Dobrý den,
problém je takový, že PC se zapne až na několikátý pokus.
Funguje to následovně:
Zapnu PC. Nabíhá PC i BIOS, už vidím logo Windows, když se objeví nečítací kolečko tak ten PC spadne. Automaticky se restartuje. Momentálně jsem zapnul PC na 2. pokus. Včera jsem ho nemohl zapnout ani na 10. Když už ten PC naběhne, v používání sním není problém.
Projel jsem PC antivirem, ten nic nenasel. Ale nevím jestli toto může zapříčinit nějaký vir. Pro jistotu stejně asi přeinstaluji Win :) :).
Můj tip je asi vadný zdroj?
Díky za přečtení
Počítač se zapne až na několikátý pokus
Re: Počítač se zapne až na několikátý pokus
Ověření HW závady - nabootuj z optického média či flash disku nějakou live distribuci Linuxu.
Vadný zdroj to může být, ale stejně tak může být problém se základní deskou. Nejdřív teda ověř, že jde o HW problém.
Vadný zdroj to může být, ale stejně tak může být problém se základní deskou. Nejdřív teda ověř, že jde o HW problém.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Dobře díky, mohl by jsi mi doporučit nějaký program na HW, který mám nabootovat? Já tu doma něco mám, ale asi stáhnu něco aktuálnějšího...
Jakoukoli volnou distribuci Linux.
Zkus Slax, má 200 mega, ovládá se skoro jako Windows, a zvládne ti také prověřit harddisk včetně SMARTu, pokud zvládneš napsat příkaz do konzole.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Prostě vytvoř bootovací médium libovolné live distribuce Linuxu a nabootuj ho. Pokud vše bude normálně fungovat, tak s velkou pravděpodobností jsou zdroj i základní deska OK a problém by mohl být s pevným diskem či se nejedná o HW závadu.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Díky za rady.
Ovšem muj PC je cim dal tim zajimavejsi :). Uz drive jsem mel problémy v BIOSe nabootit flashku. Zvolil jsem, ze chci nabootit dane USB/DISK ale booti to vzdy jen Windows. V BIOSe jsem vypnul vsechno krome daneho USB a stejne to nacetlo Windows. Prikladam fotky...
(PS. a ano, ukladam to :) )
1. https://ctrlv.cz/shots/2016/03/14/67gP.png
2. https://ctrlv.cz/shots/2016/03/14/U34r.png
Momentalne jsem zapnul 3x zasebou PC bez problemu.
Diky
Ovšem muj PC je cim dal tim zajimavejsi :). Uz drive jsem mel problémy v BIOSe nabootit flashku. Zvolil jsem, ze chci nabootit dane USB/DISK ale booti to vzdy jen Windows. V BIOSe jsem vypnul vsechno krome daneho USB a stejne to nacetlo Windows. Prikladam fotky...
(PS. a ano, ukladam to :) )
1. https://ctrlv.cz/shots/2016/03/14/67gP.png
2. https://ctrlv.cz/shots/2016/03/14/U34r.png
Momentalne jsem zapnul 3x zasebou PC bez problemu.
Diky
Aha, základní deska s BIOSem z roku 2009, to nevypadá moc slibně. Vzhledem k aktuálnímu stavu PC rozhodně nedoporučím update BIOSu.
Smím znát výrobce a model té základní desky?
Zkus po zapnutí mačkat F12 a ze zobrazeného menu vybrat ten USB flash disk, pokud bude k dispozici.
Smím znát výrobce a model té základní desky?
Zkus po zapnutí mačkat F12 a ze zobrazeného menu vybrat ten USB flash disk, pokud bude k dispozici.
Sestava:
MB: Asus P7H55
Graf: GTX 970
Proc: i7 875k - lehce taktnuty
8 GB ram
SSD + HDD
BIOS z data 01/03/2011
MB: Asus P7H55
Graf: GTX 970
Proc: i7 875k - lehce taktnuty
8 GB ram
SSD + HDD
BIOS z data 01/03/2011
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže to přetaktování může být příčinou. Dej na normální parametry.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Blbost, taktnuty to mam pres rok. Do te doby mi to ani jednou nespadlo :).
Podiv se na kondenzátory na desce, jestli nejsou nafouknute
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC se zapne když se zvednu ze židle Příloha(y)
od rohlicek1 » 05 led 2025 09:43 » v Problémy s hardwarem - 16
- 3974
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
10 led 2025 22:13
-
-
- 4
- 1909
-
od rykatyka