Zdravím,
ohledně toho jak si ted mohou uživatelé Win 7/8.1 vesele upgradovat na Win 10 mě zajímá jedna věc.
Mám original key Win 7 Enterprise, a napdalo mě jestli třeba bude fungovat i na Win 8.1 ? Respektivě jestli mi ho intalacka Win 8.1 veme.
A taky mě mě zajímá jak u Win 7 vyvolat uprarade na Win 10. Páč co já mám všude Win 7 tak mi to aktualizaci na Win 10 nenabízí.
Díky za reakce
Win 7 Enterprise key i pro Win 8.1 ?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win 7 Enterprise key i pro Win 8.1 ?
Vítej na PC-Help
Přejít lze z W7/8/8.1 na W10, jinak to nelze. A instalaci W10 lze vyvolat jednoduše přes nástroj přímo od MS https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10
EDIT: Ale nezle to u Enterprice verze, pokud vím "zdarma".
EDIT2: Petr mne "předběhl" než jsme to dopsal, tedy viz níže
.
Přejít lze z W7/8/8.1 na W10, jinak to nelze. A instalaci W10 lze vyvolat jednoduše přes nástroj přímo od MS https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10
EDIT: Ale nezle to u Enterprice verze, pokud vím "zdarma".
EDIT2: Petr mne "předběhl" než jsme to dopsal, tedy viz níže

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Enterprise edice je dodavana pouze pravnickym osobam a krome produktoveho klice vyzaduje k funkci licence dostupne na licencnim serveru, ktery je dostupny ze site firmy ktera licence provozuje, licence se musi overovat obvykle kazdych 180 dnu.
Jelikoz se Enterprise edice aktivuje proti lokalnimu aktivacnimu serveru, pro prechod na vyssi verzi je samozrejmne nutne mit zakoupene licence pro Windows 10.
Takze ano, lze prejit na Windows 10, ale bez platnych licenci na aktivacnim serveru v lokalni siti to nepujde aktivovat.
Ke kazdemu pocitaci s instalovanou Enterprise edici Windows musi byt porizena OEM licence Windows Professional, jinak je licence Enterprise edice neplatna.
Jelikoz se Enterprise edice aktivuje proti lokalnimu aktivacnimu serveru, pro prechod na vyssi verzi je samozrejmne nutne mit zakoupene licence pro Windows 10.
Takze ano, lze prejit na Windows 10, ale bez platnych licenci na aktivacnim serveru v lokalni siti to nepujde aktivovat.
Ke kazdemu pocitaci s instalovanou Enterprise edici Windows musi byt porizena OEM licence Windows Professional, jinak je licence Enterprise edice neplatna.
Abych to lepe pochopil. Ano enterprise je pro pravnicke osoby. Já mám originalní produktový klíč, od firmy kde pracuji. Pokud instaluju Win 7 na kterýkoliv z nových počítačů stačí mi vyplnit produktové číslo a windows 7 se zaktivují a slapou parádně. Žádný lokalní server nemame.
Ale ve zkratce Win 7 Enterprise tedy nepujde aktulizovat na Win 10. Jelikož se jedná o firemní licence. Jest tak ?
Ale ve zkratce Win 7 Enterprise tedy nepujde aktulizovat na Win 10. Jelikož se jedná o firemní licence. Jest tak ?
Spust na tech Windows 7 tento prikaz: slmgr.vbs /dlv
Ukaze se okno, kde jsou vypsane parametry licence - vcetne toho, jestli je licence aktivovana proti licencnimu serveru a jak se ten server jmenuje. Konkretne "nazev pocitace Sluzby pro spravu klicu".
Pokud je ta Enterprise licence aktivovava proti licecnimu serveru, nepujdou Windows 10 aktivovat pokud server poskytuje licence pouze pro Windows 7. To by ale mel vedet spravce site.
Upgrade licence ze 7/8 na 10 je urcen pro uzivatele Home, Pro a Ultimate, ne uzivatele Enteprise edice kteri v ramci licence mohou instalovat jakoukoliv verzi kterou maji porizenou.
Jelikoz ke kazdemu pocitaci musi byt koupene OEM Windows Pro, je mozne zlikvidovat tu Enteprise edici, nainstalovat tu verzi Windows co je na ni stitek na pocitaci a tu upgradovat na Windows 10.
Jelikoz se jedna o firemni PC, urcite bych neinstaloval Windows 10 bez povoleni cloveka, ktery je ve firme zodpovedny za IT.
Ukaze se okno, kde jsou vypsane parametry licence - vcetne toho, jestli je licence aktivovana proti licencnimu serveru a jak se ten server jmenuje. Konkretne "nazev pocitace Sluzby pro spravu klicu".
Pokud je ta Enterprise licence aktivovava proti licecnimu serveru, nepujdou Windows 10 aktivovat pokud server poskytuje licence pouze pro Windows 7. To by ale mel vedet spravce site.
Upgrade licence ze 7/8 na 10 je urcen pro uzivatele Home, Pro a Ultimate, ne uzivatele Enteprise edice kteri v ramci licence mohou instalovat jakoukoliv verzi kterou maji porizenou.
Jelikoz ke kazdemu pocitaci musi byt koupene OEM Windows Pro, je mozne zlikvidovat tu Enteprise edici, nainstalovat tu verzi Windows co je na ni stitek na pocitaci a tu upgradovat na Windows 10.
Jelikoz se jedna o firemni PC, urcite bych neinstaloval Windows 10 bez povoleni cloveka, ktery je ve firme zodpovedny za IT.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2653
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 říj 2024 16:12