Zdravím. Potřebuji opravdu kvalifikovanou radu (nejlépe ověřenou).
Mám starý PC, který pod XPWin sloužil pro mé potřeby leta. MB MSI RS482M4 ILD, AMD Athlon64, integrovaná ATI Radeon Xpres 200. Nainstaloval jsem Win7.
Dost těžce jsem zprovoznil zvuk Realtek. Ale OK. Ovšem Grafika nejde jak by měla. Ovladač pro Radeon 200 není pro Win7. Zkoušel jsem skoro vše co bylo na rúzných forech. Prohlížení webu, monitor HD OK. Hry nehraji, ale nejdou ani standartní karty. Video hraje ale nestíhá.
Ovladač si dal Win7 standartní VGA a nešel ničím přehrát. (Dle rad - ovladače pro radeon 200 - xp i vista). Win7 si dal direktx11. Pro Radeon 200 prý má být direktx9. Nešel nahrát. Akcelerace je zapnuta.
Takže dle rad někdo říká že tato konfigurace pod Win7 nemůže fungovat, další rady jsem vyzkoušel bez úspěchu ( i když prý fungují).
Pokud jde toto softwerově řešit budu rád. Pokud ne , poradíte grafickou kartu pro PCIE 16X1aby fungovala s MB? Moc se v tom nevyznám tak nevím jestli vadí
32bit nebo 64 bit.
Velmi moc děkuji za rady které mi pomůžou.
Jethrou
Win7 versus starý PC
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win7 versus starý PC
Pro začátek dvě podstatné otázky:
Jaký Athlon 64? Nějaké celé označení.
Nezmínil ses o RAMkách - typ, velikost. Pro jakýkoli systém dost podstatná věc.
Teď jsem zjistil, že RAMky jsou DDR. Tak na ty bych W 7 už vůbec nepouštěl. DDR2 budiž, ale ty na Tvou desku nejdou, takže bohužel.
Jaký Athlon 64? Nějaké celé označení.
Nezmínil ses o RAMkách - typ, velikost. Pro jakýkoli systém dost podstatná věc.
Teď jsem zjistil, že RAMky jsou DDR. Tak na ty bych W 7 už vůbec nepouštěl. DDR2 budiž, ale ty na Tvou desku nejdou, takže bohužel.
Naposledy upravil(a) lennonreloaded dne 01 bře 2016 23:47, celkem upraveno 1 x.
Procesor AMD Athlon 64 3000+ Venice, Paměti Kingston 4x 500M.
Dík za zájem.
Dodatečně přidáno po 8 minutách 44 vteřinách:
Jen podotknu- ve specifikaci lze DDR 333, ty tam jsou. Špatné?
Dík za zájem.
Dodatečně přidáno po 8 minutách 44 vteřinách:
Jen podotknu- ve specifikaci lze DDR 333, ty tam jsou. Špatné?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Teoreticky by to mohlo jít (CPU jakž taž, RAMky s výhradou z předchozího příspěvku velikost vyhoví pro 32 bit, pro 64 bit na hraně, ale o 64 bit bych se vůbec nepokoušel. Ale je to o tom, co nahoře popisuješ: Problémy s ovladači (stará deska, grafika, prostě celkově dědeček, který nemá podporu W7). Pak se nediv, že Ti to dělá psí kusy. Myslím, že ani PCIe grafika není řešení vzhledem k CPU.
Zůstal bych u jednoduššího systému, Win XP by na tomhle základu mohly i slušně běhat.
Zůstal bych u jednoduššího systému, Win XP by na tomhle základu mohly i slušně běhat.
Jasně. Taky že běhaly. Protože byl instalován ovladač pro grafiku Radeon 200 ne standart vga. Přehrávám jen staré videa rocku(někdy novější) ale vše šlo v XP dobře. a to jsem měl Ram jen 1G. Samozřejmě jsem uvažoval o novém PC ale vzhledem k k mým požadavkům na funkci si myslím že by to grafická karta vyřešila , když to jinak nepůjde. Win7 jsem dal jen proto že PC byl pomalejší (po těch letech) a měl jsem možnost Win7. Tak jsem to zkusil. Určitě se to ale zlepšilo.
Tak když se to zlepšilo, tak pak nevím, proč si stěžuješ? Podle toho, co jsi popsal, XP jeli lépe, protože na ně máš ovladače na grafiku. Win 7 také žerou více systémových prostředků než Win XP.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic) - 11
- 4392
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 19:48
-
-
- 2
- 11198
-
od atari