Router s vypinacem wifi

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

radek178
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Router s vypinacem wifi

Příspěvekod radek178 » 14 lis 2016 07:02

Rozumim. Ten Mikrotik jsem spletl. Je to model s 1GB a 5GHz. Asi teda tenhle RB951G-2HnD. Uz to nemuzu najit. Na ten RB952 jsem vsude cetl jen chvalu. Prave v tom clanku je i navod, ze to podle nej nastavi i lama.
Nicmene je TP link skoro o pulku levnejsi. Vezmu teda asi ho. Ten Asus je moc drahej.
Jen me ale napada lamackej dotaz, pokud si od Netboxu vezmu vyssi rychlost, rekneme treba 200 megovou, tak s tim TP linkem 842 to nepojede na plno nebo jak se to pocita nebo da overit pred tim, nez to koupim?

Reklama
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod beather » 14 lis 2016 08:38

Hm mikrotik bych pro domácí síť nebral pokud vyloženě nejsi jeho fanda.. pro pokročilejší konfiguraci musíš znát TCP/IP. Jeho základní nastavení sice uděláš přes ten nějaký jejich wizard a je to fakt easy, takže "internet" na tom zprovozníš, nicméně další věci spíš ne, pokud neznáš RouterBoard.

já osobně bych také do routerů pod 1k nechodil, už jen z hlediska bezpečnosti a případně nějakých dalších nepříjemností jako zpomalování atd... ale je to jen můj osobní názor.. :-)

Pokud bych si já měl kupovat router, tak zainvestuji a koupím si Turris Omnia https://www.alza.sk/turris-omnia-1gb-d4 ... toChange=1 o kterým vím, že na něj nehrábnu a bude jak safe tak bezúdržbovej... navíc si tam můžu rozjet věci, které potřebuju protože toho podporuje hodně.

A to tlačítko upřímně moc nechápu.. kdo by v dnešní době chtěl vypínat pomocí tlačítka, když máš různé webadminy atd... Snad jenom proto, že synáček nechce poslouchat tak mu odstřelím wifi přes tlačítko a pak zase nahodím, protože sám nemám kabel a do nastavení routeru bych se jinak než wireless nedostal. :oh:
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

radek178
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod radek178 » 14 lis 2016 09:38

No ja s levnyma, konkretne TP Linkem, nemam spatnou zkusenost a stoji to fakt par stovek. Pro me router za 2 nebo dokonce za asi 6t., na ktery jsi daval odkaz, nema smysl a je to vylozene vyhozeni penez. Na Mikrotik kaslu, v diskuzi jinde jsem si precetl neco podobny o tom, ze to vydrzi nejakou dobu v pohode a pak to odejde. Asi ty soucastky.

Ad tlacitko - je to mnohem pohodlnejsi, nez pres rozhrani, nechci mit wifi zapnuty trvale.
Do webadminu se nedostanu, kdyz mam notebook pres wifi... Proto hledam tlacitko. Kvuli webadminu bych musel zapinat PC s kablem, kterej jinak nezapinam. Takze volba je jasna. Na jedne strane cca 5 minut na zapnuti pc, nez se dostanu do webadminu, vypnuti pc a na strane druhe 1 sekunda zmacknuti tlacitka.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 14 lis 2016 09:48

radek178 píše:Rozumim. Ten Mikrotik jsem spletl. Je to model s 1GB a 5GHz. Asi teda tenhle RB951G-2HnD. Uz to nemuzu najit. Na ten RB952 jsem vsude cetl jen chvalu. Prave v tom clanku je i navod, ze to podle nej nastavi i lama.
Nicmene je TP link skoro o pulku levnejsi. Vezmu teda asi ho. Ten Asus je moc drahej.
Jen me ale napada lamackej dotaz, pokud si od Netboxu vezmu vyssi rychlost, rekneme treba 200 megovou, tak s tim TP linkem 842 to nepojede na plno nebo jak se to pocita nebo da overit pred tim, nez to koupim?

Když si od NetBoxu vezmeš 200 Mbit tarif, tak ti to pojede i s TP-Linkem TL-WR842ND naplno. U NetBoxu se tarif 200 Mbit rozumí 100 Mbit stahování a 100 Mbit odesílání. Což je maximální rychlost, kterou TP-Link TL-WR842ND dokáže uroutovat.

Dodatečně přidáno po 4 minutách 2 vteřinách:
beather píše:1.) Hm mikrotik bych pro domácí síť nebral pokud vyloženě nejsi jeho fanda.. pro pokročilejší konfiguraci musíš znát TCP/IP. Jeho základní nastavení sice uděláš přes ten nějaký jejich wizard a je to fakt easy, takže "internet" na tom zprovozníš, nicméně další věci spíš ne, pokud neznáš RouterBoard.

2.) já osobně bych také do routerů pod 1k nechodil, už jen z hlediska bezpečnosti a případně nějakých dalších nepříjemností jako zpomalování atd... ale je to jen můj osobní názor.. :-)

3.) Pokud bych si já měl kupovat router, tak zainvestuji a koupím si Turris Omnia https://www.alza.sk/turris-omnia-1gb-d4 ... toChange=1 o kterým vím, že na něj nehrábnu a bude jak safe tak bezúdržbovej... navíc si tam můžu rozjet věci, které potřebuju protože toho podporuje hodně.

1.) Souhlasím, MikroTik je pro klasického uživatele nevhodný.
2.) Blbost, bezpečnost TP-Linku do 1000,- Kč s novou HW revizí (což TP-Link TL-WR842ND splňuje) je stejně skvělá jako u TP-Linků nad 2000,- Kč.
3.) Za to bych si koupil novej počítač a rozhodně ne pitomej Wi-Fi router. :lol: Turris Omnia je pro nadšence, rozhodně ne pro klasického uživatele. To už můžeš používat ten MikroTik a pokud ho umíš nastavit, tak ti vyjde s funkcí daleko lépe, než Turris Omnia.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

beather
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 14 lis 2016 09:59

Martin63 píše:
radek178 píše:Turris Omnia je pro nadšence, rozhodně ne pro klasického uživatele. To už můžeš používat ten MikroTik a pokud ho umíš nastavit, tak ti vyjde s funkcí daleko lépe, než Turris Omnia.

otázka názorů :-)

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 14 lis 2016 10:12

Řekni mi upřímně kolik lidí má doma Turris Omnia? Možná tak nadšenci do IT. V síti, kterou spravuji (normálních 700 lidí) je cca 96% TP-Linků. Zbytek chtěl něco "lepšího", jedná se o nadšence a tak si zakoupili něco vlastního. Ani já jako nadšenec doma Turris Omnia nemám. Doma pod stolem mám tohle: https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... -L5-1.html

Dokázal bych ale krásně fungovat i s routerem za 500,- Kč o kterém vím, že nepadá. :-)

Od správce sítě ve vedlejším městě jsem se u piva dozvěděl, že za svůj život konečně potkal prvního člověka, který má doma Turris Omnia. Jedná se ale o Let´s playera a profesionálního gamera. :D (Adama Jíchu)

Kde jsou ty haldy uživatelů, kteří doma mají Turris Omnia a kde jsou ty hlady uživatelů, kterým doma nefunguje internet, protože mají dle tebe router do 1000,- Kč? :D Nikde...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

radek178
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod radek178 » 14 lis 2016 10:18

Martin63 píše:2.) Blbost, bezpečnost TP-Linku do 1000,- Kč s novou HW revizí (což TP-Link TL-WR842ND splňuje) je stejně skvělá jako u TP-Linků nad 2000,- Kč.

Jde nejak zjistit, jaka je posledni revize? Dival jsem se na DDWRT a tam je porad 1.x. Pritom u myho 741 je uz revize tusim 4.

Nasel jsem ho za cca 560kc, takze ho asi koupim. Bude stat min, nez puvodne stal muj stary 741. Nasel jsem ale jen verzi s N na konci. Neni lepsi mit ND? Pripadne co model 840? Vypada novejsi nebo 841 nebo 843.

Ted jeste v rychlosti doplnuju. Byl mne doporucenej Archer C2. Co ty na to?
Naposledy upravil(a) radek178 dne 14 lis 2016 10:39, celkem upraveno 1 x.

beather
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 14 lis 2016 10:38

Martin63 píše:Řekni mi upřímně kolik lidí má doma Turris Omnia? Možná tak nadšenci do IT. V síti, kterou spravuji (normálních 700 lidí) je cca 96% TP-Linků. Zbytek chtěl něco "lepšího", jedná se o nadšence a tak si zakoupili něco vlastního. Ani já jako nadšenec doma Turris Omnia nemám. Doma pod stolem mám tohle: https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... -L5-1.html

Dokázal bych ale krásně fungovat i s routerem za 500,- Kč o kterém vím, že nepadá. :-)

Od správce sítě ve vedlejším městě jsem se u piva dozvěděl, že za svůj život konečně potkal prvního člověka, který má doma Turris Omnia. Jedná se ale o Let´s playera a profesionálního gamera. :D (Adama Jíchu)

Kde jsou ty haldy uživatelů, kteří doma mají Turris Omnia a kde jsou ty hlady uživatelů, kterým doma nefunguje internet, protože mají dle tebe router do 1000,- Kč? :D Nikde...

však jak jsem psal, je to otázka pohledu a názorů.. a jelikož já dělám do bezpečnosti, mám na to jiný názor jak třeba ty, co děláš čistě správu nějakých sítí.. :thumbup:

drobino
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod drobino » 14 lis 2016 11:17

Vidim ze jsem rozpoutal vasnivou debatu. Tak urcite ma vse sve pro a proti. Dnes jde v prvni rade o penize takze normalni rodina na brouzdani netem sahnou po tplinku za 600 a ten kdo denne pracuje na siti koupi podstatne drazsi stroj. Ovsem rikat ze to ci to je na nic bych se asi neodvazoval, ale chapu ze doporucis jen to s cim mas dobre zkusenosti.

beather
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 14 lis 2016 11:20

drobino píše:Vidim ze jsem rozpoutal vasnivou debatu. Tak urcite ma vse sve pro a proti. Dnes jde v prvni rade o penize takze normalni rodina na brouzdani netem sahnou po tplinku za 600 a ten kdo denne pracuje na siti koupi podstatne drazsi stroj. Ovsem rikat ze to ci to je na nic bych se asi neodvazoval, ale chapu ze doporucis jen to s cim mas dobre zkusenosti.

naprostý souhlas

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 14 lis 2016 15:11

radek178 píše:Jde nejak zjistit, jaka je posledni revize? Dival jsem se na DDWRT a tam je porad 1.x. Pritom u myho 741 je uz revize tusim 4.

Rec je o HW revizi, tu povysis leda nakupem.

Nasel jsem ale jen verzi s N na konci. Neni lepsi mit ND?

D ma odnimatelne anteny.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

radek178
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod radek178 » 14 lis 2016 15:20

zeus

Rec je o HW revizi, tu povysis leda nakupem.

Ja vim (blbe to asi vyznelo), proto jsem psal, ze na DDWRT je jen verze 1 neco, takze predpokladam, ze dalsi verze nebyly vyrobeny a proto na ne ani neni novejsi verze DDWRT. Treba u 741 jsem si revizi taky nejsnas overoval na DDWRT, protoze prodejci to moc casto nepisou, takze podle DDWRT jsem si v eshopu vyzadal posledni revizi v4.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Venkovní router
    od liborek » 12 lis 2024 20:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2398
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    17 lis 2024 17:23
  • Router pro optiku od T-Mobile
    od jkmaxfli » 25 říj 2024 12:42 » v Sítě - hardware