Upgradovat na win 10? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Upgradovat na win 10?

Příspěvekod richchie » 07 srp 2016 08:56

Minapark píše:Návrat netrval ani 15 minut, to bylo skvělé. Navíc se můžu kdykoli zase vrátit na 10.
Teď mi nabíhá win za 22s, s win 10 jsem se pod 1 minutu (55s) moc nedostal, jinak okolo 1,40 minuty.
Nevím co dělá, ale takhle to bylo, skoro na všech aplikacích a překlikávání oken.

Tak udělej čistý instal a nastav a nebudeš mít problém když už potřebuješ tak rychlý start.Po tomhle jsem nikdy nekoukal a u xp klidně startoval i delší dobu.No a desítky mám na devět let starém pc a startují cca. 15 sec..

Reklama
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 07 srp 2016 10:32

U W10 je důležité zda funguje Fast startup či ne, například u levných Celronů (vycházejících z Atomů) s eMMC je to rozdíl klidně 62s vs 20s...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

TheSalon112
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod TheSalon112 » 08 srp 2016 10:44

Bože , vždy ma fascinuje, jak niektoré ovečky veria všetkému čo na nete čítajú. (to jest: Ako nás FBI šmíruje, ako nám všetci len kradnú informácie [nedivil by som sa, keby niekto napísal, že nám kradnú účty] a podobne). Niekto napíše nejaký bulvárny článok , ktorý nieje ničím podložený a píše ako nás W10 šmíruje, ako sa to nedá vypnúť a podobne, a samozrejme ničím nepodložené fakty, len dohady.. Ako som už písal, dá sa to vypnúť, čím nám W10 urobilo službu pretože (prepáčte, ale musím to takto napísať) len debil si môže myslieť , že nás predchádzajúce OS (či iné produkty) šmírovaly menej, či vôbec. Ano , teraz mi tu začne nemenovaná osoba vytrhávať vety z kontextu,"rehliť" sa tu zo mňa, a písať, ako mám nízke IQ (pričom mám vysoký nad-priemer) a podobne, bez toho aby napísal/a akýkolvek argument. Ja ani nikto iný Vás tu nebudeme presviedčať (to si môže myslieť, len ten Váš "tupý" národ) , snažíme sa Vás len naviesť na realitu, čo samozrejme nemá zmysel pretože TV Markíza/TV Nova/Bulvárne časopisi/ články a podobne majú vždy pravdu a nenajbože by niekto oponoval.. Socializmus tu zanechal svoje..
MOJE ŽELEZO:
CPU: Intel core I7 870 2,93 GHz
CPU Cooler: SilentiumPC Fera 2 HE 1224
GPU: ASUS GTX1050 TI 4GB
HDD: WDC Black 1TB
SSD: Samsung 850EVO 120GB
MotherBoard: Asus P7P55D-E
RAM: 4X Kingston DDR3 2GB Value RAM
PSU: Seasonic S12ii-520
Bedňa: Corsair SPEC-03 Red LED
Blue-Ray Mechanika: LG BH10LS30

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 08 srp 2016 13:36

TheSalon112:
Vypadalo to tu už, že téma šmírováni tu už bylo prodiskutované docela dost a ukončilo se. Jak je ale vidět tak to některým nedá aby se nás tu ještě nepokusili přesvědčit o tom, že šmírování je nesmysl a vůbec nikdo nás nešmíruje. Věřit tomu všemu čím nás ohledně Windows ujišťuje Microsoft je asi podobné víře v to čím nás krmí bulvár. Určitě nám Microsoft neprozradí o jejích Windows úplně vše a proto jsou na místě dohady ohledně toho šmírování. Myslet si, že povypínáním všeho co nám Windows umožňuje znemožníme Microsoftu jakékoliv šmírování je něco podobného jako si myslet např., že pokud někdo v autě používá bezpečnostní pásy tak se mu při případné nehodě za žádných okolnosti nemůže vůbec nic stát. Myslím, že tu nikdo netvrdí, že předchozí Windowsy nás šmírovaly méně nebo vůbec, tak jak se nám to tu naivně a záměrně snažíš namluvit. To, že v souvislosti s Windows 10 se o tom mluví trochu více ještě neznamená, že předtím se nešmírovalo vůbec. Já ti tu nepředložím, žádné argumenty o tom, že nás Microsoft (a nejen oni) šmíruje a stejně tak ani ty jsi nám tu nepředložil žáden argument, že nás nešmírují. Chválíš se tu jaké máš vysoké IQ, ale příliš ty tvoje kecy o tom nesvědčí. Možná si neuvědomuješ, že se mluví, že samochvála smrdí. Nechceš nás tu přesvědčovat, ale kritika a ponižování těch co mají na to trochu jiný názor než ty ti jde velmi dobře což by možná i odpovídalo 15-letému žákovi, tak jak to máš uvedené v profilu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 08 srp 2016 13:41

Uz doooost.

Koukam ze ani odkazy na analyzy to, co presne Windows posilaji a na ktere adresy nekoho nepresvedci, co ten system skutecne dela.

Jen tak mimochodem, bez telemetrie kterou vsichni ve Windows 10 tak radostne vypinaji by nemeli na mobilu informace o doprave......

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 08 srp 2016 16:37

Chlapci,

můžu se zeptat, jestli někdo z Vás využil na poslední chvíli upgrade pro lidi „využívající” technologie usnadnění?

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 08 srp 2016 16:45

petr22 píše:Jen tak mimochodem, bez telemetrie kterou vsichni ve Windows 10 tak radostne vypinaji by nemeli na mobilu informace o doprave......
Ne každého ale ty informace o dopravě zajímají a ne každý je potřebuje.

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 08 srp 2016 17:50

Ty za vším prostě vidíš jen zlo a nechceš z toho nic ocenit. Doporučuji ti si sehnat Enterprise a tam si to vypnout, když máš takovou panickou hrůzu. Pokud se ani ten nezavděčí, tak jedině nainstalovat Linux. A pokud bude nějaký háček i tam, otevřít okno a vyhodit to ven a bude problém vyřešen raz dva. Jiné doporučení asi neznám.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 08 srp 2016 18:04

TheSalon112 píše:ako mám nízke IQ (pričom mám vysoký nad-priemer)

Já mám také vysoký nadprůměr, takže když německá tajná služba varuje před používáním Wosmiček ve státní a podnikové sféře z důvodu nebezpečí úniku dat, a teď francouzská tajná služba rovnou požaduje odstranění šmírování z W10, dávám tomu mnohem větší váhu než reklamním žvástům PR oddělení M$ nebo tlachání Radka Hulána!

Ale vzhledem k tomu že ve svém věku ještě nemůžeš nic pamatovat, například že jste na Slovensku před lety mívali pár vynikajících hackerských webů, tak si zkus v přestávkách mezi pařením MC trochu doplnit vzdělání od lidí, kteří na rozdíl od tebe opravdu vědí a umí:
https://web.archive.org/web/20111011140 ... icrosoft-1
https://web.archive.org/web/20111011130 ... icrosoft-2
https://web.archive.org/web/20111011202 ... icrosoft-3
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 08 srp 2016 18:38

Vzdelani? Akorat snuska hejtu... :)
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 08 srp 2016 18:50

Michael850:
Snažíš se nakecat o mne to co není pravda a co jsem nikde netvrdil a takto mne co nejvíce neslušně pomluvit. Bohužel takto to často bývá když se některým nedaří přesvědčit jiné, že podle nich nemají pravdu. Možná tě zklamu ale ty tvoje doporučení bohužel nevyužiju. To si nech na dobu až někdy možná zjistíš, že jsi neměl pravdu a realita je trochu jiná než jsi si myslel.

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 08 srp 2016 19:05

vlazy píše:Michael850:
Snažíš se nakecat o mne to co není pravda a co jsem nikde netvrdil a takto mne co nejvíce neslušně pomluvit.

V tom případě se ti hluboce omlouvám a tímto vlastně celý tento topic očividně není relevantní.
Tak bychom to mohli už konečně uzavřít a šoupnout mezi Off topic.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”