SSD disk v šuplíku místo mechaniky
SSD disk v šuplíku místo mechaniky
Zdravím dal jsem, SSD disk v šuplíku do noťasu místo mechaniky DVD. Problém je v tom, že jej notebok nerozezná. Chtěl bych se zeptat, jestli to nebude tím že na tom SSD, není MBR ale GPT oddíl. Uvažuji o tom, jestli nebude třeba na tom SSD, nevytvořit MBR a naformátovat.
Re: SSD disk v šuplíku místo mechaniky
Co znamená "nerozezná"? Jako že ho vůbec nevidí?
Re: SSD disk v šuplíku místo mechaniky
Tenhle problem jsem resil pred tydnem - laciny ramecek z Ciny koupeny ne Ebay. Plotnovy disk v nem chodi jako z praku, SSD neni ani detekovano.
V kazdem pripade bych SSD dal do interni SATA pozice uz proto ze toto rozhrani bude rychlejsi, takze do toho pomalejsiho bych dal plotnovy disk.
Nijak blize jsem to nezkoumal, ale u spousty notebooku je DVD mechanika oznacena v BIOSU jako USB zarizeni (USB docking bay u HP), z cehoz usuzuji ze komunikace je pomalejsi nez na internim portu.
V kazdem pripade bych SSD dal do interni SATA pozice uz proto ze toto rozhrani bude rychlejsi, takze do toho pomalejsiho bych dal plotnovy disk.
Nijak blize jsem to nezkoumal, ale u spousty notebooku je DVD mechanika oznacena v BIOSU jako USB zarizeni (USB docking bay u HP), z cehoz usuzuji ze komunikace je pomalejsi nez na internim portu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 5770
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 10:56
-
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2051