Pomalý a nestabilní internet - je chyba u mě?
Pomalý a nestabilní internet - je chyba u mě?
Zdravím, už asi měsíc mě trápí internet. Mám Wi-Fi již od druhého providera (první nestál za nic, hodně peněz za málo muziky). No, ihned po nainstalování přípojky vše běželo perfektně, 11 Mbit/s s přijatelnou odezvou ve hrách. Ale za několik měsíců začalo jít vše od 10 k 5. Rychlost se někdy nevyšplhá ani ne na 6 Mbit/s a ještě kolísá. Odezva strašná (100-400ms), YT si nemůžu v pohodě přehrát ani na nejnižší kvalitu. Když už mi párkrát zvedli telefon, tak jsem jim to nahlásil a oni na to, že teda děkují a že to pošlou technikům. Ovšem problémy i po několika telefonátech přetrvávají. Je tedy chyba u mě nebo jde o lenost providera něco udělat?
Předem děkuji za rady a odpovědi :)

Re: Pomalý a nestabilní internet - je chyba u mě?
O lenost poskytovatele jde zcela urcite, minimalne o lenost informovat zakaznika o prubehu reseni jeho problemu.
Otazka ale je, jestli je problem resitelny - v dosahu jsou obvykle stovky dalsich WIFI siti, ktere se navzajem rusi. Poskytovatel je pomerne omezen v tom, co muze podniknout - zmenit komunikacni kanaly, natocit smerove anteny na jine pripojne body a podobne.
Poskytovatel je ale povinnen zakaznika informovat, jak reseni jeho problemu pokracuje, jinak je na case si najit jineho poskytovatele ktery se o sve zakazniky stara. Idealni by byla zmena na pozemni pripojeni, napr VDSL, ktere neni nicim rusene.
Otazka ale je, jestli je problem resitelny - v dosahu jsou obvykle stovky dalsich WIFI siti, ktere se navzajem rusi. Poskytovatel je pomerne omezen v tom, co muze podniknout - zmenit komunikacni kanaly, natocit smerove anteny na jine pripojne body a podobne.
Poskytovatel je ale povinnen zakaznika informovat, jak reseni jeho problemu pokracuje, jinak je na case si najit jineho poskytovatele ktery se o sve zakazniky stara. Idealni by byla zmena na pozemni pripojeni, napr VDSL, ktere neni nicim rusene.
No, v mém bydlišti je o kvalitního poskytovatele velká nouze. Dřív jsem byl u RioMedia (802.cz původně) a to bylo ještě horší. Bydlím v kopci na vesnici, takže něco jako optika apob. sem jen těžko někdo zavede.
Až budeš mít zase problém, tak proveď následující:
Stáhni https://www.pingplotter.com/freeware.html, nainstaluj a spusť. Do pole Target Name napiš http://www.seznam.cz, Trace Interval zvol 2,5 second a klikni na zelené tlačítko "play".
Program nech běžet tak 10 minut a pak sem vlož do přílohy screenshot z programu.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
U tebe ok. Musíš řešit s providerem
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Zdravím po dlouhé době. Mluvil jsem přímo s technikem a ten mi řekl, že se na PingPlotter nemám spoléhat a provádět -ping přes příkazový řádek na seznam.cz a také na svůj router a když se mi bude například sekat video na YT, tak se mám podívat, kde je špatná odezva. Hrál jsem teď CS:GO a i chvílemi mi ping opět stoupal na 100+ ms, ovšem ani v jednom příkazovém řádku nešlo vidět, že by narostl ping.
Edit: Nakonec jsem stihl udělat screen cmd okénka kde pinguju na seznam. 736ms, takže mu zavolám.
Edit: Nakonec jsem stihl udělat screen cmd okénka kde pinguju na seznam. 736ms, takže mu zavolám.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3114
-
od JHH1977
Zobrazit poslední příspěvek
02 bře 2025 19:45