Ahoj jiz to jsou 2 roky co jsme tu spolecnymi silami slozili muj novy PC (viz viewtopic.php?f=40&t=143097)...
Nyní jsem pořídil FIFU 17 s novým Frostbite enginem a hra nejde ani zdaleka ideálně, FPS padají hluboko pod 30 a to se mi vůbec nelíbí... FIFA 16 jela v řádu stovek FPS, ale tohle je veliký skok a na nové hry už mi mašina nestačí.. Chtěl bych nějak lehce upgradovat, ale zas tak, abych to alespoň trošku pocítil (každé FPS se počítá)
Co byste mi doporučili? Stačí koupit dalších 8GB RAMek? Měl bych pak 16GB RAM, nevím kolik reálně je vůbec PC schopen využít.. grafika i CPU už je pak velmi nákladná investice a to pevně věřím, že po dvou letech tak akutní nebude.. Pak mě napáda koupě SSD disku a uplné odstranění starého disku, který mám v PC cca 10 let a sotva reaguje (ale nemám na něm vůbec nic, jsou tam jen zálohované soubory, hry, fotky atd..)
PS: viewtopic.php?f=118&t=174467 resil jsem tu i modrou smrt co mi PC hazel v nedavne dobe u hry Hearthstone, jednou jsem si zkusil i GTA 5 a i tam se to stalo.. ted jsem zjistil, ze tu GK co mám, tak je v záruce až do prosince 2016, takže bych to ještě možná i uhrál na reklamaci, ale nevím, jestli je opravdu poškozená.
Momentální sestava je:
CPU: Intel Core i5-4460
GPU: GIGABYTE R928XOC-3GD - Radeon R9 280X
Základní deska: MSI B85-G43 - Intel B85
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600, + HyperX Fury 4GB 1866MHz DDR3 CL10 White
HDD: SAMSUNG HD501LJ ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
2. HDD: ST1000DM003-1ER162 ATA Device (931 GB, IDE) (Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB)
Zdroj: EVGA 600B Bronze Power Supply 600W
Díky
Upgrade PC po dvou letech
Upgrade PC po dvou letech
Díky za veškeré rady :)
Re: Upgrade PC po dvou letech
hardware je našlapanej dost, tam bych problém neviděl
Nechápu, proč mi tak začly padat FPS.. dokonce se mi krátce i zasekává PC mi přijde.. takové neustále lagy.. píšu tady příspěvek 0,5s zásek a pak se vše napíše naráz... nevím co s tím je :(
Mohu se zeptat jak velky vliv má SSD třeba na systém? Pokud bych si přeinstaloval Windows na SSD disk, pocítím to? Stejně tak to pocítím u her? (zatim zadny nemam, ale uvazuji o koupi, nalakal me tento: https://www.alza.cz/kingston-ssdnow-v30 ... 67#recenze) hodnoceni uzasne, ale zas mi prijde 120gb dost malo..
V případě te grafické karty, mohu jí reklamovat, avšak bych jí musel zaslat prodejci do Brna a jak jistě všichni víme a známe, reklamační lhůta je 30 dní a bejt 30 dní bez PC je sebevražda :(
V případě te grafické karty, mohu jí reklamovat, avšak bych jí musel zaslat prodejci do Brna a jak jistě všichni víme a známe, reklamační lhůta je 30 dní a bejt 30 dní bez PC je sebevražda :(
Naposledy upravil(a) MachrCZ dne 11 říj 2016 16:14, celkem upraveno 1 x.
Na systém má SSD celkem značný vliv a určitě bys to poznal. Největší skoky jsou u starých PC, které jsou pomalé a lidé přemýšlejí o novém, obvykle stačí jen osadit SSD a najednou je z toho celkem svižný počítač, který je dostatečný a ještě pár let může klidně sloužit. Na hry to ale takový vliv nemá (myslím na výkon PC ve hrách), ale samozřejmě se bude hra rychleji načítat, což může být v některých titulech výhodou. Zde je však otázka, kolik se takových her na SSD vejde, vzhledem k vyšší ceně SSD za gigabajt a velikostem průměrné moderní hry, obvykle moc ne.
Otazka je taky jak dostat stavajici windows pak na disk co bych koupil novy.. :/
Dnešní průměr je 16 GB RAM, možná odchází harddisk, pak by mohli být záseky. Zjisti jeho zdraví. Možná bude stačit defragmentace.
RAMky musím mít v sudém počtu nebo mohu koupit jednu 8GB ted? Měl bych teda 2x 4GB a 1x 8GB..
Nuže ty RAMky mohu dokoupit jeden modul 8gb a mit 3 v PC?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, můžeš mít klidně 4+4+8GB, přindeš o DuaChanel, ale to ničemu až tak nevadí...
Jinak mrknu do CrysalDiskInfo na stav HDD, a dej sem kdyžtak screeny.
Jinak mrknu do CrysalDiskInfo na stav HDD, a dej sem kdyžtak screeny.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
OK, díky, zkusím to, ten starej disk uz asi bude KO, ale nový doufám, že drží.. Zítra to sem dám.
I jeden poškozený harddisk zapojený v počítači může zpomalovat celý systém (zrovna tak i odcházející mechanika) ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2572
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 07:49