Dobrý den, chtěl bych se zeptat na něco ohledně zapínání notebooku mám Notebook Lenovo IdeaPad Y580.
První dotaz chtěl bych se zeptat když se mi HDD hřeje okolo 60 stupnu pořád myslíte že by pomohlo notas otevřít a profouknout stlačeným vzduchem že by to mohl zapříčinit prach? Mám notebook přes 2 roky a už po záruce takže otevření nevadí.
A teď druhá otázk abych se dostal k tomu hlavnímu když notebook vypnu tak se mi objeví Lenovo a točí se kroužek ale někdy to trvá třeba 10 minut a nic tak co musím natvrdo vypnotu a znovu pustit a poté během 5 minut naběhne. Nainstaloval jsem si Windows 10 tedy aktualizoval z w8.1 se a notebook byl zakoupen s w8. Muže tento problém zapříčinit W10 nebo to je spíše HDD?
Předem děkuji za inteligentní odpovědi a prosím lidi kteří se chtějí posmívat nebo mají hloupé řeči nevyjadřujte se. :)
Spuštění Notebooku
Re: Spuštění Notebooku
Ne, u tohohle je vada v návrhu.
Ahoj Milane,
ohledně teploty z mého pohledu: bral bych v potaz i to, jak dlouho na noťasu děláš, jak moc jej zatěžuješ. Nicméně dva roky už jsou dost dlouho na to, aby se ti zaprášilo větrání a pokud tedy nemáš strach, už z prevence bych jej vyčistil.
Odpověď na druhou otázku neznám, nicméně tipnul bych si na problém s Windows. Už jsem se s tím taky setkal, bylo to až při přechodu z W7 na W10 - do té doby se mi to nestalo nikdy.
(Řešení však nechám na znalejších. Momentálně potřebuju skočit pro rohlíky do obchodu a potom tady taky přijdu s prosíkem, protože mě W10 zlobí a nechtějí přestat. :( )
EDIT: A jsi si jistý, že to hřeje HDD a ne procesor?
ohledně teploty z mého pohledu: bral bych v potaz i to, jak dlouho na noťasu děláš, jak moc jej zatěžuješ. Nicméně dva roky už jsou dost dlouho na to, aby se ti zaprášilo větrání a pokud tedy nemáš strach, už z prevence bych jej vyčistil.
Odpověď na druhou otázku neznám, nicméně tipnul bych si na problém s Windows. Už jsem se s tím taky setkal, bylo to až při přechodu z W7 na W10 - do té doby se mi to nestalo nikdy.
(Řešení však nechám na znalejších. Momentálně potřebuju skočit pro rohlíky do obchodu a potom tady taky přijdu s prosíkem, protože mě W10 zlobí a nechtějí přestat. :( )
EDIT: A jsi si jistý, že to hřeje HDD a ne procesor?

"Tlampače zesilují pouze hlasy, nikoliv arguemnty."
Hans Kasper
Hans Kasper
No procesor je v pohodě a stahl jsem program na HDD a co se funkčnosti a spolehlivosti týče ukázal že je vše v pořádku ale ta tepplota tam stoupá + když dám správce uloh tak mám disk na 100% a to se dá říct že nic nedělám krom koukání na plochu :/ Měl jsem starší notebook předtim a ten měl w7 ta nikdy se mi nic takového nestalo. Ale hlavní problém je to spouštění že takhle trvá.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ten HDD je prostě u tohoto modelu blbě umístění, jediné řešení je koupě rámečku a přesunutí místo mechaniky, i tak to není ideální, ale přesto mnohem lepší...
Ty W10 jsi dělal čistou instalaci? máš nainstalované všechny ovladače? i u W8.1/8 se projevovalo dlouhé spouštění?
Ty W10 jsi dělal čistou instalaci? máš nainstalované všechny ovladače? i u W8.1/8 se projevovalo dlouhé spouštění?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

No u win 8/8.1 právě že ne a abych pravdu řekl začlo to tím že jse jednou dělala akutlizace která se nejspíše špatně udělala myslím že se mi vybil notebook bohužel to začlo když jsem usl a notebook nešel tak jsem win 10 nainstaloval a od tý doby to nejde a předtímt aky už dlouho trvalo dostat se vubec do instalace windowsu přes flashku ale je pravda že takovej problém i s tou akutalizací se mi stal až na w10 :/
A ten problém že disk i když nic nedělám je na 100% muže být co? Vím že hodně lidí c stím má problémy na w8/8.1/10 ale upřímě porřádně nikde npíší co s tim :/
A ten problém že disk i když nic nedělám je na 100% muže být co? Vím že hodně lidí c stím má problémy na w8/8.1/10 ale upřímě porřádně nikde npíší co s tim :/
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Těch 100% může být téměř čímkoli, první bych zkusil přeinstalovat ty W10, a nebo v sekci HJT si nechat udělat kontrolu popřípadě nechat si zkontrolovat Windows, ale reinstal bude asi rychlejší :)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 4524
-
od Kminek