou myší a Odstranit.
Pak skoro vždy (ne-li vždy) zůstanou neplatné záznamy v registrech. Těch, pokud nepůsobí nějaké kolize s další instalací si není nutné všímat. Místo tam nežerou (do určité doby) a stejně je nikdy neodstraníš všechny. Pokud bys chtěl vyčistit i registry, pak je na to mnoho free programů z nichž asi nejznámější je CCleaner. Ten to vyčistí vcelku spolehlivě a dostatečně. Je ovšem třeba držet se návodu. Odkaz i s návodem zde někde najdeš.
Pak je ještě možnost "dočistit" to manuálně, ale to bych zatím moc nedoporučoval. Tam je třeba vědět co se odstranit může a co ne, jinak se dá spolehlivě odbourat systém a nezbývá než nová instalace.
Do Start-Spustit napíšeš regedit a potvrdíš.
Klikneš někam do okna a stiskneš současně CTRL/F - viz scr.1
Napíšeš např. sahy, potvrdíš, proběhne prohledávání a nalezené sachy odstraníš. Viz, scr.2
Pak klikneš na Najít další atd. dokud se neodstraní všechny sachy. /Ty screeny jsou zde přehozené-tedy regedit_1 a regedit_2/.
Tady ale velmi opatrně, protože se dá udělat víc škody, než užitku ! :D
Přílohy
regedit_2.JPG
regedit_1.JPG

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”