Dobrý den, chci si koupit notebook, se 4 GB ram myslíte, že to stačí?
https://www.ggpc.cz/notebooky/lenovo-th ... 0-a002sp-/
No ono by to ta interní grafika ani neutáhla, ale myslíte si, že za tu cenu je dobrý?
Stačí 4 GB ram?
Stačí 4 GB ram?
Naposledy upravil(a) 1jirka22 dne 30 črc 2016 12:47, celkem upraveno 1 x.
Re: Stačí 4 GB ram?
stačí na co ?
- jayden
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jak psal socirel nademnou, záleží naco, pokud ten ntb budeš využívat na práci a internet a občas nějakou starou hru, tak by ti mělo 4GB stačit, pokud budeš na ntb chtít hrát i nové hry jako GTA5 a witcher 3 tak je 4GB opravdu málo
NTB: Lenovo Legion Y520 80WK00X6CK MP: S23 8/256
S tímhle si těžko zahraje gta, witchrera i kdyby tam měl 16GB.
CPU: Intel Core i3-3240 (3,4GHz)
GPU: ATI Sapphire HD7790 1GB OC DDR5
RAM: 2x Kingston 4GB DDR3 1600MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200, 500GB
GPU: ATI Sapphire HD7790 1GB OC DDR5
RAM: 2x Kingston 4GB DDR3 1600MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200, 500GB
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:

ono to na nějaké to internetování, základní kancelářskou práci, sledování filmů, hraní starších her stačí.
Ja už som alergický keď vidím, "Intel HD Graphics" a ešte najlepšie s pamäťou 128MB. Ja by som ten ntb nekupoval a radšej našetril na lepší alebo popripade na stolný PC.
edit: na filmy a takéto veci to stačí, ale pokiaľ by si si chcel zahrať lepšiu hru tak zabudni je to nehratelné na low niekedy.
edit: na filmy a takéto veci to stačí, ale pokiaľ by si si chcel zahrať lepšiu hru tak zabudni je to nehratelné na low niekedy.
Intel HD graphics jedno jaký nerozjede absolutně skoro žádný nový hry(i starší jako BF3/4)
samozřejmě na nejnižší grafiku co to jde ti to rozjede ale žádná sláva pokud hraješ takový ty nenáročný jako CS:GO,TF2 tak to rozjede v poho ale intel HD graphics nejsou na hraní spíš na kancelářský věci (excel,internet), ale zase videa na youtube to rozjede prakticky úplně plynule. Snad jsem ti tím pomohl, sám už jsem si pár intel integrovaných grafik zažil :)
samozřejmě na nejnižší grafiku co to jde ti to rozjede ale žádná sláva pokud hraješ takový ty nenáročný jako CS:GO,TF2 tak to rozjede v poho ale intel HD graphics nejsou na hraní spíš na kancelářský věci (excel,internet), ale zase videa na youtube to rozjede prakticky úplně plynule. Snad jsem ti tím pomohl, sám už jsem si pár intel integrovaných grafik zažil :)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Mám v notebooku Intel HD Graphics 3000 a nijak mne neomezuje, nevím kde jsi k té alergii přišel, ale asi by ses měl léčit
(a jen tak okrajově, Intel HD Graphic žádnou paměť nemá).
Nechápu, proč si všichni hned myslí, že notebook musí být na hry, na klasickou práci je ta Intel HD Graphic naprosto dostatečná, a on stejně notebook není dobré řešení na hry, takže bych to vůbec neprožíval. Toto aspoň má nějakou kvalitu, né jak ty plasťáčky za 15K s i5 a GT940m...

Nechápu, proč si všichni hned myslí, že notebook musí být na hry, na klasickou práci je ta Intel HD Graphic naprosto dostatečná, a on stejně notebook není dobré řešení na hry, takže bych to vůbec neprožíval. Toto aspoň má nějakou kvalitu, né jak ty plasťáčky za 15K s i5 a GT940m...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”