fragmentovanej disk
fragmentovanej disk
Po instalaci Windowsu (kterou jsem provedl cca 3 dni dozadu) a nainstalovani nejakeho software a updateov je muj system uplne fragmentovanej. Prozatim mi to prilis nevadi, nespatril jsem zadne zasadni spomaleni systemu a pod. Ale obavam se ze casem se to musi nejako projavit. Jak se da predejit tomu aby se mi subory na disku fragmentovali? Dik
1. Mít dostatek volného místa na disku
2. Používat vhodný souborový systém (Např. na souborových systémech jako jsou ext2, ext3, reiserfs, xfs, jfs apd. se při dostatku volného místa na disku fragmentace prakticky nevyskytuje. Co se Windowsů týká, tak lze "doporučit" spíše NTFS než FAT, ale i výše jmenovaný jdou pod Windowsama provozovat. Např. pro ext2 či ext3 existuje patch http://www.fs-driver.org, kterej to umožňuje. Z ostatních co vím, tak lze většinou jen číst (např. pomocí pluginů do TC).)
3. Pravidelně defragmentovat (dobře zvolit vhodný typ defragmentace! )
4. Rozdělit disk na oddíly
2. Používat vhodný souborový systém (Např. na souborových systémech jako jsou ext2, ext3, reiserfs, xfs, jfs apd. se při dostatku volného místa na disku fragmentace prakticky nevyskytuje. Co se Windowsů týká, tak lze "doporučit" spíše NTFS než FAT, ale i výše jmenovaný jdou pod Windowsama provozovat. Např. pro ext2 či ext3 existuje patch http://www.fs-driver.org, kterej to umožňuje. Z ostatních co vím, tak lze většinou jen číst (např. pomocí pluginů do TC).)
3. Pravidelně defragmentovat (dobře zvolit vhodný typ defragmentace! )
4. Rozdělit disk na oddíly
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 5478
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek