Dobrý večer,
mohla bych se s Vámi poradit? Hledám internet do svého nového malého bytečku (pro jediné zařízení) a strašně se v tom ztrácím. Hledám, co nejjednodušší řešení (bez nějakého bourání, kabelů atd.). Potřebuji bez nějakých závazků - nevím jestli se nebudu v blízké době zase stěhovat. Jedná se o větší město - Jihlava.
Zatím jsem narazila na bezdrátové internety jen u mobilních operátorů, ale zdá se mi to jako drahé řešení. 500+ měsíčně + modem okolo 3 000,-
Máte prosím nějaké rady jaký internet vybrat?
Děkuji moc za rady, Alena.
výběr internetu
Re: výběr internetu
Vítej na fóru PC-HELP!
Protože neznáme konkrétnější údaje o dané lokalitě (a nutit tě je sem psát samozřejmě nemůžeme), tak asi bude nejlepší, když se optáš sousedů a lidí v okolí, jak jsou připojeni a jestli jsou spokojeni.
Nejsou v bytě už nějaké kabelové rozvody pro internet? To by výběr dost usnadnilo. Taky se připrav, že někteří poskytovatelé ještě nepokročili z doby kamenné a stále mají potřebu uživatele svazovat smlouvou na dobu určitou nebo se za smlouvu na dobu neurčitou musí připlácet.
Výhoda připojení přes mobilní sítě je jasná: snadné pořízení a instalace. Nevýhodou je vyšší cena a tristní datový limit.
Protože neznáme konkrétnější údaje o dané lokalitě (a nutit tě je sem psát samozřejmě nemůžeme), tak asi bude nejlepší, když se optáš sousedů a lidí v okolí, jak jsou připojeni a jestli jsou spokojeni.
Nejsou v bytě už nějaké kabelové rozvody pro internet? To by výběr dost usnadnilo. Taky se připrav, že někteří poskytovatelé ještě nepokročili z doby kamenné a stále mají potřebu uživatele svazovat smlouvou na dobu určitou nebo se za smlouvu na dobu neurčitou musí připlácet.
Výhoda připojení přes mobilní sítě je jasná: snadné pořízení a instalace. Nevýhodou je vyšší cena a tristní datový limit.
Naposledy upravil(a) _vcn dne 10 dub 2016 23:59, celkem upraveno 1 x.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Mě napadlo zkusit se domluvit se sousedem, aby Vám za malou almužnu nedal heslo od té svojí, pokud chytáte kvalitní signál. Argumentoval bych tím, co jste psala v příspěvku, jakože nevíte zda se nebudete brzo zase stěhovat a tak.
Dodatečně přidáno po 50 vteřinách:
Anebo pokud vím, tak O2 nabízí (nevím jestli zdarma) přesunutí internetu v případě stěhovaní.
Dodatečně přidáno po 50 vteřinách:
Anebo pokud vím, tak O2 nabízí (nevím jestli zdarma) přesunutí internetu v případě stěhovaní.
Intel Core i5-4460 (3,2GHz)/ASUS STRIX GeForce GTX 970 4GB/Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600MHz/
MSI B85-G43/BITFENIX Neos, bílá/stříbrná/Seasonic SS-520GM F3 520W
_vcn píše:Vítej na fóru PC-HELP!
Děkuji moc za přivítání :)
Žádné kabelové rozvody pro internet bohužel v bytě nejsou :(
Bohužel budu asi muset zvolit tu variantu s drahým a ještě k tomu s datovým internetem :( Vodafone 554,- měsíčně a 3 777,- za modem = 30GB na měsíc
Pokud je jiná možnost a byl byste tak ochotný poradit, tak bych mohla konkrétní adresu napsat třeba do soukromé zprávy. Pokud to tedy jde řešit jinak, aby se nemuseli do bytu tahat nějaké kabely (něco bourat atd.).
Dodatečně přidáno po 7 minutách 42 vteřinách:
Tak teď jsem našla u O2 na moji adrese, že je dostupný Internet Optimal bez závazků 799 KČ měsíčně + 210 KČ jednorázově.
Myslíte, že je to pro moji situaci vhodné?
Je k tomu samoinstalační balíček (kabeláž atd.) To si opravdu zvládnu nainstalovat a zařídit vše sama?
Za 799 Kč je to kvůli tomu, že to je bez závazků? Trapnost... každopádně já ve vaší situaci bych to udělal takhle...
Nejdřív bych zkusil někoho z těch sousedů. Když by tahle možnost neklapla, zaridil bych si internet i O2 (je v tom bytě alespoň přípojka na pevnou linku? Protože přes tu se dá udělat kabelem internet do routeru, který si můžete nechat v ceně, pokud se uvážete na 2 roky tuším, no a pokud se budete stěhovat, tak si jednoduše zažádáte o přepojení na jinou přípojku.
Popř. ještě zkusit nějaký USB modem, tuším že T-Mobile něco takového nabízí.
Nejdřív bych zkusil někoho z těch sousedů. Když by tahle možnost neklapla, zaridil bych si internet i O2 (je v tom bytě alespoň přípojka na pevnou linku? Protože přes tu se dá udělat kabelem internet do routeru, který si můžete nechat v ceně, pokud se uvážete na 2 roky tuším, no a pokud se budete stěhovat, tak si jednoduše zažádáte o přepojení na jinou přípojku.
Intel Core i5-4460 (3,2GHz)/ASUS STRIX GeForce GTX 970 4GB/Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600MHz/
Souhlasím s kolegou, že ta cena za připojení bez závazků je ubohost. Ale varianta s USB modemem je pořád připojení přes mobilní síť se svými pro a proti. Nějaké AžDSL přes telefonní kabely také vždy není optimální (proto je třeba se optat sousedů) a je také drahé. Ale na druhou stranu nemá ono trapné omezení a je-li v bytě k dispozici "telefonní zásuvka", pak je vyhráno.
Konkrétní adresu vlastně ani nepotřebuji, protože bych stejně informace čerpal zde: http://www.internetprovsechny.cz/wifi/kraj/vysocina/ a to ani nevím, jestli vůbec možnost obyčejného bezdrátového připojení k nějakému místnímu poskytovateli je vhodnou a v daném bytě a situaci přípustnou variantou. To už je na vlastní zvážení a na opakovaně zmíněnou poradu se sousedy.
Konkrétní adresu vlastně ani nepotřebuji, protože bych stejně informace čerpal zde: http://www.internetprovsechny.cz/wifi/kraj/vysocina/ a to ani nevím, jestli vůbec možnost obyčejného bezdrátového připojení k nějakému místnímu poskytovateli je vhodnou a v daném bytě a situaci přípustnou variantou. To už je na vlastní zvážení a na opakovaně zmíněnou poradu se sousedy.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Spythe píše:Za 799 Kč je to kvůli tomu, že to je bez závazků? Trapnost... každopádně já ve vaší situaci bych to udělal takhle...
Ano. Se smlouvou na 12 měsíců je to za 499,- měsíčně.
Děkuji moc za Vaše rady. Od sousedů je tu signál bohužel slabý, takže to nejspíš ne.
Přípojka na pevnou linku tu je. Tu bych využila u toho O2 internetu? Vůbec nevím jak tyto věci fungují, tak se prosím nezlobte, že jsem takhle natvrdlá

Tím USB modemem myslíte třeba tohle? https://www.t-mobile.cz/modemy-a-router ... k-110140-1
To bude vycházet stejně jako ten bezdrátový internet.
Nene, myslíme PORADIT se o možnostech připojení se sousedy, ne se k nim (načerno) připojovat
.
K připojení přes telefonní rozvody - myslí se tím např. https://www.o2.cz/osobni/adsl-vdsl-internet/

K připojení přes telefonní rozvody - myslí se tím např. https://www.o2.cz/osobni/adsl-vdsl-internet/
Zajímalo by mě, kdy nějakou tel. společnost napadne, že by mohla začít poskytovat neomezený mobilní internet za slušnou kačku.
Jojo, přes tu telefonní zásuvku se povede kabel do routeru, každopádně budou muset nejspíš nainstalovat i satelit, možná ne, pokud má barák kde bydlíš anténu. To už zase nevím úplně já jak to funguje přesně.
Jojo, přes tu telefonní zásuvku se povede kabel do routeru, každopádně budou muset nejspíš nainstalovat i satelit, možná ne, pokud má barák kde bydlíš anténu. To už zase nevím úplně já jak to funguje přesně.
_vcn píše:Nene, myslíme PORADIT se o možnostech připojení se sousedy, ne se k nim (načerno) připojovat.

Ano tento internet od O2 bych si asi chtěla koupit (zatím mi pro moje podmínky přijde nejlepší)
Na moji adrese tento internet od O2 je :) Zakoupila bych si ho tedy za těch 799,- měsíčně a přes moji zásuvku v bytě zapojila. Chápu to dobře?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 53 vteřinách:
Spythe píše:Zajímalo by mě, kdy nějakou tel. společnost napadne, že by mohla začít poskytovat neomezený mobilní internet za slušnou kačku.
Svoji přesnou adresu jsem tam zadala (barák) a ten internet by tu měl být. Když jdu do e-shopu, tak tam je nějaký "samoinstalační balíček" (kabeláž, modem případně sep top box, návody a prý tu instalaci zvládnu hravě sama)
Radeji pockejte do zitra a zavolejte si tam, a oni vam uz reknou co a jak, lepsi nez riskovat ze to pak nepujde.
Odesláno z mého PE-TL10 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého PE-TL10 pomocí Tapatalk
Spythe: onen "satelit" (ve skutečnosti přijímací zařízení pro bezdrátový internet a nemusí mít tvar paraboly) s xDSL připojením přes telefon nesouvisí.
Pro tazatelku: cena je strašná, ale daný způsob připojení se jeví jako jediný vyhovující. K té samoinstalaci nemám co říct, protože mi to přijde jako pěkná pakárna.
Pro tazatelku: cena je strašná, ale daný způsob připojení se jeví jako jediný vyhovující. K té samoinstalaci nemám co říct, protože mi to přijde jako pěkná pakárna.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3422
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 pro 2024 07:38
-
- 8
- 3257
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
- 1
- 12788
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4719
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-
-
-
Domácí WiFi síť se zdrojem internetu z mobilního Hotspotu
od czTANIScz » 23 čer 2024 10:28 » v Administrace sítě - 4
- 4355