Jak na data z HDD ???

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

MikeMaster
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Jak na data z HDD ???

Příspěvekod MikeMaster » 29 led 2008 18:14

Potřeboval bych pomoci s následujícím problémem... Měl jsem starý počítač, na kterém vyhořela základní deska. Počítač mám nyní nový a potřeboval bych dostat věci ze starého HDD na nový harddisk. Starý HDD je plně funkční v tom problém není, ale problém je v tom, že ty data, které potřebuji jsou na tom starím HDD ve složce Document and Settings/"můj profil"... Pokud HDD připojím k novému PC, disk se zobrazí, ale do této složky mě nepustí, zřejmě kvůli tomu, že účet je zaheslován... Heslo znám, ale nemám možnost ho nikam zadat. Při snaze dostat se do složky "mého profilu" see objeví hláška :
"cesta ke složce" není přístupný. Přístup byl odepřen.

Je mi jasné, že nejlepší by bylo najet na Windowsi, které jsou na starém HDD... Ale bohužel ani jeden PC, co jsem zkoušel se na ně nespustí ani do režimu nouze, MS-DOS apod.... :-( To bude způsoeno velice odišným HW, který je mezi starým vyhořelým PC a novým PC...

Prosím nevíte někdo, jak tyto data z dokumentů dostat ??? Nějaký trik ve Woknech, nebo nějaký program, který to umožní ??? Nebo způsob jak se spustit Wokna ze starého HDD na novém PC ?

Reklama
Vlastaaa
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Vlastaaa » 29 led 2008 18:36

Co to zkusit třeba z linuxů?

MikeMaster
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod MikeMaster » 29 led 2008 18:43

Nemám Linuxi na žádném z PC... Ale nevím zda to Linuxi umožní... Snad na je tu na fóru někdo, kdo to ví...

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 29 led 2008 18:46

To ani nemusíš, stačilo by ti ho pustit z Live CD nějaké distribuce :wink: Třeba to půjde aj jinak, ale takhle by to šlo určitě :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 led 2008 18:49

Musíš si pod Admin účtem nastavit práva k těmto dokumentům. Platí pro XP.
Cituji:
Převzetí vlastnictví souboru
Poznámka: Je nutné, abyste byli k počítači přihlášeni prostřednictvím účtu s pověřeními správce.

Pokud chcete převzít vlastnictví souboru, postupujte následujícím způsobem:
1. Pravým tlačítkem myši klepněte na soubor, jehož vlastnictví chcete převzít, a potom klepněte na příkaz Vlastnosti.
2. Klepněte na kartu Zabezpečení a potom ve zprávě týkající se zabezpečení (jestliže se zobrazí) klepněte na tlačítko OK.
3. Klepněte na tlačítko Upřesnit a potom na kartu Vlastník.
4. V seznamu Název klepněte na položku Administrator nebo na skupinu Administrators a potom klepněte na tlačítko OK.

Vlastníkem souboru je nyní správce nebo skupina Administrators. Chcete-li změnit oprávnění u souborů a složek v dané složce, přejděte ke kroku 5.
5. Klepněte na tlačítko Přidat.
6. Do pole Zadejte názvy objektů k výběru (příklady) zadejte účet uživatele nebo skupiny, kterému chcete udělit přístup k souboru. Zadejte například účet Administrator.
7. Klepněte na tlačítko OK.
8. V seznamu Název skupiny nebo jméno uživatele klepněte na požadovaný účet a potom zaškrtněte příslušná políčka u oprávnění, která chcete danému uživateli přiřadit.
9. Po přiřazení oprávnění klepněte na tlačítko OK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

MikeMaster
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod MikeMaster » 29 led 2008 19:24

Už jsem problém vyřešil přes velmi šikovný program DiskInternals NTFS Reader 2.0, který si s tím poradil jako hračka... :smile: Ale schválně zkusím i tento výše uvedený postup.... Myslím, že bude platit pouze pro Windowsi (a účty) na kterých je zrovna PC spuštěn, což není můj případ...

Pro předchozí radu: Tak nějak se nikde ve Vlastnostech neobjevuje záložka zabezpečení.... A já nevidím přímo soubory, ale pouze jednu složku do které mě Windowsi už nechtějí pustit a ukazují velikost 0 bajtů... Ale jak říkám, NTFS reader to vyřešil... Snad pomůže i dalším. Díky všem

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 led 2008 20:02

Protože zde máš asi FAT32 a na tom starém disku NTFS. FAT32 je omezena velikostí souboru jen na 4 GB a nemá žádné práva, ty jsou jen v NTFS.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Firemní data a bilocker
    od p3v4x » 12 lis 2024 19:00 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2704
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 22:05
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4824
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”