Na disku chybí 450 GB místa
Na disku chybí 450 GB místa
Ahoj. Před pár dny jsem si všiml, že mám skoro kompletně zaplněný disk C. Něco jsem vymazal, ale čísla mi moc neseděly. Poté jsem zpustil test v programu TreeSize a výsledek byl, že mám zaplněno 231,8 GB místa na disku. Diska mám na 750 GB ale v počítači mi to píše, že mám pouze 27 GB volného. Nevíte někdo co s tím? Asi by pomohlo všechno máznout a reinstalovat OS, ale do toho se mi moc nechce. Nevíte nějaký jiný způsob jak to vyřešit? V příloze přikládám obrázek pro představu. Děkuju za rady.
Re: Na disku chybí 450 GB místa
Proč se nepodíváš, kolik zabírajíi restore points, cache, temp, old update, service pack backup, ... nebo kolik GiB si natahují pošahaní naslednici KB3035583?
Pro informaci, používaš špatné jednotky
Windows GB != GiB 750GB > 698GiB 1 Kibibyte = 1024 byte.
Pro informaci, používaš špatné jednotky
Windows GB != GiB 750GB > 698GiB 1 Kibibyte = 1024 byte.
Jak vypadá správa disků (OS nástroj)?
Genome: ty používáš špatné nepočítačové jednotky! IT zvyklosti jsou úplně jinde a kdo se zabývá počítači hlouběji, tak ví proč.
Genome: ty používáš špatné nepočítačové jednotky! IT zvyklosti jsou úplně jinde a kdo se zabývá počítači hlouběji, tak ví proč.
Myslíš toto?
Dodatečně přidáno po 34 vteřinách:
Za jednotky se omlouvám, ale nejsem moc IT zaměřený
Dodatečně přidáno po 3 minutách 49 vteřinách:
Ty restore points, cache, temp, atd. moc nezabírají. Koukal jsem na ně, je to to třeba 1,64 GiB u Temp. Hlavně ten TreeSize by měl měřit všechny soubory na disku včetně skrytých. Včera jsem zadával nějaký příkaz do cmd, který mi vyjel, že mám na disku volných ca 460 GiB (zbytek) místa.
Dodatečně přidáno po 34 vteřinách:
Za jednotky se omlouvám, ale nejsem moc IT zaměřený
Dodatečně přidáno po 3 minutách 49 vteřinách:
Ty restore points, cache, temp, atd. moc nezabírají. Koukal jsem na ně, je to to třeba 1,64 GiB u Temp. Hlavně ten TreeSize by měl měřit všechny soubory na disku včetně skrytých. Včera jsem zadával nějaký příkaz do cmd, který mi vyjel, že mám na disku volných ca 460 GiB (zbytek) místa.
Volné místo je zobrazeno správně, jen máš vypnuté zobrazování některých souborů nebo nemáš na některé oblasti disku práva ... tipuji že by to mohla být složka s body obnovy systému, případně další ...
Složka s body obnovy systému je prázdná, ale stejně nic. Navíc jsem zobrazil skrytý chráněné soubory operačního systému, otevřel disk C, dal označil vše a ve vlastnostech mi to napsalo velikost 238 GiB, což by odpovídalo TreeSize. Ale pokud kliknu na disk C a kouknu na velikost, tak to píše obsazeného 657 GiB.
Tak systém má vždy pravdu. Jestli jsi měl například někdy Nortona (antivirus), tak místo může viset v trezoru. Těžko říct takhle na dálku.
Používám AVG a trezor je prázdný. Pokud by to šlo, mohl bych ti dát přístup přes Teamwiever
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ja bych jako prvni spustil test filesystemu (chkdsk c: /f) pri pristim spusteni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2864
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
-
- 3
- 5072
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3182
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3230
-
od sabrik