Comodo Firewall -neustále otravuje při 1. startu exe souboru

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Amon
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Comodo Firewall -neustále otravuje při 1. startu exe souboru

Příspěvekod Amon » 15 úno 2008 16:36

Mám takový menší, ale děsně otravný problém s Comodem Firewall Pro. Totiž od doby, co proběhl na konci loňského roku velký update programu, tak se neustále firewall vyptává, zda povolit nebo zakázat spuštění nějakého exe souboru. Dělá to vždy při prvním spouštění, ale taky při kopírování exe souboru z flashdisku do PC atd. Chápu, že je to ochrana proti nechtěnému spuštění nějakého viru, ale já sám dobře vím, co spouštím nebo instaluji a pro mě jako PC hráče, který neustále něco instaluje nebo spouští je to fakt otrava. Navíc hláška se někdy objeví až po spuštění a pak mi brzdí aplikaci, takže celou věčnost hledím do černé obrazovky a musím to násilně vypínat, protože mě to Comodo nepustí dál. A aby toho nebylo málo, tak si to nastavení Comodo nepamatuje věčně, ale jen pár dnů, takže když spustím nějakou aplikaci třeba po měsíci, tak mi se mi to zase zeptá. Nepřišel jsem na to, kde to v nastavení Comoda vypnout, pomůže mi s tím někdo?

Reklama
Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 15 úno 2008 17:24

nevím.počkej na někoho se zkušenostmi s comodem nebo zkus jinej firewall.
né,každej firewall si rozumí s každým softem a jejich změna je běžným řešením a
většinou rychlejším,než dohledávat s čím to skřípe,aby to nakonec dopadlo stejně-změnou firewallu.

mimi
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod mimi » 15 úno 2008 17:28

-klikni pravým myšítkom na ikonu Comoda dolu pri hodinách
-Firewall Security Level:custom policy mode
-Defense+Secirity Level:training mode
-odfajkni:display ballon messages
:wink:

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 15 úno 2008 17:32

Pokud by se ti nezadařilo novou verzi usměrnit, vrať se zpět k verzi 2.4, ke stažení třeba na stahuj.cz. Co jsem tak různě četl, hodně lidí ta přespřílišná péče Comoda 3 soaré.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2008 17:38

mě to taky pěkně sr***. i když jsem to tak nastavil, tak pořád otravoval a málem jsem se při nějaké instalaci uklikal než jsem něco nainstaloval. šel do kytek a mám ZoneAlarm a jsem maximálně spokojený
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

mimi
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod mimi » 15 úno 2008 18:00

Nemusel si meniť.Bežalo by ti to v pohode,podla tej konfigurácie čo som napísal......... :profi:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2008 18:08

musel. i když jsem to udělal, tak se pořád ptal jako blbý. neměnil bych už zpět na comodo
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Amon
nováček
Stav:

Příspěvekod Amon » 15 úno 2008 18:09

Díky za rady. Zkusil jsem to nejprve změnit podle návodu mimiho a uvidím co to udělá. Snad to teď nebude na obtíž. Kdyby s tím byly dál problémy, tak už půjdu do něčeho jiného, protože tady ta trojková verze je fakt otravná. :wink:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 15 úno 2008 18:33

Já používám Ashampoo...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”