Editace dvd

...

Moderátor: Mods_senior

magic
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Editace dvd

Příspěvekod magic » 25 led 2008 20:43

Prosím Vás chtěl bych se Vás zeptat zda někdo z Vás editoval již vytvořené dvd jen riplé v kompu.
Nic méně aby jste mě pochopily,zakoupil jsem si originální dvd,ale pak jsem zjistil,že nemá český dabing.
Přesně ten samí film mám na VHS,který jsem vypálil na dvd takže bych měl zvukovou stopu,jen se chci zeptat jaký mám použít program ke složení již ripnutého dvd (dvddecripter)na počítači zpět na dvd již s tím novým zvukem ten bych nějak skloubil v GoldWave.
Díky všem

Reklama
Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 25 led 2008 23:00

To se ti nikdy nepovede sjednotit.....podle mě tedy (myslím tak aby to pasovalo zvuk=obraz) Doporučuji ten film na DVD vrátit nebo prodat a sehnat si ho z dabingem
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 26 led 2008 00:48

To, co uvedl Zeppelin, není jen "...podle něho tedy". Skutečně se ti nepodaří dodržet synchrom zvuku s obrazem.

xalfons2
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod xalfons2 » 26 led 2008 01:05

Ono by to šlo, ale než by se ti podařilo zesynchronizovat zvuk s obrazem, tak by ses z toho zbláznil.
Podle mě nemá cenu se do toho pouštět, leda že by to byl film bez kterého nemůžeš žít.
AMD 64 X2 5600+, Gigabyte GA-MA69G-S3H, 4GB DDR2 800Mhz Patriot, Radeon Saphire HD 4670 GDDR3 512MB, 750GB + 200 GB WD, Akasa 400W

magic
nováček
Stav:

Příspěvekod magic » 26 led 2008 01:06

xalfons2 píše:Ono by to šlo, ale než by se ti podařilo zesynchronizovat zvuk s obrazem, tak by ses z toho zbláznil.
Podle mě nemá cenu se do toho pouštět, leda že by to byl film bez kterého nemůžeš žít.

Beru to i s tím,že se zblázním,víš tedy jak nato??

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 26 led 2008 09:10

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 26 led 2008 10:38

v nabídce Audio zvolíme jednu nebo více zvukových stop(podprované formáty v nabídce), můžeme použít stávající extrahovanou stopu nebo přidat zvukovou stopu vlastní, a u přidané zvukové stopy nalevo zvolíme jazyk zvukové stopy, popřípadě spoždění(delay) pokud stopa není přesně synchronizovaná

Tohle bude fungovat v případě, že vkládaná nová zvuková stopa (tj. ta z VHS) bude přesně stejně dlouhá, jako je obrazová stopa (přesně = opravdu přesně, tj max. +/- 1 frame (1 frame = 40 milisekund při 25 snímcích/sekundu)). Pak lze volbou Delay vkládanou zvukovou stopu "nasadit" na obraz. Obávám se, že zvuková stopa z VHS nebude přesně stejně dlouhá, navíc na DVD 25 snímků na kterémkoliv místě záznamu trvá 1 sekundu a tuhle přesnost ti VHS technologie není schopná zajistit - souvisí se schopností - resp. neschopností - VHS přehrávače udržet po celou dobu reprodukce kazety přesně (!!!) stejnou rychlost.

magic
nováček
Stav:

Příspěvekod magic » 26 led 2008 13:12

mmmartin píše:
v nabídce Audio zvolíme jednu nebo více zvukových stop(podprované formáty v nabídce), můžeme použít stávající extrahovanou stopu nebo přidat zvukovou stopu vlastní, a u přidané zvukové stopy nalevo zvolíme jazyk zvukové stopy, popřípadě spoždění(delay) pokud stopa není přesně synchronizovaná

Tohle bude fungovat v případě, že vkládaná nová zvuková stopa (tj. ta z VHS) bude přesně stejně dlouhá, jako je obrazová stopa (přesně = opravdu přesně, tj max. +/- 1 frame (1 frame = 40 milisekund při 25 snímcích/sekundu)). Pak lze volbou Delay vkládanou zvukovou stopu "nasadit" na obraz. Obávám se, že zvuková stopa z VHS nebude přesně stejně dlouhá, navíc na DVD 25 snímků na kterémkoliv místě záznamu trvá 1 sekundu a tuhle přesnost ti VHS technologie není schopná zajistit - souvisí se schopností - resp. neschopností - VHS přehrávače udržet po celou dobu reprodukce kazety přesně (!!!) stejnou rychlost.

To zvládnu vše jsem z VHS stahl na dvd a v nějakém programu akorát originální vyjmutý zvuk z dvd přeedituju na ten svůj tím,že jej přesně vyříznu dle délky zvuku z vhs a vyměním místo třeba máďarštiny.To se nějak zvládne .No furt lepší než na to čumět v Polštině - pohádku pro děcka a oni neudělaj český dabing ,když VHS to obsahuje a tam kde se točí VHS taky mohou tu stopu propůjčit do dvd.

NO NIC DĚKUJI VŠEM , ŽE POMOHLI. :wink:

magic
nováček
Stav:

Příspěvekod magic » 28 led 2008 22:15

kyklop píše:Zlus tento návod: http://petrxlanger.sblog.cz/jak_pridat_ ... pu_do_dvd/

Na PC-HELP jsem našel tento návod: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=4824

Ahoj prosím tě ty osobně zkoušel si ten program?
Já když to chci dát dohromady jako udělat z toho dvd formát tak to sice udělám,ale titulky jsou zelené a nečitelné a nikde jsem tam nenašel nic abych je upravil.Ty víš jak na to? Díky za pomoc
Jinak vše jsem trefil i ten zvuk do toho filmu sedí jen ty titulky

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 29 led 2008 06:49

Tak ty hnusný zelený titulky lze upravit v ifoEdit, návod zde: http://www.cdr.cz/a/15971/2 (konkrétně návod na obarvení začíná pod 3. obrázkem)

nebo jsem něco našel zde, ale to neznám, osobně to dělám v ifoEditu

http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2007021603

BROZA
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 29 led 2008 11:47

Udělej to v Sony Vegas. Tam si s tou zvukovou stopou můžeš hýbat. Jinak ta stopa by se neměla lišit o moc. Kamád se tím hodně zabývá a říkal že dělal filmy kde se mu to lišilo i o minutu a taky to udělal. Několik jeho děl jsem viděl a super. Napsal na to několik návodů. Tak na to mrknu a něco ti pošlu.
Intel Core 2 Duo E6400;ASUS P5B;4GB DDR2-800MHz;7600GT/2DHT

magic
nováček
Stav:

Příspěvekod magic » 29 led 2008 19:34

kyklop píše:Tak ty hnusný zelený titulky lze upravit v ifoEdit, návod zde: http://www.cdr.cz/a/15971/2 (konkrétně návod na obarvení začíná pod 3. obrázkem)

nebo jsem něco našel zde, ale to neznám, osobně to dělám v ifoEditu

http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2007021603

Nazdar tak dle návodu sem nepochopil nic,protože již z vytvořeného dvd kde mám i IFO návod není,tento návod je jen když mám samostatné VOB soubory nebo aspoň tak sem tomu pochopil,takže kdyby jsi mohl popsat svůj návod.Abych předvedl příklad:
Mám udělené dvd a to včetně VIDEO_TS.BUP , VIDEO_TS.IFO , VTS_01_0.BUP , VTS_01_0.IFO a několika VTS_01_1.VOB atd.
A teď když spustím dvd mám ty hnusné zelené titulky.
A teď je chci změnit !
Jak na to - chci jen říct,že návod na těch stránkách je k nepochopení,prosím o přeložení do češtiny.
Díky

Zpět na “Vše ostatní (sw)”