Co vy na to
Co myslite jaký je lepší monitor
Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Co myslite jaký je lepší monitor
LCD nebo CRT ja si myslim ze asi lcd ¨je lepsi ostrejsi obraz a CRT se strasne rozmazavaj mozna ty novy ne ale kazdyho je nazor
Co vy na to
Co vy na to
ZK-M2N-SLI,AMD Athlon x2 +5600,2048 MB DDR2 patriot,ATI-4850,320GB HDD WD ,Chlazeni AC,Zdroj 500W Seasonic 12cm,DVD-RW LG,case ewrocase sit nejvetsi,a novy chladic noctua 12cm.NTB ACER Extensa 5620G,Intel C2D T7500/800/4Mb L2/4Gb DDR2,GK ATI 3470 256 své+TB,320Gb WD
- memphisto
- Guru Level 13

pozdrav
já ti poradím jednu věc. co takhle použít tlačítko hledat?řešilo se to tu několikrát a rozhodně je lepší LCD
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- benik.martin
- Level 3.5

- Kontaktovat uživatele:
hele můj názor je takovej: mě se obraz líbí víc na CRT....připadá mi to prostě ostřejší,na lcd je to takový zkreslenější a nevýraznější....ale samozřejmě crt už bych NIKDY nekoupil,nejen kvuli velikosti ale hlavně kvuli očím...ale jako myslim že !pro mě! ukazuje líp CRT
tot muj nazor
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3
- memphisto
- Guru Level 13

pozdrav
já jsem zásadně pro LCD. podle mě k novému jedině ty. myslím si, že CRT nezvládají rozlišení, které podporují novější grafiky. pokud se mýlím opravte mě 
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- Marfy
- Elite Level 10.5

- Kontaktovat uživatele:
Každý typ má své pro a proti. Pro CRT monitor hovoří perfektní pozorovací úhly,kdy obraz je pořád stejný i z boku a černá je opravdu černá.Taky můžeš nastavit více druhů rozlišení a budou pořád kvalitní.Nevýhoda jsou rozměry a frekvence z níž tě bolí oči.Pokud beru cenu 19" monitorů,tak jsou zhruba stejné.
Výhody LCD jsou oproti tomu menší rozměry,nižší spotřeba a šetří oči.Měl jsem zapojený jak CRT,tak LCD a při stejných scénách ve hře ty rozdíly byly.Obzvláště tmavé scény např.v BIOSCHOCKu byly pěknější na CRT,na LCD byly tak trochu do šeda.Ale i tak si myslím,že LCD je dnes už lepší volbou.
Výhody LCD jsou oproti tomu menší rozměry,nižší spotřeba a šetří oči.Měl jsem zapojený jak CRT,tak LCD a při stejných scénách ve hře ty rozdíly byly.Obzvláště tmavé scény např.v BIOSCHOCKu byly pěknější na CRT,na LCD byly tak trochu do šeda.Ale i tak si myslím,že LCD je dnes už lepší volbou.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- benik.martin
- Level 3.5

- Kontaktovat uživatele:
Blázen
snad nejsem, ale mně taky vyhovuje víc obraz CRT, z LCD mě bolí oči. Jedinej důvod proč ho doma nemám je, že je moc velkej a taky už se moc neprodává... V práci mám obojí.
benik.martin píše:dnes by CRT kupoval jenom bláááázen!!
- jarod72pm
- Level 4.5

- Kontaktovat uživatele:
názor: pro CRT jsou lepší pozorovací úhly .
odpovď: kdo se bude dívat na monitor z úhlu 170 stupňů? nikdo navíc dnešní LCD monitory mají pozorovací úhel většinou 170 a více tedy žádný rozdíl v pohledu na obraz.
prý CRT jsou ostřejší nebo míň rozmazané nebo mají stálejší obraz.
odpověď: LCd monitory mají více bodů tedy ostřejší obraz(a to hlavneě díky procesorům co se starají o kvalitní obraz-new technologie aplikované do lcd televizí nebo monitorů které dokážou pracovat i sdigitálním signálem kde není žádná odchylka zobrazení a rušivé elementy což CRT telky a monitory postrádají) navíc neblikají netahají oči jejich nastavení pro svítívost a kontrast už dávno překonali CRT obrazovky tedy mají "dokonalejší" obraz.
spotřeba - tady je to téměř stejné nic se nemění.
rozdíl zobrazení černá /bílá + odezva
zde díky vyšším hodnotám kontrastu a svítivosti je černá opravdu černá už i na LCD monitorech rozdíl tam není žádný.(beru v úvahu že se tu nebavíme o rok a více starých modelech LCD lowend kategorie-výprodej)
navíc odezvy 5ms nebo 8ms už oko nepostřehne a obraz je dokonale plynulý.
jestli někdo tvrdí že je obraz na CRT ostřejší než na LCD pak tvrdím Já že nikdy neviděl LCD monitor v akci!
ps: denně na to koukám
kolem a kolem v roce 2007 se už začali vyrábět dostupné monitory LCD pro široké spektrum uživatelů
které mají lepší parametry ve všech směrech jak CRT monitory.
Poznáte to jednak z praxe a s mnoha recenzí na netu ,v časopisech a dalších mediích.
Dnes už je technologie CRT dávno překonaná a nemá smysl se k ní vracet jen někteří jedinci konzervativci si stále tvrdoghlavě stojí za svým ale čas je i tak přesvědčí.
odpovď: kdo se bude dívat na monitor z úhlu 170 stupňů? nikdo navíc dnešní LCD monitory mají pozorovací úhel většinou 170 a více tedy žádný rozdíl v pohledu na obraz.
prý CRT jsou ostřejší nebo míň rozmazané nebo mají stálejší obraz.
odpověď: LCd monitory mají více bodů tedy ostřejší obraz(a to hlavneě díky procesorům co se starají o kvalitní obraz-new technologie aplikované do lcd televizí nebo monitorů které dokážou pracovat i sdigitálním signálem kde není žádná odchylka zobrazení a rušivé elementy což CRT telky a monitory postrádají) navíc neblikají netahají oči jejich nastavení pro svítívost a kontrast už dávno překonali CRT obrazovky tedy mají "dokonalejší" obraz.
spotřeba - tady je to téměř stejné nic se nemění.
rozdíl zobrazení černá /bílá + odezva
zde díky vyšším hodnotám kontrastu a svítivosti je černá opravdu černá už i na LCD monitorech rozdíl tam není žádný.(beru v úvahu že se tu nebavíme o rok a více starých modelech LCD lowend kategorie-výprodej)
navíc odezvy 5ms nebo 8ms už oko nepostřehne a obraz je dokonale plynulý.
jestli někdo tvrdí že je obraz na CRT ostřejší než na LCD pak tvrdím Já že nikdy neviděl LCD monitor v akci!
ps: denně na to koukám
kolem a kolem v roce 2007 se už začali vyrábět dostupné monitory LCD pro široké spektrum uživatelů
které mají lepší parametry ve všech směrech jak CRT monitory.
Poznáte to jednak z praxe a s mnoha recenzí na netu ,v časopisech a dalších mediích.
Dnes už je technologie CRT dávno překonaná a nemá smysl se k ní vracet jen někteří jedinci konzervativci si stále tvrdoghlavě stojí za svým ale čas je i tak přesvědčí.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- jarod72pm
- Level 4.5

- Kontaktovat uživatele:
tak si pohledej kolik odstínů vidí lidské oko a kolik je schopen zobrazit monitor.
A zjistíš že na tomhle to nestojí
A zjistíš že na tomhle to nestojí
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek