faraon píše:Pamatuješ časy, kdy se ten jazyk ještě jmenoval MS Java? Jenže zahodit to úplně nechtěli, tak ho přejmenovali na C# a začali prosazovat jinými svými běžnými metodami. Například podplácením politiků a uzavíráním smluv o "levných" dodávkách softwaru školám, viz ta fotka Ballmera s Langerem, kterou už jsem tu párkrát postoval...
Bylo to trochu jinak
MS naimplementoval vlastní JVM pro Windows, ale měli ohledně té implementace nějaké neshody se Sunem + MS měl strach ze ztráty monopolu.
C# je pak úplně nový jazyk, který následkem toho MS začal vyvíjet.
Navíc teď už MS došlo, že pokud chce .NET udržet, musí ho uvolnit jako opensource, takže někde tuším v roce 2015 ho uvolnil.
Právě i to je jednou z výhod C# oproti Javě - v době navrhování C# už měli zkušenosti s JVM, takže věděli, kde jsou bottlenecky, co by se dalo zlepšit, aniž by museli řešit zpětnou kompatibilitu apod.
Osobně považuju C# za asi nejpovedenější věc od MS, v ničem jiném se mi neprogramuje tak pohodlně (živil jsem se programováním v C#, Delphi, PHP, C++, Visual Basicu, ve škole jsem potkal Javu, Prolog, doma občas assembler, takže pár jazyků na porovnání mám).
BTW tahle zmínka
[code="faraon"]uzavíráním smluv o "levných" dodávkách softwaru školám[/code]
ve mě paradoxně evokuje vzpomínky na ČVUT a na Sun, kdy kolem roku 2008 v některých učebnách byly stanice od Sunu s 8MB RAM, kdy ty stanice sloužily v podstatě jen jako vykreslovadlo a všechno běželo na serveru, takže jakmile víc lidí začalo něco dělat, začalo to zamrzat...