Problém po aktualizaci a zamrzání pc při hraní

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Messi10
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém po aktualizaci a zamrzání pc při hraní

Příspěvekod Messi10 » 26 bře 2016 23:30

Zdravím,

mám docela velký problém po aktualizaci Windows 7. Úplně se rozhodí rozlišení a já ho nemůžu změnit. Když jsem aktualizoval ty ovladače, který jste mi tu už jednou radili, tak to problém nevyřešilo. Dal jsem obnovu systému a zakázal všechny aktualizace. Ale to se mi moc nelíbí mít neaktuální verzi systému. Nešla by zjistit třeba, která aktualizace ten problém způsobuje? Abych ji třeba skryl. Nebo vážně nevím co by pomohlo. Možná přeinstalovat Windows?

S tím vším možná souvisí i můj druhý problém. Buďto to je tím, že nemám nejnovější verzi systému nebo skutečností, že jsme změnili poskytovatele internetu. Teď máme O2 TV spolu s internetem od O2. Od té doby mi při hraní Fify 14 (většinou online, ale i když hraju proti počítači) začal zamrzávat pc. Stane se to většinou po pár zápasech a nebo taky hned během prvního. Počítač pak na nic nereaguje. Obrazovka se zbarví do červených, zelených a dalších barev a nejde nic dělat. Pomůže jen vypnutí tlačítkem pro zapnutí notebooku. Včera mi při tom dokonce začal počítač bzučet. Po restartu to nedělalo, ale dnes opět ano. Akorát už to nebzučelo. Chci přidat fotku z dneška, ale bohužel je moc velká, tak to nejde. Nevíte prosím čím to může být? Že by za to mohla změna internetu? Je zajímavé, že při ničem jiném to nedělá. Jen při hraní Fify 14. Jinak jiný hry poslední dobou nehraju.

Budu moc rád za každou radu. Jsem vážně v koncích.
Naposledy upravil(a) Messi10 dne 31 bře 2016 17:35, celkem upraveno 1 x.

Reklama
forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Problém po aktualizaci a zamrzání pc při hraní

Příspěvekod forjoyrider » 27 bře 2016 07:48

Aktualizace instaluj po jedné, tak vypozoruješ která dělá obtíže. Tu pak odinstaluješ, skryješ a nebudeš v budoucnu instalovat.

Jestli jsou problémy jenom u Fify 14, tak je problém s ní. Můžeš zkusit její přeinstalaci. Můžeš také nahlédnou do Prohlížeče událostí.
Klidně ale může už jít o problém v hardware, v tom případě by ti nepomohla ani tak reinstalace. Můžeš udělat pro jistotu test
GPU, RAM, HDD, teplot...

Messi10
nováček
Stav:

Příspěvekod Messi10 » 27 bře 2016 18:06

Díky za radu. Aktualizace už jsou v pořádku, když jsem postupoval, jak si radil. Provedl jsem taky ty testy a všechno by mělo být ok. Až u grafiky ten druhý test FurMark. Tam mi akorát pak stoupla teplota na 82 stupňů (ale až ke konci nějak). A jak tam píšou, že teplota při testování by neměla přesahovat 80° celsia. Pokud se výrazně překročí tato teplota, pak máme nedostatečně dobře chlazenou grafickou kartu. Tak ty 2 stupně nevadí ne? A vliv to na nic nemá ne? Po těch aktualizacích a kontrolách jsem spustil opět Fifu a udělalo to hned. A v tom Prohlížeči událostí po tomto zaseknutí bylo u aplikací něco jako .NET Runtime Optimization Service... . No a u položky systém zase, že rozšiřující modul sítě WLAN se nepodařilo spustit. No nevím teda co teď. Mám to zkusit teda přeinstalovat?

forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod forjoyrider » 27 bře 2016 18:42

82 je ještě ok.

Myslíš přeinstalovat hru nebo Windows?

Pokud by problémy pokračovaly i po přeinstalování Windows (se správně nainstalovanými ovladači), tak to bude chyba v té hře (ne všechen software funguje spolehlivě na každém hardware). Kdyby to dělalo u všech her, tak pak by mohl být na vině hardware.

Messi10
nováček
Stav:

Příspěvekod Messi10 » 27 bře 2016 18:57

Myslím přeinstalovat hru. Ale jak jsem už psal, vše začalo od spuštění hry po připojení na novou wifinu. Dřív jsem tento problém u téhle hry nikdy nezaznamenal.

forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod forjoyrider » 27 bře 2016 20:14

Můžeš zkusit, jestli budou problémy, když budeš připojen k internetu přes kabel. Pokud by problémy ustaly, tak to bude mít co dočinění s tou wifi.

Messi10
nováček
Stav:

Příspěvekod Messi10 » 27 bře 2016 22:53

Tak přes kabel to udělalo taky. No nic, ještě to nějak zkusím. Kdyžtak resetuju modem nebo přeinstaluju tu hru. Ale až zítra nějak odpoledne. Dnes už jsem z toho unavenej, během celýho dne to řeším. Dám vědět jak to dopadlo. Zatím díky. :)

Messi10
nováček
Stav:

Příspěvekod Messi10 » 30 bře 2016 21:11

Tak asi došlo na nejhorší. Asi ta FIFA byl jen začátek. V neděli se mi obrazovka zbarvila do tmavě šeda a byly tam takový pravidelný černý pruhy od shora až dolů, asi 1mm od sebe vzdálené po celé ploše. Tak pomohlo ještě vypnutí na tvrdo. Ale včera se mi obrazovka opět vypnula a zůstala černá. A teď už to nejde zapnout. Když to zapnu, tak za pár vteřin se to opět vypne a samo se to pokouší zase zapnout. A takhle pořád dokola, dokud to ručně nevypnu já. Nevíte prosím co s tím? Do opravny nechci, protože až by to opravili, tak by se mi mohli dostat do osobních údajů. :-D Jedná se o notebook.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • náhodné lagy(skoro zamrzání) high-end PC při hraní
    od mk2442 » 29 pro 2024 21:37 » v Hry
    2
    2205
    od mk2442 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 23:56
  • Po aktualizaci W10 se ntb nespustí
    od Funstorm007 » 18 čer 2025 18:12 » v Windows 11, 10, 8...
    12
    2620
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    dnes, 08:53
  • Zamrzání PC a padání her
    od doldy » 21 pro 2024 13:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    2467
    od rohlicek1 Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 09:56
  • Nelze odinstalovat aktualizaci Win10
    od krysarr » 20 dub 2025 13:21 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1809
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 15:07
  • zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
    od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem
    8
    2529
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    11 led 2025 15:10

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”