Dobrý deň
Som majiteľom VPS ktoré má formu 114.xxx.xx.xxx, mám na ňom nainštalovaný Windows Server 2008 a chcel by som sa opýtať či sa nedá nastaviť doména, miesto tej IP
Doména cez VPS
Re: Doména cez VPS
U své domény změň Ačkový záznam na tvojí danou IP.
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
FIDLIK píše:U své domény změň Ačkový záznam na tvojí danou IP.
A to ako mám urobiť? *newbie* som
Příklad u wedosu - 

i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
vps hostuje doma kamarát, takže to asi bude ťažšie
Ale k tomu nepotřebuješ kamaráda. Resp. na tý VPS možná bude třeba taky něco nastavit, ale klíčové (pro přístup z Internetu) je nastavení DNS záznamu domény, a to provádíš u poskytovatele u kterého si ji koupil.
Příklad: zaregistruješ (koupíš si) doménu mujweb.cz u FORPSI => nastavení provádíš po přihlášení se ke svému účtu na forpsi.cz
Příklad: zaregistruješ (koupíš si) doménu mujweb.cz u FORPSI => nastavení provádíš po přihlášení se ke svému účtu na forpsi.cz
Ahoj,
Vše je tak jak píše Grander, stáčí mít pouze ip adresu serveru zaregistrovanou domenu, ale nedodporujčuji ji směrovat přímo jako třebaale nasměrovat jako A záznam třeba 
EDIT:
také jsem se nezeptal, jestli to používáš tak jako aplikační server, kde běží webserver a takové věci, nebo jí má jako pracovní stanici?
Vše je tak jak píše Grander, stáčí mít pouze ip adresu serveru zaregistrovanou domenu, ale nedodporujčuji ji směrovat přímo jako třeba
Kód: Vybrat vše
http://www.neco.cz
Kód: Vybrat vše
http://www.server.neco.cz

EDIT:
také jsem se nezeptal, jestli to používáš tak jako aplikační server, kde běží webserver a takové věci, nebo jí má jako pracovní stanici?

Zpět na “Programování a tvorba webu”