Jak připojit DVD ke starý telce
Jak připojit DVD ke starý telce
Zdravím, mám dotaz trochu "mimo mísu" ale taky elektronika....potřebuju připojit DVD přehrávač ke starý telce která má sice Scart ale nejde to ladit (obraz) a to je na nic.....má to špatný barvy.....potřebuji tedy nějakou redukci nebo kabel abych to mohl "píchnout" do toho klasickýho anténího vstupu.....je něco takovýho? Nic jsem nenašel......jinak DVD má i ty cinch konektory na video a zvuk. Dík.
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
HiJackThis
- bulterierjirka
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
V řadě starých televizíí jsou ovvody pro nastavení parametrů obrazu (poměr jenotlivých barev, barevný kontrast a někdy snad i jas a kontrast) "umístěny" ještě před AV vstupem SCART, takže příslušnými ovládacími prvky nelze tyto vlastnosti obrazu nastavovat u signálu, kterýje přes SCSRT přivedený do televize.
Redukce, umožňující převedení AV signálu na anténní signál, neexistuje. Musel bys sehnat modulátor, který by signál z DVD namoduloval na nosný kmitočet a takto namodulovaný signál pak přivedeš na anténní vstup televize. Tady bys pak musel použít slučovač na smíchání tohoto signálu se signálem z antény. Vzhledem k ceně kvalitního modulátoru tě nevyjde o moc dráž koupě nové televize. Navíc DVD je zdrojem poměrně dost kvalitního signálu a modulováním tohoto signálu na nosnou a jeho zpětná demodulace v televizi tuto kvalitu viditelně zhorší.
Redukce, umožňující převedení AV signálu na anténní signál, neexistuje. Musel bys sehnat modulátor, který by signál z DVD namoduloval na nosný kmitočet a takto namodulovaný signál pak přivedeš na anténní vstup televize. Tady bys pak musel použít slučovač na smíchání tohoto signálu se signálem z antény. Vzhledem k ceně kvalitního modulátoru tě nevyjde o moc dráž koupě nové televize. Navíc DVD je zdrojem poměrně dost kvalitního signálu a modulováním tohoto signálu na nosnou a jeho zpětná demodulace v televizi tuto kvalitu viditelně zhorší.
Naposledy upravil(a) mmmartin dne 17 úno 2008 12:26, celkem upraveno 1 x.
Nejde ladit jakoby signál-má to ještě ruční ladění programů a když pustíš DVD přes Scart tak můžeš přepínat a ladit co chceš jak chceš ale je to pořád stejný (leda barvy a kontrast ale to nepotřebuju-to tím "nevychytám") mě jde o to aby to šlo jako když si dřív připojil k televizi video nebo čínský videohry-prostě si si to vyladil na volným programu a bylo to....je to pro fotříka-já mám na kompu obraz dobrej 

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
HiJackThis
HiJackThis
Aha......mmmartin byl rychlejší. a video jak říká gyga je zajímavý no......tak to asi nějak zkusím-seženu video (já už žádný nemám) a zkusím to, jsem si nemyslel že to bude tak složitý......
HiJackThis
HiJackThis
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Tady jenom malou poznámku: prakticky všechna videa (VHS) mají kromě AV i anténní výstup, ale ne u všech videí je na anténním výstupu k dispozici na nosnou namodulovaný signál, přivedený na AV vstup videa. V řadě případů ja na anténním výstupu pouze signál, získyný z kazety při přehrávání, případně je tam signál, přivedený na AV vstupp pouze v případě, že se tenhle signál nahrává. Toto si zkontroluj, než bys případně do nějakého videa investoval.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Já nevím , ale videií jsem měl dost , ale že by jsi neměl po přepnutí ve videu na A/V vstup signál také na modulátoru a anténním výstupu, možná u některých historických?Ale nesetkal jsem se s tím.Pak se nedalo kopírovat , neviděl bys že máš signál z kopírované kazety, nešlo by vyhledávat..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Moc nerozumím, myslel jsem , že píšeš že signál je v řadě případů na TV OUT jen pokud tento přístroj přehrává nebo zaznamenává- tedy ne v poloze STOP, a to mi nejde do hlavy.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic) - 11
- 4371
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 19:48
-
-
- 2
- 11124
-
od atari