výběr internetu

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Spythe
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: výběr internetu

Příspěvekod Spythe » 11 dub 2016 01:09

Jak jsem psal, uplne tolik se v tom neorientuju, kazdopadne mam doma taky pripojeni od O2, a pripojovali mi i ono "zarizeni pro bezdratovy internet"

Odesláno z mého PE-TL10 pomocí Tapatalk
Intel Core i5-4460 (3,2GHz)/ASUS STRIX GeForce GTX 970 4GB/Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600MHz/
MSI B85-G43/BITFENIX Neos, bílá/stříbrná/Seasonic SS-520GM F3 520W

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 12 dub 2016 11:38

Spythe píše:Zajímalo by mě, kdy nějakou tel. společnost napadne, že by mohla začít poskytovat neomezený mobilní internet za slušnou kačku.

Uz to jedny napadlo, ale napad uplne nedotahli ;)

Pro tazatelku - co neco takoveho? Prestehujes se, sadu snadno prodas.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 12 dub 2016 13:36

A co např. CNI? Píšou, že mají "100% pokrytí Jihlava a široké okolí". Ceny mi tam připadají být docela rozumné. Instalace připojení bez závazku je tam sice za 1600 Kč, ale to co by se dalo jinam za vyšší měsíční poplatek by se možná u CNI ušetřilo na měsíčních poplatcích a ve výsledku by to po určitém čase vyšlo možná i méně. Nějak do podrobná jsem to nezkoumal, ale připadá mi to být docela dobré a za levnější peníze než třeba ten O2. Proč platit více když by to možná šlo i levněji.

alena321
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod alena321 » 14 dub 2016 19:55

zeus píše:
Spythe píše:Zajímalo by mě, kdy nějakou tel. společnost napadne, že by mohla začít poskytovat neomezený mobilní internet za slušnou kačku.

Uz to jedny napadlo, ale napad uplne nedotahli ;)

Pro tazatelku - co neco takoveho? Prestehujes se, sadu snadno prodas.

To je taky mobilní internet nebo ne? S datovým omezením.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 42 vteřinách:
vlazy píše:A co např. CNI? Píšou, že mají "100% pokrytí Jihlava a široké okolí". Ceny mi tam připadají být docela rozumné. Instalace připojení bez závazku je tam sice za 1600 Kč, ale to co by se dalo jinam za vyšší měsíční poplatek by se možná u CNI ušetřilo na měsíčních poplatcích a ve výsledku by to po určitém čase vyšlo možná i méně. Nějak do podrobná jsem to nezkoumal, ale připadá mi to být docela dobré a za levnější peníze než třeba ten O2. Proč platit více když by to možná šlo i levněji.

To vypadá dobře. Děkuji :)

Jen jaký je prosím rozdíl mezi:
Bezdrátové připojení - Wimax Home Plus : a Připojení optickým kabelem - Opti Home Plus :

To "bezdrátové připojení" mi zní dobře :D Nechci totiž, aby se tam muselo nějak bourat, tahat kabely atd. Jen vůbec netuším jak to funguje :)

kasper
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kasper » 14 dub 2016 21:11

bezdrátové připojení montuje se zařízeni na příjem vetšinou na balkon nebo i jinde kde viditelnost na vysílač

optické připojení do bytu se natáhne kabel který bude zakončení pro připíjení do počítače nebo routeru
Dum Spiro Spero
Spem retine
S Rozumem a Odvahou
Audacem Fortuna Iuvat
Sciens Vincit 
Semper Fi

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 14 dub 2016 21:48

Zkontroluj ještě netbox: http://www.netbox.cz/site/en/mapa-pokry ... sto=586846
a UPC: http://www.dostupnyinternet.cz/vysocina/jihlava/
Pokud budou na tvé adrese, pak mají kabel přivedený až před byt, jen ti ho protáhnou dovnitř.
Je to bez omezení dat, rychlost je dle tarifu a spolehlivost je vyšší než u jiných providerů.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 dub 2016 22:06

Netbox je v Jihlavě nejlepší volba, záleží ale na lokalitě ... 150 / 150 Mb/s bez FUP optikou za pár stovek.

alena321
nováček
Stav:

Příspěvekod alena321 » 14 dub 2016 23:24

ITCrowd píše:Zkontroluj ještě netbox: http://www.netbox.cz/site/en/mapa-pokry ... sto=586846
a UPC: http://www.dostupnyinternet.cz/vysocina/jihlava/
Pokud budou na tvé adrese, pak mají kabel přivedený až před byt, jen ti ho protáhnou dovnitř.
Je to bez omezení dat, rychlost je dle tarifu a spolehlivost je vyšší než u jiných providerů.

Tohle už jsem zkoušela. Bohužel ani jeden v baráku není :(

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 14 dub 2016 23:30

alena321 píše:Jen jaký je prosím rozdíl mezi:
Bezdrátové připojení - Wimax Home Plus : a Připojení optickým kabelem - Opti Home Plus :

To "bezdrátové připojení" mi zní dobře :D Nechci totiž, aby se tam muselo nějak bourat, tahat kabely atd. Jen vůbec netuším jak to funguje :)
Wimax je název bezdrátové technologie (příliš se v tom nevyznám) a to Home Plus předpokládám bude nějaký název toho jejích internetu tak jak si to ta firma CNI nazvala. Bezdrátové připojení je asi většinou nebo pouze přes WiFi kde někde venku na stěně, na balkoně atp. je připevněná anténa nebo nějaké přijímací zařízení a od toho vede kabel přímo do počítače nebo routeru. Já mám bezdrátové WiFi připojení a jsem s tím spokojený.
Připojení optickým kabelem bude asi natažení kabelu odněkud až do bytu.

Jinak by možná bylo dobré si vybrat nějaké firmy které nabízí internet v Jihlavě a které se ti cenově a jinak nejvíce zamlouvají a pak je obtelefonovat, obmejlovat nebo případně i osobně navštívit a poptat se co za jakých podmínek a cenu ti mohou nabídnout a podle toho si pak vybrat tu nejlepší a nejpřijatelnější nabídku.

kasper
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kasper » 15 dub 2016 09:57

podívej se tady http://www.internetprovsechny.cz/wifi/k ... oid=586846
nevěřím ,že by tam nikdo neměl pokryti a ještě když je to panelák já bych vždy volil optiku nebo kabelové připojení wifi záleží na viditelností na vysilač na rušení pásmu atd. i když dneska skoro všíchný poskytovatele wifi běží na 5GHZ a dalších podobných frekvencích není to tak zarušené pásmo
Dum Spiro Spero
Spem retine
S Rozumem a Odvahou
Audacem Fortuna Iuvat
Sciens Vincit 
Semper Fi

alena321
nováček
Stav:

Příspěvekod alena321 » 17 dub 2016 21:52

Dobrý večer,

děkuji všem za rady. Napsala jsem snad na všechny poskytovatele z Jihlavy :)

Nakonec se má situace tak, že na 2 následující měsíce si zakoupím internet od 02 bez závazků a pak až budu mít jistotu v jakém bytě budu bydlet dále se rozhodnu pro něco levnějšího.

Jen mám otázku. V bytě by měla být internetová zásuvka. Je to prosím tahle? (https://publi.cz/books/86/images/pics/DSC_0059.jpg)
Protože v návodu od O2 (https://www.youtube.com/watch?v=q-cBKzS ... e=youtu.be) je ta zásuvka jiná.
Snažila jsem se něco o tom najít a nejsem si jistá jestli se na tu zásuvku nekupuje nějaká "krabička", aby to vypadalo jako v tom videu.

Omlouvám se, že Vás otravuji takovýmito dotazy, ale vůbec tomu nerozumím. Moc si všech rad vážím :)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 dub 2016 22:43

Doporučuji kontaktovat přímo O2 a ověřit si informace. Co všechno poskytují a cenu podle doby závazku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr kabelu pro natažení internetu po domě
    od Ondras66 » 26 lis 2024 22:26 » v Sítě - hardware
    3
    3426
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 pro 2024 07:38
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3272
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07
  • Poskytovatel internetu Pe3ny
    od Dakim21 » 22 led 2025 19:19 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    12791
    od pikaso.andreas Zobrazit poslední příspěvek
    23 led 2025 10:42
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4722
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48
  • Domácí WiFi síť se zdrojem internetu z mobilního Hotspotu
    od czTANIScz » 23 čer 2024 10:28 » v Administrace sítě
    4
    4359
    od Uziv00 Zobrazit poslední příspěvek
    24 čer 2024 07:27

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”