Externí HDD je vidět ve Správci zařízení, ale nikde jinde ne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

realphoto
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Externí HDD je vidět ve Správci zařízení, ale nikde jinde ne

Příspěvekod realphoto » 05 úno 2016 15:08

Jsem na tříměsíční cestě po JV Asii a na zálohování máme externí 1TB 2,5" HDD Seagate. Nejdříve se připojoval normálně, ale pak přestal být vidět v Tento počítač a nemá žádné písmeno. Ve správci zařízení vidět je, ale nikde jinde. Ani ve Správě disků. Možná se jedno odpoledne přehřál, ale nejsem si jist, že blbne přesně od té doby. Potřebuju ho nutně rozchodit, HELP!

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Externí HDD je vidět ve Správci zařízení, ale nikde jinde ne

Příspěvekod Uziv00 » 05 úno 2016 20:57

Zkus na jiném PC.

realphoto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod realphoto » 06 úno 2016 07:06

Zkusil jsem:
Pri pripojeni k jinemu PC nabehne jako jednotka, ale ackoliv na ni bylo nekolik slozek s fotkami a ma 1000 GB, zobrazi se jen slozka IDE a v ni slozka Common7, a v ni opet slozka IDE. Kdyz zadam vlastnosti, ukaze to, ze disk ma jen 232 GB a z toho 100 MB je plnych. Zbytek nevidi.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 06 úno 2016 08:49

Pravděpodobně bude po něm.

realphoto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod realphoto » 06 úno 2016 12:22

To jsem nechtel slyset. Nejaky zpusob, jak z nej dostat data? Prece jen tak nezmizely?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2016 12:32

Crystal Disk Info. Jaky ukazuje stav disku?

Proc z nej je treba dostat data, kdyz je pouzivan jen na zalohovani? Koupil bych v nejblizsim krame dalsi disk a data nahral na nej (nebo rovnou dva disky, dve zalohy lepsi nez zadna zaloha).

Kdyz jsme jezdili naposled po USA, tak jsem mel 10x 64 GB kartu, 1 TB interni disk v ntb a 1 TB externi disk, kazdy den vecer se to prekopirovalo z karet do ntb a na externi disk, takze vse bylo 3x. A video z 3D kamery zabira pomerne dost mista.

Samozrejmne je nutne dodrzovat zakladni pravidla jako externi disk pouzivat pouze v klidu nekde na stole, v zadnem pripade treba v aute za jizdy. Externi disk se nesmi za provozu pohnout.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 06 úno 2016 13:24

Šance by byla, pokud jde o "rámeček" ve kterém je umístěn disk s klasickým sata rozhraním. Pak lze krabici otevřít, disk vyjmout, připojit k PC, projet programem pro záchranu dat (mě se osvědčil GetDataBack) a zachránit co jde.
Dalším řešením je specializovaná firma.

realphoto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod realphoto » 07 úno 2016 04:11

CrystalDiskInfo ukazuje "disk not found" :(( Jsme na čtvrtroční cestě a máme dva foťáky a kameru. Zálohováním myslím to, že jsme na disk sypali pořízené fotky, abychom mohli přemazat karty a znovu na ně fotit. Ergo - není disk = nejsou fotky, které jsme už z karet smazali. Doma mám taky zálohu 2x nebo 3x, ale tady jsem na disk spoléhal, už tak táhnu techniky spoustu. GetDataBack vyzkouším, až koupím v Bangkoku pozítří nový disk a budu to mít kam sypat, kdyby se to náhodou povedlo...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 úno 2016 06:30

Jo, zálohovat na harddisky je pohodlný, ale také na prd. Osobně bych měl Plextor BLU-Ray vypalovačku a zálohoval na 25 GB BD-R. Data bych měl zajištěné, i kdyby to byla jediná verze. A to minimálně na 20 let. Přečtu i své první CD z roku 1999 (17 let)!
Naposledy upravil(a) X dne 07 úno 2016 20:54, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 07 úno 2016 09:20

Zalohovani = zalozni kopie, tzn kopie dat, ktera jsou ulozena jeste nekde jinde. Bez existence originalu nemuze byt zaloha, ceho by to bylo zaloha kdyz original uz neni? Davat jedinou kopii vsech dat na jediny disk neni zalohovani, ale nezodpovednost a hazard.

A to si o me mysleli ze jsem se zblaznil kdyz jsem koupil 10 karet po 64 GB a tahal sebou po Americe notebook a externi disk. A to jsem jeste schvalne koupil Nikon D7000, ktery uklada na dve SD karty soucasne. Aby te techniky nebylo moc, uz davno nevozim kameru - zaznam z fotaku je ostatne mnohem kvalitnejsi nez z kamery pod 30.000 Kc. Jedina vyjimka byla ta 3D kamera, protoze to se fotakem zkratka natocit neda (ale bylo z ni celkem 250 GB videa).

Nejvetsi sance je, ze to co odeslo neni disk, ale jenom elektronika v prevodniku - v tom pripade bych nekoupil znova externi disk, ale samotne USB SATA rozhrani a obycejny disk - a ten puvodni vyndal z te plastove krabicky a skusil ho pripojit pres to rozhrani. Jestli je vadne jen to rozhrani, bude disk fungovat.

Jestli se ten disk pri zapojeni roztoci a nevydava zadne podivne zvuky, tak by to mohlo byt jen tim prevodnikem.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
    od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem
    4
    3304
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 16:22
  • Není vidět repozitář na USB disku v Kodi
    od paolov » 24 srp 2024 12:14 » v Vše ostatní (sw)
    1
    2669
    od TechShowGamer Zobrazit poslední příspěvek
    24 srp 2024 17:11
  • Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
    od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    3263
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 10:02
  • WiFi zařízení pro 2 generační dům
    od Uncaj » 11 lis 2024 19:51 » v Sítě - hardware