Fractal-ventilátory

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

xXmateesXx
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Fractal-ventilátory

Příspěvekod xXmateesXx » 28 úno 2016 18:41

Taky si to myslím..no s těma teplotama nevím, nevím. Kamarád má stejnou grafiku a v klidu má ani né 60 stupňů a v zátěži nejde přes 70.. já mám 70 v klidu a vzduch pod grafikou ve skříni je hooodně horký. Když jsem na test odendal bočnici, tak najednou teploty krásně klesly.
Každopádně pokud bych chtěl dát 2 dopředu, 1 dozadu a jeden nahoru, tak budu potřebovat nějakou redukci na ventilátory ne? Do mé desky, https://www.tsbohemia.cz/msi-970a-g43_d ... %20%20970a, narvu jenom 3..

Reklama
behavioralista
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod behavioralista » 28 úno 2016 18:45

To,že jsi sundal bočnici a teploty klesly je zářný příklad,že ve skříni je špatný průchod vzduchu.
Nicméně ale nevím co řešíš,tu skříň vlastním a můj názor je,že do vrchu žádný ventilátor nevalit,ucpat a dát dva nasávací před HDD a jeden dozadu na vyfukování.Teplota GK je 30 stupňů bez záteže a 72 stupňů v zátěži.Teplota CPU je cca 30-32 stupňů bez záteže a v zátěži nevím.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 28 úno 2016 18:49

Ono taky záleží jestli má box chladič na CPU nebo chladič věžovitého typu.Boxovaný chladič totiž fouká směren na desku a odtud se to teplo rozptýlí po case,takže spíše přitápí než chladí.Pokud bude mít účinný věžovitý chladič nasměrovaný směrem do zadní části case a u něj ventilátor vyfukující teplo z case ven,tak nevidím problém jen ve dvou ventilátorech.Jeden v předu a jeden vzadu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

xXmateesXx
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xXmateesXx » 28 úno 2016 19:39

Chladič mám tuhle klasickou Feru. http://www.czc.cz/silentiumpc-fera-2-he ... AlWg8P8HAQ

python.p
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod python.p » 29 úno 2016 08:04

AMD FX-8320 + R9 390 = Hoooodně tepla. Vůbec bych se nebál jít do FD R4 a do ní 6* AC F14. Tím už to půjde uchladit při použitelné hlučnosti.

xXmateesXx
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xXmateesXx » 29 úno 2016 16:23

Hele, mně se zdá, že moje teploty procesoru nejsou vůbec špatné, čekal jsem mnohem horší.
U grafiky netvrdím, že se nepřehřívá, protože přehřívá. :-D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”