Dobrý večer, budu si pořizovat nový PC. Cenový strop je 17 000. Měly by se tam vlést všechny komponenty vč. monitoru, OS, repodruktorů a klávesnice. Ostatní mám.
Zde je moje složená sestava: http://www.czc.cz/ci17401bskgsi8ph97k0v28rd8/seznam
PC bude sloužit hlavně na hraní CS:GO. Ale chci se zeptat... na kolik FPS tato sestava utáhne CS:GO na nejnižší detaily bez taktování procesoru ?
Popřípadně, jestli se tam něco nebude hodit nebo nějaký komponent bude lepší, tak mi klidně vyberte něco jiného za mírně odlišnou cenu nebo stejnou. A ještě jedna věc, jaký si mám vybrat OS ? Nechat tenhle, Windows 7 Home Premium ? A je lepší OEM nebo krabicová verze ? Vybral jsem ho tam z toho důvodu, že ho máme i společně s bratrem na PC (kdyby se někdo zajímal, proč kupuji nový PC, když už 1 mám, rád zodpovím :) ) a jsem na něho zvyklej, ale jestli se spíše už nedoporučuje, tak mi poraďte jaký vybrat.
Předem mockrát děkuji :)
PC sestava, 17k s OS Vyřešeno
Re: PC sestava, 17k s OS
Ahoj,
úplně nejlepší bude, když koupíš Windows 7 na Aukru za 500Kč a poté si vybereš, zda uděláš upgrade nebo ne.
OEM verze znamená, že ji smíš použít jenom jednou a je závislá na jedné MB - krabicovou můžeš použít kolikrát chceš.
Pokud nechceš taktovat, tak bych vzal jako nejnižší možnost i3.
úplně nejlepší bude, když koupíš Windows 7 na Aukru za 500Kč a poté si vybereš, zda uděláš upgrade nebo ne.
OEM verze znamená, že ji smíš použít jenom jednou a je závislá na jedné MB - krabicovou můžeš použít kolikrát chceš.
Pokud nechceš taktovat, tak bych vzal jako nejnižší možnost i3.
"A je lepší OEM nebo krabicová verze ?"
To je celkem jedno, protoze krabicova verze Windows 7 se neprodava od rijna 2013, nikde se uz koupit neda, leda pouzita. A kupovat OEM Windows 7 za 3 tisice je nesmysl, kdyz jde koupit za 500 Kc na Aukru - upgradovat na Windows 10 jde oboje.
To je celkem jedno, protoze krabicova verze Windows 7 se neprodava od rijna 2013, nikde se uz koupit neda, leda pouzita. A kupovat OEM Windows 7 za 3 tisice je nesmysl, kdyz jde koupit za 500 Kc na Aukru - upgradovat na Windows 10 jde oboje.
Děkuji. Sestavu jsem nechal tak, jak je, jen jsem prohodil pentium za i3. Ještě bych měl pár otázek:
1.) Radší koupit RAM 2 x 4GB nebo 1 x 8GB ?
2.) Pojedou mi na této sestavě takové ty novější hry na nejnižší detaily ? ( CS:GO, ... )
3.) Je lepší koupit OS 32-bitový nebo 64-bitový ? Hlavně, aby na tom jeli hry. Třeba na PC mám 32-bitový Win 7 Home Premium a CS:GO tam jede a na noťasu mám 64-bitový Win 8.1 a taky to jede.
4.) Chci si ověřit od vás, že všecko do sebe bude zapdat, že se všecko připojí, aby třeba procesor nebyl kompatibilní se základní deskou, to nechci. Proto chci od někoho zkušenějšího, aby mi to překontroloval, že vše bude tak, jak má. ( místo pentium bude i3 ).
5.) Jestli se tam nějaký komponent nehodí a radši byste tam hodili nějaký lepší, levnější, tak klidně mi to sem napište :)
6.) Dokoupit chladič k procesoru nebo není třeba ?
7.) Asi si stejně radši připlatím za OS těch 2,5k, protože se bojím, že když si koupím z aukra ten Win 7 HP, že to SÁM nenainstaluji, vše si budu nechávat ze servisu u nás v městě :)
Předem děkuji.
1.) Radší koupit RAM 2 x 4GB nebo 1 x 8GB ?
2.) Pojedou mi na této sestavě takové ty novější hry na nejnižší detaily ? ( CS:GO, ... )
3.) Je lepší koupit OS 32-bitový nebo 64-bitový ? Hlavně, aby na tom jeli hry. Třeba na PC mám 32-bitový Win 7 Home Premium a CS:GO tam jede a na noťasu mám 64-bitový Win 8.1 a taky to jede.
4.) Chci si ověřit od vás, že všecko do sebe bude zapdat, že se všecko připojí, aby třeba procesor nebyl kompatibilní se základní deskou, to nechci. Proto chci od někoho zkušenějšího, aby mi to překontroloval, že vše bude tak, jak má. ( místo pentium bude i3 ).
5.) Jestli se tam nějaký komponent nehodí a radši byste tam hodili nějaký lepší, levnější, tak klidně mi to sem napište :)
6.) Dokoupit chladič k procesoru nebo není třeba ?
7.) Asi si stejně radši připlatím za OS těch 2,5k, protože se bojím, že když si koupím z aukra ten Win 7 HP, že to SÁM nenainstaluji, vše si budu nechávat ze servisu u nás v městě :)
Předem děkuji.
1) Je to jedno, ale 1x8GB jsou trochu levnější, takže můžeš je.
2) Ano.
3) 64-bit.
4) Vše bude kompatibilní, akorát pokud bych vzal ještě kvalitnější základní desku.
5)
6) Není, dostaneš boxový, taktovat nebudeš, kup ho pouze v případě, že ti bude vadit hlučnost.
7) Je to na tobě, 2.5 tisíc už je docela dost a může se to hodit kdekoli.
2) Ano.
3) 64-bit.
4) Vše bude kompatibilní, akorát pokud bych vzal ještě kvalitnější základní desku.
5)
6) Není, dostaneš boxový, taktovat nebudeš, kup ho pouze v případě, že ti bude vadit hlučnost.
7) Je to na tobě, 2.5 tisíc už je docela dost a může se to hodit kdekoli.
- Renovatio13
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
GTX750 Ti rozběhne GO víc než na low :)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když trochu přidáš,tak máš grafiku GTX 950 ,která je výkonější http://www.czc.cz/asus-gtx950-oc-2gd5-2 ... 99/produkt
Windows si můžeš koupit tady a ušetříš : http://www.vyhodny-software.cz/windows- ... Gwod5iEPFg
Navíc máš možnost zdarma upgradovat na Windows 10.
Za ušetřené peníze bych ještě zvážil výměnu CPU za Core i3.
Windows si můžeš koupit tady a ušetříš : http://www.vyhodny-software.cz/windows- ... Gwod5iEPFg
Navíc máš možnost zdarma upgradovat na Windows 10.
Za ušetřené peníze bych ještě zvážil výměnu CPU za Core i3.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
S tím rádoby "Výhodným softwarem" si děláš srandu? Úplně to samé jde koupit na Ebay\Aukru za 500,-. Takže to žádný výhodný software rozhodně není.
2Marfy: Procesor chce vyměnit a s tímto chlápkem ani nezačínej, ten Windows jde samozřejmě sehnat i za 300Kč z Ebay, ale mnoho lidí se do toho nechce, takže je spíše odkazujeme na Aukro, kde ušetří ještě více. Jinak petr22 by ti o tom napsal rozhodně více, dříve jsem tu četl spoustu jeho příspěvků na stránku Výhodný software.
Všem moc děkuji. Dám tam teda tu i3-4170. Ještě mám 2 otázky, doufám že poslední:
1.) Je lepší Windows 7 Home Premium nebo koupit Win 8.1 ?
2.) U normálního PC mám připojenou Wi-Fi, a vede mi tam kabel od internetu, takže když ten kabel odpojím, tak mi nepůjde internet. Mám také i notebook, kde se připojuji přes naši Wi-Fi. V noteboocích je to jasné, protože je tam možnost se připojit k Wi-Fi. Ale jak je to u PC ? Musím připojit do nového PC nějakou kartu, abych mohl využívat internet i v druhém, novém PC ? Jestli ano, tak bych poprosil, aby mi ji sem někdo vložil a už zrovna konkrétní k té sestavě. Moc děkuji :)
1.) Je lepší Windows 7 Home Premium nebo koupit Win 8.1 ?
2.) U normálního PC mám připojenou Wi-Fi, a vede mi tam kabel od internetu, takže když ten kabel odpojím, tak mi nepůjde internet. Mám také i notebook, kde se připojuji přes naši Wi-Fi. V noteboocích je to jasné, protože je tam možnost se připojit k Wi-Fi. Ale jak je to u PC ? Musím připojit do nového PC nějakou kartu, abych mohl využívat internet i v druhém, novém PC ? Jestli ano, tak bych poprosil, aby mi ji sem někdo vložil a už zrovna konkrétní k té sestavě. Moc děkuji :)
1) Já bych volil buď mezi Windows 7 nebo Windows 10 a v tomhle případě bych šel do Windows 10.
2) Kabel bude rozhodně lepší a vzhledem k tomu, že v CS:GO je dobré mít nízký ping to bude i nejlepší volba.
2) Kabel bude rozhodně lepší a vzhledem k tomu, že v CS:GO je dobré mít nízký ping to bude i nejlepší volba.
No, ale já potřebuji vědět, jak v novém PC získám připojení k internetu, když tam není možnost se připojit k Wi-Fi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 31
- 5246
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
24 led 2025 16:26