Panty u nb

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

marlocg
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Panty u nb

Příspěvekod marlocg » 12 kvě 2016 16:25

Dobrý den přitelkině má postarší nb msi ( ja bych to nebral ale byla to její volba) panty vika se zasekly a vilo zlomila ,panty sem odmontoval (funguje na tv jako na monitoru) a sou napevno zaseknuté sehnal sem ze stejného modelu kde byl hardware zničený vodou nahradní ale zdají se mi nějak zatuhle. Tak prosím o radu jak je promazat než je namotuju jedině mě napadlo nějaké tekuté mazáni protože silikon tam nedostanu do těch stykových ploch děkuji za odpověd předem.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Panty u nb

Příspěvekod mmmartin » 12 kvě 2016 18:27

MD spray.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

lennonreloaded
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod lennonreloaded » 12 kvě 2016 18:59

To bych nedělal. Ty panty mají záměrně tuhý chod, obvykle jde samotným nezamontovaným pantem rukou velice špatně nebo vůbec hnout. A to proto, aby víko (displej) na ntb nevlálo ve větru a drželo v nastavené poloze.
Nehledě na to, že konstrukce pantů bývá taková, že se do třecích ploch prakticky žádné médium nedostane.

marlocg
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod marlocg » 12 kvě 2016 19:49

děkuji za info namontuji a potom otetuji chod podle toho uvidím

lennonreloaded
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod lennonreloaded » 12 kvě 2016 20:01

Při montáži se také podívej, jak je připevnění pantů v ntb řešeno. Měl jsem Acera, ve kterém kovové panty byly pouze nakrátko připevněny rovnou do plastu, který nebyl vyztužený. V takovém případě pak při častém otvírání a zavírání víka velice záhy dochází k vylomení pantů z víka. Vyztužení snad v amatérských podmínkách nelze realizovat, takže nezbývá, než se k víku chovat jako ke křehkému zboží, omezit pokud možno zbytečné otevírání a zavírání a hlavně neotevírat a nezavírat víko prudkým pohybem, ale plynule zvyšovat sílu a přitom sledovat, jak se okolí pantů chová.

marlocg
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod marlocg » 12 kvě 2016 22:20

je to novější řada od msi co mám výztuhu tak by to mělo vydržet

Zpět na “Vše ostatní (hw)”