Zdravím,
posledních 10 dnů jsem řešil v sekci HiJackThis problémy. Dnes mi jaro3 napsal, že si myslí, že to bude problém s harwarem. Naposledy jsem zadal v AWS restartovat do nouzového režimu a od té doby mám černo.
Když zrekapituluju tak:
- comp zamrzal při spuštění videa z prohlížeče - to jsme vyřešili
- spustit šel pouze kombinací F10 a Enter (u toho byla pouze černá obrazovka, ale naběhnul jakoby normálně) - to jsme vyřešili, akorát to teď už nenahodím vůbec
- nešel spustit nouzový režim (povedlo se to pouze jednou z BootSave po půl hodině pokusů) - tohle stále nejde.
Nevíte, jak bych to mohl teď nahodit? Mám jen product key win 7.
Taky je divný, že když jsem odinstaloval Avast (klasicky a i z AWS), že tam pořád je a windows mi hlásí ať ho zapnu. Nebo ne?
dík za rady
Comp nenaběhne - Toshiba Satellite
Re: Comp nenaběhne - Toshiba Satellite
Musíš napsat víc informací. Toshiba Satelite bude notebook, předpokládám, co je to za model? Když říkáš, že nenaběhne, myslíš tím to, že se nespustí Windows, nebo vůbec nereaguje na stisknutí vypínače? Popřípadě, pokud reaguje, co vidíš na obrazovce?
Děkuju za vaše názory a rady. 

Toshiba satellite L670-102, part. No. PSK3EE-00J005CZ.
Klávesou F8 nešel spustit nouzový režim (černá obrazovka). Když jsem to na tvrdo vypnul, tak další spuštění bylo možné pouze při mačkání F10 + Enter (s tím, že nenaběhlo, žádné menu nebo něco, ale počítač naběhnul v normálním módu). Naposledy jsem to zkusil spustit do nouzového režimu z AWS cleaneru a to už nenaběhnul (černá obrazovka). Ani v kombinaci F10 a Enter (něco v něm sepne, spustí asi větrák, ale na obrazovce se nic neobjeví a obazovkou to není).
Klávesou F8 nešel spustit nouzový režim (černá obrazovka). Když jsem to na tvrdo vypnul, tak další spuštění bylo možné pouze při mačkání F10 + Enter (s tím, že nenaběhlo, žádné menu nebo něco, ale počítač naběhnul v normálním módu). Naposledy jsem to zkusil spustit do nouzového režimu z AWS cleaneru a to už nenaběhnul (černá obrazovka). Ani v kombinaci F10 a Enter (něco v něm sepne, spustí asi větrák, ale na obrazovce se nic neobjeví a obazovkou to není).
Tak pokud je to nyní ve stavu, že po stisknutí vypínače vůbec nereaguje a nezobrazí se nic, tak zkus clear c-mos viewtopic.php?t=53403 když budeš mít notebook otevřený, tak zrovna můžeš vytáhnout HDD připojit k nějakému stolnímu PC a zkontrolovat stav disku přes HD tune. Když zapneš po clear c-mos notebook bez HDD a ukáže ti to hlášku, že nemůže bootovat, protože není připojen disk se systémem, tak máš napůl vyhráno. Pak by ses řídil podle toho, jestli by test disku ukázal, jestli je HDD v pořádku, nebo vadný, v takovém případě bych doporučil data rychle zazálohovat a koupit nový disk, ale nepředbíhejme zatím.

Disk je půl roku starý a kontroloval jsem ho 16.3. s CrystalDiskInfo. Nicméně jdu postupovat podle tvých instrukcí. Moc compům nerozumím, ale má toshibu x64 a Asus x32. Půjde ten disk dát do Asusu?
Dodatečně přidáno po 1 hodině 45 minutách 20 vteřinách:
Jak myslíš připojit k PC? Mám akorát druhý notebook. Myslíš vyndat z druhého notebooku hard a dát tam ten, který chci testovat nebo přes takový ten rámeček připojit jako externí disk. Po resetování CMOS počítač ukázal logo a naběh do menu, kde se dal zvolit režim spuštění. Na nic jsem nesahal a on se začal spouštět, ale skončilo to černou obrazovkou. Může se pořád ještě snažit AWScleaner spouštět to do nouzového režimu?
Dodatečně přidáno po 1 hodině 45 minutách 20 vteřinách:
Jak myslíš připojit k PC? Mám akorát druhý notebook. Myslíš vyndat z druhého notebooku hard a dát tam ten, který chci testovat nebo přes takový ten rámeček připojit jako externí disk. Po resetování CMOS počítač ukázal logo a naběh do menu, kde se dal zvolit režim spuštění. Na nic jsem nesahal a on se začal spouštět, ale skončilo to černou obrazovkou. Může se pořád ještě snažit AWScleaner spouštět to do nouzového režimu?
Kdybys ten disk připojil do jiného notebooku místo disku, na kterém je systém, tak si tím nepomůžeš. Myslel jsem stolní PC, kam lze připojit více disků najednou. Ten externí rámeček by šel, ale pokud jsi ten disk kontroloval a jsi si jistý, že je ten disk v pořádku, tak už další testy nedělej, jen si zazálohuj důležitá data.
To menu s režimem spuštění znamená to, že jsi ten notebook spustil s diskem a sytém se pokusil naběhnout? Měl jsi na výběr normální spuštění, nouzový režim ATD? Pokud ano, tak zkus zvolit běžné spuštění, pokud se spustí, tak máš hotovo.
Pokud to bylo jiné menu, tak vyblejskni obrazovku foťákem a vlož to sem do přílohy.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 1 vteřině:
vypadá to menu takle?
To menu s režimem spuštění znamená to, že jsi ten notebook spustil s diskem a sytém se pokusil naběhnout? Měl jsi na výběr normální spuštění, nouzový režim ATD? Pokud ano, tak zkus zvolit běžné spuštění, pokud se spustí, tak máš hotovo.
Pokud to bylo jiné menu, tak vyblejskni obrazovku foťákem a vlož to sem do přílohy.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 1 vteřině:
vypadá to menu takle?

Znova jsem resetoval CMOS. Znova začal nabíhat a než mi tam skočilo znovu menu s výběrem režimu, tak jsem se dostal do BIOSU. Když jsem vystoupil z biosu, tak mám černou obrazovku. Zkusím opakovat znovu a vyfotit to.
Znovu resetovat c-mos netřeba, teda pokud jsi v BIOSu něco neměnil, protože funkcí clear c-mos navrátíš nastvení BIOSu na původní. Jesli nevíš, co chceš v BIOSu nastavovat, tak tam nic naslepo nenastavuj. Už máš zálohu těch dat z disku pro případ, že bys musel přeinstalovat Windows?

Stolní pc ani rámeček nemám, takže disk nikam nepřipojím. Během těch 10 dní co jsem řešil problémy v sekci HJT, ten nouzovej režim nešel. Na doporučení moderátorů v sekci HJT jsme kontrolovali i disk a byl ok. Tady jsou obrázky dvou menu.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 12 vteřinách:
Druhá fotka
Dodatečně přidáno po 4 minutách 57 vteřinách:
Zvolil jsem teď po resetu CMOS spustit v nouzovém režimu a myslel jsem si, že to nic nedělá. Asi po 10 min koukám, že na monitoru je nahoře napsáno "Načítání souborů sytému windows", dole "počkejte prosím..."
Dodatečně přidáno po 57 minutách 6 vteřinách:
Možná jsem udělal chybu, protože jsem teď zapoměl před zkratováním CMOS zapoměl vyndat baterii z notebooku. Ale do menu režimu spuštění se dostanu. Nicméně ani nouzový ani normální režim nenaběhne. Zůstane to u černé obrazovky, která svítí.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 12 vteřinách:
Druhá fotka
Dodatečně přidáno po 4 minutách 57 vteřinách:
Zvolil jsem teď po resetu CMOS spustit v nouzovém režimu a myslel jsem si, že to nic nedělá. Asi po 10 min koukám, že na monitoru je nahoře napsáno "Načítání souborů sytému windows", dole "počkejte prosím..."
Dodatečně přidáno po 57 minutách 6 vteřinách:
Možná jsem udělal chybu, protože jsem teď zapoměl před zkratováním CMOS zapoměl vyndat baterii z notebooku. Ale do menu režimu spuštění se dostanu. Nicméně ani nouzový ani normální režim nenaběhne. Zůstane to u černé obrazovky, která svítí.
Abych se dostal do menu režimu spuštění, tak musím pokaždé resetovat CMOS. Bez toho mám jen černou obrazovku. Co teď
Doporučíte mi nějakej prográmek, který opraví průzkumníka ve win 7? Je strašně pomalej. Už jednou jsem to pomocí nejakého nástroje opravil, ale nemůžu ho nikde najít. Dal jsem do notebooku původní HD, o kterým mi v opravně řekli, že je poškozenej, když jsem k nim dával comp, protože byl strašně pomalej. Když jsem ho ale doma zapnul s novým HD, byl pomalej stejně. Pak jsem použil ten nástroj na opravu průzkumníka a bylo to v poho. I přesto mi tenkrát tvrdili, že ten původní HD je špatnej. Teď jsem ho tam dal a comp naběhnul, ale je pomalej. Dík
Tvoje odpovědi jsou matoucí, takže teď jsi ve stavu, kdy Windows naběhne? Stálé resetování BIOSu je nesmysl. Na opravy průzkumníka se vykašli a nainstaluj čisté Windows, nebo obnov systém z recovery oddílu na disku, pokud jsi ho už nesmazal.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1581
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek