Zmenšený konektor pro FDD na MB

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Wolf
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Zmenšený konektor pro FDD na MB

Příspěvekod Wolf » 22 led 2008 18:47

Mám zajímavý problém:

Víte jak vypadá konektor na motherboardu pro připojení harddisku nebo disketovky?
Tak do něj je protikusem konektor velikosti PFL (ta umělohmotná věc na koncích IDE kabelu :smile: )

No a já jsem teď dostal motherboard z nějakýho průmyslovýho PC, velikost jako větší poštovní obálka, prostě extrémně mrňavoučká věc s integrovanou grafikou, zvukovkou, USB, síťovkou, rovněž integrovaným Pentiem MMX 266MHZ, slotem pro CompactFlash kartu atd...

A protože je to fakt malilinkatý, všechny konektory jsou zmenšený. Kabel k HDD k tomu byl (na jedné straně mrňavoučkej konektor do desky, na druhé normální k HDD) ale nemůžu připojit disketovku, protože k ní kabel nemám ale klidně bych si ho vyrobil.

Jen prostě nevím, jak se jmenuje ten zmenšenej konektor!

Neorientujete se v tom někdo? Pokud to pomůže, ta deska je Advantech PCM-9550F.
Šrot1: MUZEUM :smile: AMD Am5x86 133MHz, MB Octek Hippo 15, ATi 3D Rage II+DVD, 128MB EDO RAM, síťovka, vypalovačka, rádiový tuner, USB, Win98SE/DOS
Šrot2: NB ASUS F5VL: Intel Core 2 Duo 2GHz, ATi Mobility Radeon X2300, 2GB RAM, HDD 250GB, Win Vista

Reklama
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 22 led 2008 20:48

Neodpovím na tvou otázku,jen se ptám,na co ještě potřebuješ FDD?
Já ho mám už 2 roky ve skříni. :bigups:
► Zobrazit spoiler

qfwfq
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod qfwfq » 23 led 2008 23:46

Ozaj, načo? Pripoj si tam CDROM ako slave. Ak na kábli nie je konektor, tak ho tam v sveraku nacvakni.

Wolf
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Wolf » 25 led 2008 22:31

qfwfq píše:Ozaj, načo? Pripoj si tam CDROM ako slave. Ak na kábli nie je konektor, tak ho tam v sveraku nacvakni.

My tu mluvíme o disketovce, ne o CD mechanice. :P
(Už jsem ten káblík sehnal od původníha majitele. Ve specializovaným obchodu přes konektory mi totiž nepomohli, prej že je to moc exotický)
Šrot1: MUZEUM :smile: AMD Am5x86 133MHz, MB Octek Hippo 15, ATi 3D Rage II+DVD, 128MB EDO RAM, síťovka, vypalovačka, rádiový tuner, USB, Win98SE/DOS
Šrot2: NB ASUS F5VL: Intel Core 2 Duo 2GHz, ATi Mobility Radeon X2300, 2GB RAM, HDD 250GB, Win Vista

Zpět na “Vše ostatní (hw)”