Tmavý monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jakub666.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jakub666. » 15 úno 2008 14:22

No vracet se mi moc nechce ..... ja porad doufam ze se to da spravit. A myslite ze i kdybych si koupil znackovej kabl Belkin ze by to ani trosicku nepomohlo ?

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 15 úno 2008 16:53

Pokud Ti normálně ukazuje, tedy krom toho ,že je slabý jas, tak to asi tím kabelem nebude.Ale vyzkoušet se dá všechno.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

jakub666.
nováček
Stav:

Příspěvekod jakub666. » 18 úno 2008 17:09

Dneska mam nutkani koupit znackovej kabl Belkin ale furt teda neim jestli to ma cenu. Myslite ze se to ani o trosicku nezlepsi ? Nerad bych za to daval zbytecne 300Kc.
Jeste jsem zkousel Eizo test a zkousel Moire a mam na pravy strane za pulkou takovej divnej flek, davam sem obrazek z fotaku a ptam se jestli je to u CRT normalni nebo ne.
Obrázek
Diky

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 úno 2008 06:09

Smiř se s tím, že jeho léta jsou sečtena. Zkus toho servisáka, jestli si poradí s nastavením, ale mám pocit, že těžko. Rozmazání může být (a patrně i je) známkou již provedeného zvýšení napětí na VN trafu. Já osobně bych to dal z domu, přišetřil nějakou tu kačku a koupil si LCDéčko. Již si neumím představit, že jsem měl na stole 17ku CRT. S LCDéčkem jsem získal mnohem více místa na stole (co teprve u takové krávy, jako máš ty), přestaly mi u práce slzet oči a rapidně se snížila spotřeba elektriky. Místo a pár žbrdlíků za elektriku, bych klidně oželel, ale zdravé oči si myslím stojí za investici do LCD... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jakub666.
nováček
Stav:

Příspěvekod jakub666. » 19 úno 2008 19:12

LCD urcite bude ..... ale na pristi vanoce. Zatim nejak nejsou penize. Pocitam s tym, ze se zlevni nejaky neTN 24" LCD. Ponevadz ve skole mame TN 22" LCD v prepoctu asi za 5500Kc a je to celkem naprd obraz, jak hejbu oknem po monitoru, meni se mu barvy a to se mi dost nelibi. Jinak zkusime v nejblizsi dobe zajet za tym opravarem aby se podival v jakym stavu je to trafo atd. Doufam ze se mu to podari alespon docasne spravit aby mi to vydrzelo do tech Vanoc.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 19 úno 2008 19:21

Nech vše na toho opraváře, třeba bude mít i náhradní kabel. S LCD souhlasím, není to ještě ono , a počkal bych na snížení cen těch lepších.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 19 úno 2008 21:46

Nevím jestli stojí za to ušetřit pár korun a vyhořet. Pryč s takovým starým křápem :lol:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 20 úno 2008 06:39

Ještě bych si dovolil malou úvahu. Proč musíš mít ten nej, nej, nej-větší monitor v ulici? Celé generace programátorů, konstruktérů, hráčů,... vyrostly na "čtrnáctkách" (nejde o pedofílii :wink: ). Dej na rady, které doporučují fláknout s tím šrotem, jak kurva s děckem. Když nemáš moc peněz (kdo je má...?), tak si kup 17 LCD za tři a půl litru, její plocha odpovídá ploše 19 CRT (pro detailisty, skoro) a až si jednou, po studiích začneš vydělávat rance, pak se koukej klidně po 30ti palcových, či jak velké se budou v té době dělat. Každopádně vyhoď starý velký krám, který ti bude ničit oči, protože by ses také hezčího pohledu na plochu, nemusel dožít. Jen pro tvou informaci, v práci dělám na notesu s patnáctkou a doma mám wide devatenáctku a věř mi, že netrpím. Naopak, denně čumím na plochu tak patnáct hodin a konečně nejsem ubrečený, jak stará plačka.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

DeadMan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod DeadMan » 20 úno 2008 14:35

Navíc se na veliký LCD z blízka špatně dívá....

jakub666.
nováček
Stav:

Příspěvekod jakub666. » 20 úno 2008 15:42

Tady nejde o to mít co největší monitor, ale když moje PC zvládá hry na plny detaily v rozliseni 1600x1200, přišlo mi celkem fajn pořídit si něco většího, abych nemusel koukat do nějakýho mrnousa.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 20 úno 2008 18:12

No dobře, tak si kaž oči, vždyť jsou tvoje ...

jakub666.
nováček
Stav:

Příspěvekod jakub666. » 21 úno 2008 20:48

Takze to znamena ze kazdej kdo dneska nema LCD je odsouzen k zahube oslepnutim ? To by me zajimalo jak teda lidi vydrzeli u CRT nez se zacali vyrabet LCD. A pochybuju ze za 4000Kc sezenu kvalitni 17" LCD.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tmavý monitor po restartu či režimu spánku
    od StOrKcZ » 07 úno 2025 14:45 » v Problémy s hardwarem
    7
    7653
    od StOrKcZ Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 18:52
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    10897
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • CPU, HDD, monitor Příloha(y)
    od b.m » 15 pro 2024 19:20 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    7213
    od b.m Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 14:10
  • Monitor HDR
    od Arnold91 » 07 říj 2024 17:10 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3086
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:32
  • Monitor do 500€
    od Scorpi » 08 srp 2024 15:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3027
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:49

Zpět na “Problémy s hardwarem”