Upgrade PC po dvou letech
- Spartak1991
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Upgrade PC po dvou letech
nedal jsi sem celé screeny! ale vypadá to, že odchází ten Samsung..
1) pošli celé screeny
2) přesuň si data ze Samsung na druhý HDD (Seagate) a vypoj HDD Samsung z PC
Ohledně RAM: 8GB na většinu dnešních úkonů stačí, v budoucnu není problém přikoupit další 8GB RAM..
Teď je to jasný problém disku, čili se zaměř právě nato..
1) pošli celé screeny
2) přesuň si data ze Samsung na druhý HDD (Seagate) a vypoj HDD Samsung z PC
Ohledně RAM: 8GB na většinu dnešních úkonů stačí, v budoucnu není problém přikoupit další 8GB RAM..
Teď je to jasný problém disku, čili se zaměř právě nato..
Naposledy upravil(a) Spartak1991 dne 17 říj 2016 12:55, celkem upraveno 1 x.
IT (Zaměření SW a HW)
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
PC: Case:Fractal Design Define R5, MB:MSI B470 Gaming Plus, CPU:Ryzen 5 2600+Fera 3, GPU:MSI GTX1060 6GB, RAM:Kingston 2x8GB 3200MHz, SSD:Crucial 1TB (1x500GB, 2x250GB), PSU:Corsair RM750x, externí HDD:Samsung 1TB a Seagate 1TB, OS:Windows 10 HP 64bit, LCD:1) Samsung S24E510C, 2) Samsung C24F396, Myš:Razer, Klávesnice:Asus
NTB: Lenovo Thinkpad E530
Mobil: Huawei P smart 2019
Záseky celého PC to smrdí nějakou havětí, ale první bych zkontroloval disky jak radí profíci, a pokud dobrý tak by skočil do oddělení HJT a zkusil bych pročistit PC. Něco podobného tomu co popisuješ se mi děje jednou za rok, já to řeším komplet reinstalací, ale asi by stačilo pročistit a defragmentovat. Jo a pochybný HDD bych do PC nezapojoval, ale možná lepší ho nejdřív prohlídnout přez crystaldisk... než ho rovnou vyhazovat.
Na pracovním PC mám jinej problém se zpomalováním a to je nedostatek paměti, ale tam se bavíme o win7 32 bit a 4GB nainstalované RAM, s 8mi GB RAMky a 64-bit widlema bych problém tohodle typu rozhodně nečekal. Možné bych mrknul, jestli jsou obě RAMky ok. Bude to asi celkem rychlej test.
Takže s ohledem k časové náročnosti bych prohlíd disky přez cristaldiscinfo, paměti přez memtest a pokud vše ok, tak HJT atd ....
Prosím někoho z profíků o potvrzení ... já jsem jen ubohej amatér co si rád hraje s PC a snaží se pomoct v rámci mých amatérských zkušeností
Na pracovním PC mám jinej problém se zpomalováním a to je nedostatek paměti, ale tam se bavíme o win7 32 bit a 4GB nainstalované RAM, s 8mi GB RAMky a 64-bit widlema bych problém tohodle typu rozhodně nečekal. Možné bych mrknul, jestli jsou obě RAMky ok. Bude to asi celkem rychlej test.
Takže s ohledem k časové náročnosti bych prohlíd disky přez cristaldiscinfo, paměti přez memtest a pokud vše ok, tak HJT atd ....
Prosím někoho z profíků o potvrzení ... já jsem jen ubohej amatér co si rád hraje s PC a snaží se pomoct v rámci mých amatérských zkušeností

AMD Ryzen 5 5500 3,6 GHz, ASRock B550 Phantom Gaming 4,Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz SanDisk SSD PLUS 480GB, Sapphire Pulse RX 580 8GB, Gigabyte P650B 650W 80 Plus Bronze
Sekce HJT ma tu nevyhodu, ze tam bude 14 dni spoustet stale dokola ruzne odvirovavaci programy, i kdyz bude treba od pohledu jasne, ze je vadny disk (a jelikoz do te sekce smi prispivat pouze nekdo tak se na to neda ani upozornit). Tudiz pred sekci HJT je naprosto nutne vyloucit hardwarovou zavadu.
Nicmene - ve spravci uloh preci musi byt videt, jestli procesor nebo pamet je vyuzit na 100%.
Je nebo ne?
Nicmene - ve spravci uloh preci musi byt videt, jestli procesor nebo pamet je vyuzit na 100%.
Je nebo ne?
Stačí spustit BIOS / UEFI a zakázat odcházející harddisk, hned se pozná, zda je tam brzda.
Na tom starem HDD jsou jen fota a stare instalacky her, nespousti se pres nej zadny program, ani aktualni hra, je to ciste rezerva, kterou nepouzivam.. hlavni disk je plny, tam je volno par giga, nevejde se tam uz vubec nic.. proto jsem zde resil, ze bych si koupil ten SSD disk, ale stale jsem nenasel odpoved, jak bych na nej posleze mohl prevest OS, jelikoz nemam DVD mechaniku v PC, tak je kazda instalace OS naproste peklo..
Dodatečně přidáno po 43 vteřinách:
PS: Na druhou stranu, pokud uz jednou za cas jede neco pres starej disk, je krasne slyset jak se v PC rozbehne a po cca 5-10ti sekundach "cvakne" a az pak ten program nabehne
Dodatečně přidáno po 43 vteřinách:
PS: Na druhou stranu, pokud uz jednou za cas jede neco pres starej disk, je krasne slyset jak se v PC rozbehne a po cca 5-10ti sekundach "cvakne" a az pak ten program nabehne

Díky za veškeré rady :)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
OS se dá nainstalovat z flešky.
I disk který je vadný aniž bys ho vědomě používal může zpomalovat PC.
Nechávat na HDD posledních pár GB volného taky svižnosti OS nepomůže.
SSD má rozhodne smysl...
I disk který je vadný aniž bys ho vědomě používal může zpomalovat PC.
Nechávat na HDD posledních pár GB volného taky svižnosti OS nepomůže.
SSD má rozhodne smysl...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

asi do SSD pujdu, ale kde mam instalacku WIN 7 už opravdu netuším, to je prostě to jediné co mě šíleně odrazuje, reinstal určitě nechci, jelikož zařídit si pak systém je na celý den.. ovladače, aplikace, hry atd.. Když tak tam jen zapojím SSD a pojedu dál se systémem na normálním HDD..
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak v tom případě nemá SSD smysl... Šla by migrace OS, ale to záleží na tom, jak to máš rozdělené a zda se ti to vše na SSD vejde...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Tak SSD by byl nový, koupil bych alespon 500gb, takže by se tam OS vešel bez problému o migraci jsem četl, ačkoliv jsem nenašel někde přesný návod, náhodou zde se to někde neřešilo? Docela by mě ta možnost zajímala, přijde mi nejméně pracná.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Je to v uvozovkách "blbuvzdorný postup" pokud klonuješ celý HDD na SSD, tak prostě jen klikáš a ono to něco dělá. Migrační SW mají většinou lepší SSD přibaleny, pokud není součástí, tak se na netu dá sehnat.
Mrkni třeba sem:
http://www.lenovoblog.cz/2013/01/prenes ... a-ssd.html
Mrkni třeba sem:
http://www.lenovoblog.cz/2013/01/prenes ... a-ssd.html

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2572
-
od meda2016