Informace o cookies na stránkách

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Informace o cookies na stránkách

Příspěvekod vlazy » 13 bře 2016 09:30

Už hodně dlouho se na stránkách objevují v různé formě informace o cookies s potvrzováním souhlasu s jejích použitím. Někde se to zobrazí pouze jednou, ale jsou stránky které to zobrazují pořád při každé návštěvě a na každé podstránce. Je to docela dost obtěžující blbost. Vím, že je to asi nějaké ne příliš smyslné nařízení EU. Zajímalo by mne co hrozí provozovatelům stránek kteří to na svých stránkách nemají a jaký máte kdo na to názor? Je to někde v zákonech ČR, že to na těch stránkách musí povinně být?
Nevím jestli i na zdejším PC-HELPu se tento nesmysl s cookies používá. Alespoň si nevzpomínám jestli se mi to někdy v tomto fóru zobrazilo.
Cookies na stránkách se používá už hodně let a asi většina uživatelů internetu o tom ví a proto nevidím příliš smysl o tom ještě všude informovat. Navíc v prohlížečích je možné ukládání cookies do počítače zakázat, pokud to někomu vadi. To pak někdo může vymyslet např. to, že by bylo dobré nařídit informování na stránkách třeba o tom na kterým serveru a ve které zemi je stránka umístěná, jakým programem byla vytvořená atp..

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Informace o cookies na stránkách

Příspěvekod mmmartin » 13 bře 2016 10:13

Info např. tady.
A obecně: úvahy o tom, k čemu to je a že je to zbytečné jsou zbytečné a zbytečně rozpoutají nikam nevedoucí diskuzi o tom, že je to zbytečné. To samé platí o úvahách, co všechno by se ještě mohlo při vstupu na stránky uvádět. ;)
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 13 bře 2016 12:10

mmmartin:
Proč by to mělo být zbytečné? Samozřejmě, že se diskuzí o tom nic nezmění, ale nevidím důvod proč by se to nemohlo prodiskutovat. To, že tato diskuze není tobě příliš po chuti je příliš malý důvod aby na toto téma nediskutovat. Diskutuje se o mnohých jiných věcech na kterých se tím nic nezmění a nevyřeší a tak proč ne i o tom. Pokud toto téma někoho zaujme a zapojí se do diskuze tak to snad nebude v rozporu s pravidly tohoto fóra a může se to snad prodiskutovat. Pokud ne tak toto téma zapadne a zůstane bez prodiskutování. Tak to ve většině fórech chodí.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 bře 2016 12:34

Zásadně nevyužívám služeb tiskového mluvčího, který by vysvětloval, co že jsem to chtěl říct tím, co jsem řekl. O tom, že mi diskuze není po chuti, v mém příspěvku nepadlo ani slovo. Pouze říkám, že diskuze na toto téma je zbytečná a ze zkušenosti vím, že se pravděpodobně překlopí do řady více či méně naježených reakcí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Zpět na “Programování a tvorba webu”