Windows 7 - HP Recovery problém

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

sewik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 7 - HP Recovery problém

Příspěvekod sewik » 11 bře 2016 18:11

Zdravím všetkých, mám problém so svojím ntb HP PAVILION DV6 - 3060EC, s Windowsom 7 Home Premium 64-bit. Skusim to opisat co najpresnejsie, vopred sa ale ospravedlnujem za neoborne nazvy alebo divne opisy. Mam so svojim notebookom taky problem ze uz dlhsiu dobu som mal problemy s malwarami a inymi somarinami ktore sa podarilo natahat mojmu malemu bratovi do ntb, stale mi vyhadzovalo v prehliadacoch nejake reklamy alebo presmerovalo na ine stranky, rozhodol som sa teda ze cez Malwarebytes to preletim a potom to nabootujem este cez Rescue CD od Kaspersky a Esetu, MBAM mi system presiel a nasiel 149 problemov prevazne v registroch HKEY...dal som to vsetko do karanteny stiahol som si este Total Uninstaller a odstranil vsetky nepotrebne programy hry a blbosti co som nevyuzival, zabudol som vsak odznacit cca 10 zloziek ktore vyzerali a mali uplne podivne nazvy uvediem napriklad obrazne takyto {988754515-575754-575757541}. Vyzeralo to nejak takto. Dal som to vsetko odstranit a ked som prisiel na to ze som to ztabudol odznacit, ked sa operacia dokoncila restartoval som NTB a v tom to prislo, nacital sa mi klasicky HP QUICK WEB, presiel som dalej do spustania Windowsu a vtedy som zbadal ze WIN sa dlhsie nacitava a zrazu sa mi zobrazil Loading ako na Viste nie klasicky z WIN7, loading sa dokoncil a zrazu sa mi zobrazila sprava: AUTOCHK PROGRAM NOT FOUND - SKIPPING AUTOCHK, nechal som to tak zmizlo to a v tom sa mi zobrazila dalsia sprava: PROCES INICIALIZACIE PRIHLASENIA ZLYHAL...tak som ntb natvrdo vypol a skusil to znova a stale to iste. Skusil som teda SAFE MODE a tam sa mi stalo to iste Proces prihlaasenia zlyhal...restartoval som ho teda zas a cez F10 som vosiel do Recovery...spustilk som STARTUP REPAIR ta trvala asi 6 hodin a nenasla nic....skusil som teda dalej MEMORY TEST tam sa mi ntb vypol s tym ze sa prehrial v polovici....tak som teda skusil este BOD OBNOVENIA pred cca tyzdnom no NEPODARILO SA HO OBNOVIT trvalo to asi 5 hodin a nic....tak som teda otvoril prikazovy riadok a skusil som opravit booting prikazmi BOOTSEC, FIX MBR a FIX BOOT...ani to nepomohlo a problem stale ostava...skusil som teda ze preinstalujem WIN 7 no tam som zistil ze v RECOVERY MODE mam len moznosti: BOD OBNOVENIA, PRIKAZOVY RIADOK A ZALOHA SUBOROV nemam tam moznost kliknut na UPLNE OBNOVENIE SYSTEMU a nemozem ho preinstalovat....skusil som zistit ci som neodstranil disk s RECOVERY...v prikazovoom riadku som dal DISKART alebo nejak tak a tam mi vyhodilo vsetky dostupne disky boli tam 4 (recovery mal cca 20GB)....chcem sa vas teda opytat co som to porobil ako to mozem napravit ? Ako sa dostat k tomu aby som mohol preinstalovat WIN ?...Som uz zufaly...RECOVERY DVD som si zabudol vytvorit. Som z toho zufaly. Nasiel som doma originalne DVD s WINDOWS 7 Home Premium 64-bit ako mam v ntb jednoducho to preinstalovat aj ked stratim Recovery ? Nepokazim s tym nieco ?

Nepiš jen velkými písmeny - název tématu upraven. Pic

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Windows 7 - HP Recovery problém

Příspěvekod Pic » 11 bře 2016 18:38

Pokud není poškozen HW ntb, tak mrkni do manuálu k ntb, jakou klávesou, či klávesovou kombinací se spouští oddíl recovery. Ten by měl obnovit stav ntb tak, jak jsi jej koupil. Předpokladem, ale je, že je HW OK a není poškozen disk se systémem a recovery oddíl.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

sewik
nováček
Stav:

Příspěvekod sewik » 11 bře 2016 18:42

klavesa mi ide je to klavesa F11 do Recovery sa dostanem no nemam tam moznost preinstalovania Windowsu..len bod obnovenia, zaloha a prikazovy riadok....na UPLNE OBNOVENIE a OBNOVENIE MINIMALNEHO OBRAZU sa mi neda kliknut...neviem co s tym :(

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 bře 2016 19:01

Nejspíše jsi nevhodnými zásahy něco odinstaloval, případně máš ještě jiný problém na ntb. Pokud máš legální Win7, jak píšeš a nebyl již nainstalován na jiném PC (je Home a je vázán na ntb, nebo ZD) není problém, je-li disk OK jej nainstalovat. Ovšem při opakované instalaci na jiný ntb, či ZD jej nejspíše nezaktivuješ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

sewik
nováček
Stav:

Příspěvekod sewik » 12 bře 2016 12:39

skusim to, snad to pojde, no chcem sa opytat ze tou preinstalaciou asi vlastne stratim aj recovery system a nepokazim s tym nieco viac ?...nechapem preco nemozem cez recovery mod preinstalovat windows ked sa donho normalne dostanem no moznost preinstalovat WIN tam nieje...

sewik
nováček
Stav:

Příspěvekod sewik » 15 bře 2016 00:58

tak super vsetko uz ide ako ma podarilo sa :) vdaka za rady....akurat mam jeden taky problem ze nejak moc pomalicky mi ide net....predtym to stahovalo aj 3mb za sekundu a teraz mi nestiahne ani pesnicku alebo ju stahuje strasne dlho....ovladace som nainstaloval vsetky a aj aktualizova...co s tym ?..neviete ako to zrychlit ? niekedy mi net aj vypadne a niekedy dlho nacitava....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”