Ahoj, sháním na vysokou školu notebook převážně na poznámky, net a na filmy.
Z důvodu nízkého rozpočtu by asi bylo nejlepší se koukat po repasech. Ale pokud by se dal sehnat do této ceny nějaký nový, slušný notebook klidně ho navrhněte.
Mechanika není nutnost, to samé OS.
Pokud byste mi mohl poradit jeden okolo 7 tisíc a druhý okolo 8 tisíc, tak bych byl rád.
Díky.
Repasovaný notebook do 7-8k Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Repasovaný notebook do 7-8k
Díky, SSD by šlo místo původního disku nebo místo mechaniky? A šlo by později rozšířit operační paměť na 8GB nebo nelze?
jde dát místo původního disku a za pomocí speciálního rámečku by to mělo jít i místo mechaniky. Jestli půjde ram rozšířit nebo se musí vyměnit netuším. Ale na popsanou činnost stačí 4 gb.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To stačí, ale 4GB navíc se neztratí. Zatím díky za pomoc. Nechám otevřené kdyby chtěl ještě někdo navrhnout jiný kousek.
Thingpady jsou jedny z nejlepších notebooku pro práci na trhu, takže já bych se ho vůbec nebál.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
Ta t420, pripadne t520. Pokud by jsi to tahal, tak x220 a na doma monitor (je male, lehke, jen ma male rozliseni, coz jde doma resit monitorem). Kazdopadne do citovanych t lze osadit normalni hhd (ten tam mas), msata ssd a dalsi hdd misto mechaniky. Jen bych bral tuhle t420 https://www.gigacomputer.cz/zbozi/93776 ... -t420.html , ma vetsi rozliseni. Procesoerove bivaj vsechny stejne, sisi se to jen velikosti a pripadne poctem slotu (x220 ma jen jeden sata hdd a jde tam pridat msata ssd).
Pripadne lze na nektere z techto thinkpadu dat i 16gb ram, ale ne na kazdej. U tech na kterych to jde je to o verzi biosu a danejch ram.
PS: Jsou to posledni thinkpady, ktere lenovo delalo podle ibm, ty dalsi maj minimalne ochuzenou klavesnici o x klaves, tychle maj vsechno krom numericke, zadne fn + ..., kvalita uz taky neni to co bivala, defakto jsou s ohlednem na pouziti lepsi a vyhodnejsi koupe nez nove)
Moje skusenost s gigacomputerem je, ze jsem dostal notes s win 7 a bez ovladacu, ty bych dneska proste chtel, protoze jsem si pro nej byl osobne a k tomu jsem byl druhe den menit nefunkcni nabijecku, coz se stane, dostal jsem bez problemu jinej. Neber to negativne, jen si proste dej pozor.
Pripadne lze na nektere z techto thinkpadu dat i 16gb ram, ale ne na kazdej. U tech na kterych to jde je to o verzi biosu a danejch ram.
PS: Jsou to posledni thinkpady, ktere lenovo delalo podle ibm, ty dalsi maj minimalne ochuzenou klavesnici o x klaves, tychle maj vsechno krom numericke, zadne fn + ..., kvalita uz taky neni to co bivala, defakto jsou s ohlednem na pouziti lepsi a vyhodnejsi koupe nez nove)
Moje skusenost s gigacomputerem je, ze jsem dostal notes s win 7 a bez ovladacu, ty bych dneska proste chtel, protoze jsem si pro nej byl osobne a k tomu jsem byl druhe den menit nefunkcni nabijecku, coz se stane, dostal jsem bez problemu jinej. Neber to negativne, jen si proste dej pozor.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře tak tedy asi vezmu tenhle https://www.gigacomputer.cz/zbozi/93776 ... -t420.html a časem dokoupím SSD.
Díky za pomoc, ještě nechám téma otevřené.
EDIT: jinak ramka, co jsem koukal by měla jít upgradovat v pohodě.
Díky za pomoc, ještě nechám téma otevřené.
EDIT: jinak ramka, co jsem koukal by měla jít upgradovat v pohodě.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Už nastal den nákupu, tak jsem koukal na ty t420 a chtěl bych se zeptat zda-li by se vyplatilo koupit tuhle verzi s 6GB RAM? https://www.gigacomputer.cz/zbozi/93134 ... -t420.html
Mám taky repas T420, můžu jen doporučit! Mám ho odtud + záruka na 2 roky + 8 GB RAM
http://www.levne-notebooky-pc.cz/notebo ... nkpad-t420[1]
http://www.levne-notebooky-pc.cz/notebo ... nkpad-t420[1]
Repasovane pocitace prodava kde kdo, nicmene nevidim duvod nenakoupit treba v Gigacomputeru ktery ma prodejny vsude mozne, kde se na ten notebook osobne podivam, nez od nejake firmy co to ma sice o stovku levnejsi, ale ma jedinou kamennou prodejnu 200km daleko.
Pri posuzovani stavu je treba videt konkretni kus, pripadne si vybrat.
Pri posuzovani stavu je treba videt konkretni kus, pripadne si vybrat.
Doporučuji verzi s rozlišení displeje 1600 x 900, měl jsem možnost porovnat s 1366 x 768 a ten rozdíl je fakt znát.
Kup klidně variantu se 4 GB RAM, pokud nebudou pro tvé účely stačit, není problém tam dát dalších 4 GB...
T420 můžu vřele doporučit, splňuje vše co od notebooku chceš a na tvoje účely je ideální :)
Kup klidně variantu se 4 GB RAM, pokud nebudou pro tvé účely stačit, není problém tam dát dalších 4 GB...
T420 můžu vřele doporučit, splňuje vše co od notebooku chceš a na tvoje účely je ideální :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Repasovaný notebook do 600 euro
od nermitus » 08 bře 2025 19:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 2211
-
od nermitus