Zdravím Vás přátelé,
mám problém a ten se týká tentokrát pevného disku.(aspoň myslím)
Hrál sem si takhle hru vše v pořádku jako vždy najednou mi skočila hláška že je potřeba zálohovat data.
Říkám si co to je za blbost tak sem dal odložit na později.. skočil sem zpátky z plochy do hry a pokračuji.
Ovšem po 15minutách hraní se mi sekl celej pc tedy i myš ve hře prostě vše, čekal sem tedy nejméně 20minut jestli se bude něco dít a nic..
Vypl sem tedy pc násilím a tedy power buttonem.
--
Teď k problému... po zapnutí se mi windows nenačte respektivě vůbec mi nešlape HDD mám takové tušení že mi klekl.
Normálně mi naskočí logo motherboardy jako vždy a poté black screen s popisem komponentů a hláškou 3rd master hard disk error press F1 to resume.
po stisknutí F1 mi naskočí opět black screen s poznatkem : reboot and select proper boot device (klasika) .
-
Když sem nedal f1 a skočil do BIOSU mrkl sem se na sata kabely normálně sem viděl zapojenou romku ale hard disk? ne.. místo názvu typu HDD tam mám otevřenou a uzavřenou závorku () nic víc když se mrknu na podrobnější info tak tam nic není.
-
Řekl sem si že je to asi v prdeli a poslední záchrana ja reinstal systému . skočil sem tedy do boot sequence a zjistil.. že místo 1st HDD 2nd. romka mám na prvním místě romku a nic dalšího připojeného není. zkrátka ten HDD není absolutně k dospozici.
Nechápu co to má být a jestli je má teorie o stavu disku na místě nebo ne....
Hard disk sem zkoušel odpojit a zapojit když je odpojený tak mi to v biosu neukáže ani tu otevřenou a uzavřenou závorku tedy že tam nic připojeného není což je správně.. když hdd zapojený je.. tak opakuji, že tam místo názvu typu HDD naskočí jen tohle : () .
Děkuju za Váš čas a Vaše rady přátelé..
Pevní disk odpálen?
-
- Pohlaví:
Re: Pevní disk odpálen?
Zkusil bych ještě HDD na jiném PC. Ale jak píšeš, HDD je zřejmě v křemíkovém nebi.
Zalezi na tom jaky je to presne disk.
U nekterych disku Seagate je to vyrobni chyba firmware, ktera je resitelna.
U jinych disku jako WD Green a Blue je to obvykle tim, ze to jsou nespolehlive zmetky (odchazi elektronika).
U nekterych disku Seagate je to vyrobni chyba firmware, ktera je resitelna.
U jinych disku jako WD Green a Blue je to obvykle tim, ze to jsou nespolehlive zmetky (odchazi elektronika).
No nevím jestli je green nebo blue ale WD to je . :/ .
Takže tedy pevný disku pápá tynky vinky . co se dá dělat no.
Můžete mi přátelé tedy doporučit přijatelný pevný disk a podobné kapacitě pohybující se okolo 300GB?
Cenová relace by se pohybovala tak okolo 2 000 fakt maximálně spíš méně..
Takže tedy pevný disku pápá tynky vinky . co se dá dělat no.
Můžete mi přátelé tedy doporučit přijatelný pevný disk a podobné kapacitě pohybující se okolo 300GB?
Cenová relace by se pohybovala tak okolo 2 000 fakt maximálně spíš méně..
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
V současné době vezmi nějaký Seagate 1TB a nespleteš se. Třeba tenhle https://www.alza.cz/seagate-barracuda-7 ... GwodX30IVA
Děkuji za tip využiji ho.
Každopádně zde téma nechám ještě chvíli otevřené, zda-li se nenajde od nějákého jedince jiná alternativa. :)
Každopádně zde téma nechám ještě chvíli otevřené, zda-li se nenajde od nějákého jedince jiná alternativa. :)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Je to PC nebo notebook, HDD je SATA? Osobně bych nes už šel do SSD, 250GB se dá okolo 2K sehnat naprosto v pohodě, striktně do 2K https://www.alza.cz/kingston-hyperx-fur ... d=18852255 trochu dražší pak https://www.alza.cz/adata-premier-pro-s ... d=18852255
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2942
-
od kecalek