Problém při instalaci windowsu XP(Vyřešeno) Vyřešeno
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře vyzkouším to ale nerozumím tomu proč to na kamošovým pc šlo nainstalovat a na to mím mi to nejde.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem si text přečetl a vše jsem udělal jak popisují ale chyba je tam pořád je zajímavé že když jsem připojil HDD na jiné pc tak mi OS šel nainstalovat bez problémů jen na tom mém pořád po restartu chyba čtení disku.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak máš disk připojen - je-li sám, musí být jumpery nastaven na Master a připojen na konci datového kabelu(80žil). V Biosu to máš nastaveno správně - boot nejdříce CD, nebo DVD mechanika a druhý disk.
Pokud ti to tak nefunguje, je asi chyba na základní desce. Jakou máš základní desku(Firma a celý název)? Také se podívej zda není v Biosu nastavena ochrana proti Boot virům, jinak je třeba ji zakázat, jinak Winy nenainstaluješ.
Pokud ti to tak nefunguje, je asi chyba na základní desce. Jakou máš základní desku(Firma a celý název)? Také se podívej zda není v Biosu nastavena ochrana proti Boot virům, jinak je třeba ji zakázat, jinak Winy nenainstaluješ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mám jen jeden diska na disku mám nastaveny jumpery na master i ten kabel zapojený.Základní desku mám od firmy dell spíš celé pc je od firmy dell přesný název bohužel nevím a v biosech jsem ho nenašel.Ta ochrana proti boot virům je prosim kde nebo spíš v biosech kde ji najdu?Až tak mo moc se v biosech nevyznám 

Naposledy upravil(a) CrasherKill dne 04 úno 2008 17:25, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Každý Bios je trochu jiný (výrobci základních desek si jej přizpůsobují), tak těžko poradím konkrétně. Musíš hledat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě bych se chtěl zeptat zda je možné aby tento počítač nepodporoval OS XP?Jako že byl vyroben v době kdy firma dell nepočítala s podporou windowsu XP?
- Merlin66
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
To s tou podporu či nepodporou XP pusť z hlavy, tam by závada neměla být.
Pic o několik příspěvků výše ti radil, že pokud máš jediný HDD, měl by být jako MASTER. A ty o pár řádků níž píšeš, že ho máš jako SLAVE - tak si to přehoď, bacha ať máš řádně nastavený jumpery.
A trošku to upřesni: detekuje Bios zapojený disk, nebo hlásí že tam HDD není ? Pokud by nebyl, zkus třeba jiný kabel napájení....
Já na tvém místě bych ho u toho kamaráda naformátoval a čistý disk bych zapojil jako master. (pozor, někdy je autodetekce disků v Bios docela naprd a chce to pohledat, nastavit ručně)
Pokud se ti toto podaří, je napůl vyhráno.
Pokud chceš vyzkoušet instalaci u kámoše, tak můžeš - ale opět jak již psaly chytré hlavy výše - systém je nepřenosný - tzn. nemůžeš nainstalovat Win u kámoše a na HDD přenést k sobě. Do svého PC dej HDD jen čistý (formátovaný) !!!!!
Pokud ti nepůjde výše uvedené, bude chyba třeba mechanická.
Pokud ti to najde disk a zarazíš se zase v té instalaci, tak mě napadá už jen jedna věc : v prvním příspěvku píšeš, že ti PC donesl otec z práce. Nejsem znalec Biosu , ale není možné, že by tam nějaký správce nebo admin zakázal nebo omezil instalace přímo v Bios ??? U mě v práci se do Bios vůbec totiž nedostanu - nemám oprávnění - a ani instalovat nic nemůžu.
Takže slovník AJ-ČJ a samostudim Biosu.
Takže postup ještě jednou : formát - zapojení disku - detekce Biosem - instalace.
Hodně štěstí a pevné nervy.
Pic o několik příspěvků výše ti radil, že pokud máš jediný HDD, měl by být jako MASTER. A ty o pár řádků níž píšeš, že ho máš jako SLAVE - tak si to přehoď, bacha ať máš řádně nastavený jumpery.
A trošku to upřesni: detekuje Bios zapojený disk, nebo hlásí že tam HDD není ? Pokud by nebyl, zkus třeba jiný kabel napájení....
Já na tvém místě bych ho u toho kamaráda naformátoval a čistý disk bych zapojil jako master. (pozor, někdy je autodetekce disků v Bios docela naprd a chce to pohledat, nastavit ručně)
Pokud se ti toto podaří, je napůl vyhráno.
Pokud chceš vyzkoušet instalaci u kámoše, tak můžeš - ale opět jak již psaly chytré hlavy výše - systém je nepřenosný - tzn. nemůžeš nainstalovat Win u kámoše a na HDD přenést k sobě. Do svého PC dej HDD jen čistý (formátovaný) !!!!!
Pokud ti nepůjde výše uvedené, bude chyba třeba mechanická.
Pokud ti to najde disk a zarazíš se zase v té instalaci, tak mě napadá už jen jedna věc : v prvním příspěvku píšeš, že ti PC donesl otec z práce. Nejsem znalec Biosu , ale není možné, že by tam nějaký správce nebo admin zakázal nebo omezil instalace přímo v Bios ??? U mě v práci se do Bios vůbec totiž nedostanu - nemám oprávnění - a ani instalovat nic nemůžu.
Takže slovník AJ-ČJ a samostudim Biosu.

Takže postup ještě jednou : formát - zapojení disku - detekce Biosem - instalace.
Hodně štěstí a pevné nervy.
Můj první stroj: Atari 800XL
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
To jak pic píše že na master a já napsal že na slave tak to jsem se přepsal
mám to nastavený na master ještě jsem to kontroloval.Bios disk normál něvidí můžu ho sformátovat ale až po tom restartu napíše chyba čtení disku.To s tím že by to nějaký správce zakázal to nevím.Ale to byli PC co se vyřazovali a normálně se dali odkoupit.

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na disku musíš nejprve odstranit oddíl a pak jej znova vytvořit - formátovat atd. Jinak hledej v BIOSu toto: "Anti - Virus Protection By" a pokud již není, nastav jej na [Disabled].
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2428
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 črc 2024 18:52
-
-
- 8
- 7676
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3906
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 4
- 3396
-
od lukas222