Jak připojit DVD ke starý telce

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak připojit DVD ke starý telce

Příspěvekod Zeppelin » 17 úno 2008 11:51

Zdravím, mám dotaz trochu "mimo mísu" ale taky elektronika....potřebuju připojit DVD přehrávač ke starý telce která má sice Scart ale nejde to ladit (obraz) a to je na nic.....má to špatný barvy.....potřebuji tedy nějakou redukci nebo kabel abych to mohl "píchnout" do toho klasickýho anténího vstupu.....je něco takovýho? Nic jsem nenašel......jinak DVD má i ty cinch konektory na video a zvuk. Dík.
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

Reklama
bulterierjirka
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bulterierjirka » 17 úno 2008 12:02

Nějak jsem to nepochopil. Co nejde ladit?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 úno 2008 12:19

V řadě starých televizíí jsou ovvody pro nastavení parametrů obrazu (poměr jenotlivých barev, barevný kontrast a někdy snad i jas a kontrast) "umístěny" ještě před AV vstupem SCART, takže příslušnými ovládacími prvky nelze tyto vlastnosti obrazu nastavovat u signálu, kterýje přes SCSRT přivedený do televize.
Redukce, umožňující převedení AV signálu na anténní signál, neexistuje. Musel bys sehnat modulátor, který by signál z DVD namoduloval na nosný kmitočet a takto namodulovaný signál pak přivedeš na anténní vstup televize. Tady bys pak musel použít slučovač na smíchání tohoto signálu se signálem z antény. Vzhledem k ceně kvalitního modulátoru tě nevyjde o moc dráž koupě nové televize. Navíc DVD je zdrojem poměrně dost kvalitního signálu a modulováním tohoto signálu na nosnou a jeho zpětná demodulace v televizi tuto kvalitu viditelně zhorší.
Naposledy upravil(a) mmmartin dne 17 úno 2008 12:26, celkem upraveno 1 x.

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 17 úno 2008 12:21

Nejde ladit jakoby signál-má to ještě ruční ladění programů a když pustíš DVD přes Scart tak můžeš přepínat a ladit co chceš jak chceš ale je to pořád stejný (leda barvy a kontrast ale to nepotřebuju-to tím "nevychytám") mě jde o to aby to šlo jako když si dřív připojil k televizi video nebo čínský videohry-prostě si si to vyladil na volným programu a bylo to....je to pro fotříka-já mám na kompu obraz dobrej :lol:
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

HiJackThis

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 17 úno 2008 12:21

Připoj to přes video, to má modulátor a normálně to jde. Nějaký starý video se vždycky najde. :wink:
Lenovo Thinkpad Edge 15

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 17 úno 2008 12:28

Aha......mmmartin byl rychlejší. a video jak říká gyga je zajímavý no......tak to asi nějak zkusím-seženu video (já už žádný nemám) a zkusím to, jsem si nemyslel že to bude tak složitý......

HiJackThis

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 úno 2008 12:30

Tady jenom malou poznámku: prakticky všechna videa (VHS) mají kromě AV i anténní výstup, ale ne u všech videí je na anténním výstupu k dispozici na nosnou namodulovaný signál, přivedený na AV vstup videa. V řadě případů ja na anténním výstupu pouze signál, získyný z kazety při přehrávání, případně je tam signál, přivedený na AV vstupp pouze v případě, že se tenhle signál nahrává. Toto si zkontroluj, než bys případně do nějakého videa investoval.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 17 úno 2008 14:10

Já nevím , ale videií jsem měl dost , ale že by jsi neměl po přepnutí ve videu na A/V vstup signál také na modulátoru a anténním výstupu, možná u některých historických?Ale nesetkal jsem se s tím.Pak se nedalo kopírovat , neviděl bys že máš signál z kopírované kazety, nešlo by vyhledávat..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 úno 2008 14:22

mmmartin píše:V řadě případů ja na anténním výstupu pouze signál, získaný z kazety při přehrávání, případně je tam signál, přivedený na AV vstup pouze v případě, že se tenhle signál nahrává.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 17 úno 2008 14:28

Moc nerozumím, myslel jsem , že píšeš že signál je v řadě případů na TV OUT jen pokud tento přístroj přehrává nebo zaznamenává- tedy ne v poloze STOP, a to mi nejde do hlavy.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 úno 2008 14:51

Přesně to jsem měl na mysli. S několika takovými přístroji jsem se setkal, pravda, byly to přístroje, kterým by v dnešní době slušela vitrina v Technickém muzeu. :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
    od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic)
    11
    4371
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 říj 2024 19:48
  • Sháním starý pevný disk NEC D5S2100A
    od martin69 » 16 bře 2025 16:51 » v K: Hardware
    2
    11124
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 11:34
  • Ethernet - nelze se připojit
    od Hooper » 05 říj 2024 16:01 » v Problémy s hardwarem
    7
    2508
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 08:55
  • Notebook se nemůže připojit na WiFi
    od lukas212 » 03 srp 2024 12:44 » v Vše ostatní (inet)
    6
    3157
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 srp 2024 21:26
  • Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
    od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky
    1
    2483
    od MK_Vs Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:24

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”