Zdravíčko,
za pár měsíců se stěhuju z Velké Británie zpátky do ČR a už začínám přemýšlet nad společností, která by mi můj herní PC (v hodnotě 1000 liber) přepravila domů bez toho, aby mi z něj udělala šrot.
Má někdo s podobnou situací zkušenost? Rady, tipy ?
Převoz PC z UK do ČR
Převoz PC z UK do ČR
Naposledy upravil(a) Spiker.cz dne 28 srp 2016 06:32, celkem upraveno 1 x.
Můj čipešek!
Re: Převoz PC z UK do ČR
Za 1000 liber ti ho klidně převezu sám :)
Intel i7 6700K 5Ghz | 2xSLI nVidia ASUS STRIX GTX 1080 2/12Ghz | Kingston HX Savage 32GB CL13 3000Mhz | MSI Z170A GAMING M7 | Seasonic SS-860XP 860W 80+ Platinum | Custom Watercooling | Kingston HX Predator 480GB (1.4GB/s, 1GB/s) | WD Black 2x2TB
Ze "herni PC za 1000 liber" znamena cena pocitace a ne cena prepravy je snad jasne, takze nema cenu spamovat radoby vtipne opovedi, ne?
Osobne bych pozil pouzil prepravni spolecnosti pusobici u nas i i v UK jako je napr. DPD, vsechny harddisky je treba vymontovat a mit u sebe v prirucnim zavazadle.
Osobne bych pozil pouzil prepravni spolecnosti pusobici u nas i i v UK jako je napr. DPD, vsechny harddisky je treba vymontovat a mit u sebe v prirucnim zavazadle.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Společnost neporadím (asi nejlepší bude nějaké DHLko/DPD nebo tak něco, rozhodně se vyhnout ČP
), ale při přepravě doporučuji odmontovat chladič CPU a grafiku a přeprarovat ne v samostatné krabici. Jsou to docela těžké komponenty a jsou nejčastejší příčinou poškození PC při přepravě... HDD jsou pak samozřejmost.

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Martab píše:Společnost neporadím (asi nejlepší bude nějaké DHLko/DPD nebo tak něco, rozhodně se vyhnout ČP), ale při přepravě doporučuji odmontovat chladič CPU a grafiku a přeprarovat ne v samostatné krabici. Jsou to docela těžké komponenty a jsou nejčastejší příčinou poškození PC při přepravě... HDD jsou pak samozřejmost.
a rozdelat cely pc nechces?
Je potreba udelat jen to, co ma smysl.
Zakladni deska ze skrine se uvolnit nemuze, zdroj take ne.
Tezky chladic nebo graficka karta se pri narazu vylomi pomerne snadno.
Zakladni deska ze skrine se uvolnit nemuze, zdroj take ne.
Tezky chladic nebo graficka karta se pri narazu vylomi pomerne snadno.
Já osobně bych proti rozdělání celého pc nic neměl.
Na Google je toho víc než seriály zdarma 

mynick98 píše:a rozdelat cely pc nechces?
Ono by to bylo nejjistější, rozebrat ho a jednotlivé komponenty vrátit do původních obalů, ve kterých byly dodány. U těch se totiž dá většinou očekávat, že výrobce je zabalil dostatečně odolně, aby vydržely přepravu na větší vzdálenosti

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
mynick: Co to máš za pitomý kecy? Když někdo s tou bednou flákne o zem, tak se vylomí grafika, možná i chladič procesoru. HDD jsou velmi citlivé (nemluvě o datech) a musí se převážet samostatně.
http://imgur.com/a/uyesL
http://imgur.com/a/uyesL
Na HDD jsou primarne citliva data, take je treba je mit u sebe.
Z UK jsem nakupoval haldu Macu, ty jsou tezsi nez bezne PC (vaha skrine 25kg) a nikdy nenastal problem, postovne bylo cca 400 Kc (10 Liber).
Z UK jsem nakupoval haldu Macu, ty jsou tezsi nez bezne PC (vaha skrine 25kg) a nikdy nenastal problem, postovne bylo cca 400 Kc (10 Liber).
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Á, mynick98 je asi nějaký chytrý...
Jak píše petr, některé věci smysl mají, jiné ne, Grafika a chladič CPU jsou příčinou, nebojím se říct, 99% poškození PC při přepravě. A vzhledem k tomu, že při tom nedojde k poškození obalu, tak to žádná přepravní služba nevyreklamuju, tedy ve výsledku se může stát, že pošleš funkční PC a dojde ti elektroodpad. Když CPU chladič a grafiku vymontuješ, je velmi těžké to PC poškodit bez toho, aby se poškodil i obal (bez dvou výše uvedených komponent je PC vůči nárazům celkem odolné, samozřejmě nesmí v něm nic lítat, takže volně položené SSD a podobné taky ven). A ty disky se vyndávají né z toho důvodu, že by se mohli poškodit, ve vyplém stavu jsou taky celkem odolné (teda né pokud jsou v "rychloupínácích"), ale na discích je uloženo to nejcennější z celého PC, osobní data uživatele a o ty nikdo nechce přijít...
EDIT: Vidím, že než jsem to dopsal, tak mne někteří předběhli
Na druhou stranu celé PC bych nerozmontovával, dnes v době bezolovnatého cínu je deska již po pár měsících/letech používání docela křehká a v PC case určitým způsobem zkroucená. Její narovnání pak vede k popraskání spojů a nefunkčnosti. Stejné nebezpečí je i u samotné grafiky, ale je bezpečnější toto riziko podstoupit a grafiku vyndat, než pak měnit komplet MB i Grafiku... (navíc riziko, že je grafika zkroucená a při přepravě se narovná a popraská je mnohem menší než to, že se poškodí v samotném PC...)
Jak píše petr, některé věci smysl mají, jiné ne, Grafika a chladič CPU jsou příčinou, nebojím se říct, 99% poškození PC při přepravě. A vzhledem k tomu, že při tom nedojde k poškození obalu, tak to žádná přepravní služba nevyreklamuju, tedy ve výsledku se může stát, že pošleš funkční PC a dojde ti elektroodpad. Když CPU chladič a grafiku vymontuješ, je velmi těžké to PC poškodit bez toho, aby se poškodil i obal (bez dvou výše uvedených komponent je PC vůči nárazům celkem odolné, samozřejmě nesmí v něm nic lítat, takže volně položené SSD a podobné taky ven). A ty disky se vyndávají né z toho důvodu, že by se mohli poškodit, ve vyplém stavu jsou taky celkem odolné (teda né pokud jsou v "rychloupínácích"), ale na discích je uloženo to nejcennější z celého PC, osobní data uživatele a o ty nikdo nechce přijít...
EDIT: Vidím, že než jsem to dopsal, tak mne někteří předběhli

Na druhou stranu celé PC bych nerozmontovával, dnes v době bezolovnatého cínu je deska již po pár měsících/letech používání docela křehká a v PC case určitým způsobem zkroucená. Její narovnání pak vede k popraskání spojů a nefunkčnosti. Stejné nebezpečí je i u samotné grafiky, ale je bezpečnější toto riziko podstoupit a grafiku vyndat, než pak měnit komplet MB i Grafiku... (navíc riziko, že je grafika zkroucená a při přepravě se narovná a popraská je mnohem menší než to, že se poškodí v samotném PC...)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Úplně nejbezpečnější je pichnout celý PC do krabice s držátkem a přepravit si ho sám.Není to nejpohodlnější,ale nejbezpečnější jo.Spolehnout se dneska na někoho nebo něco je sázka do loterie.