Re-install visty

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Cannon159357
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re-install visty

Příspěvekod Cannon159357 » 26 zář 2016 12:53

Zdravím, obracím se na vás znovu. Potřeboval by sem re-installovat (přeinstallovat) windows vista. Asi si říkáte kdo používá v této době visty. Mám nainstallované originální visty které začínají být docela vzácné takže by sem o ně nerad přišel. Potřebuju je nějak reinstallovat protože už tam mám dost nepotřebných souborů atd... a nevím kde se vše skrývá takže to chci vyčistit. Prosím pošlete mi prosím nějaký váš screenshot návod/nějaký video návod nebo alespoň popsat v komentu jak na to. Do biosu se docela nerad hrabu ale vím že v tomto případě je to potřeba tak prosím o pomoc :)

+ Slyšel sem že acer to má nějak vymakanější a dělá se to tam trošku jinak takže nejlépe návod pro acer počítač.

Děkuji za každý komment :)

Reklama
atari
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Re-install visty

Příspěvekod atari » 26 zář 2016 15:10

Předpokládám, že to je notebook. Nejjednodušší varianta je vložit do CD mechaniky instalační CD (nebo recovery disk od ACERu) a spustit novou instalaci (nikoliv opravnou). Součástí této instalace bude na počátku nabídka na zformátování oddílu C, to je potřeba udělat, aby vše bylo vyčistěné. Jinak se postupuje podle pokynů na obrazovce. Je to jednoduché.
Do biosu nemusíš, ten nech tak jak je.
Pak počítej s tím, že následná aktualizace Windows přes internet může trvat několik hodin.

Cannon159357
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Cannon159357 » 26 zář 2016 16:57

Kdyby jsem to CD měl tak by to nebyl problém... ale já ho bohužel nemám... proto mluvím o biosu (moje chyba že sem tuhle důležitou informaci nenapsal) PS: Je to stolní PC

atari
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod atari » 26 zář 2016 17:57

Bios s tím nesouvisí. TAk požádej ACER ať dodá to CD nebo DVD. Já jsem to takto u jednoho ASUSU nedávno také u WIN VISTA udělal, a poslali mě odkaz na stažení.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”