1) Pokud máš dobře provedenou skřín, tak zavřena skřín chladí mnohen lépe než otevřená. (klasický mýtus neznalých)
2) Ovladač procesoru otáčky chladiče CPU vůbec nereguluje, o to se stará BIOS.
3) Ano, je možné, že když si vypojil jeden větrák, tak chlazení nefunguje dobře a PC se vypne.
Přehřívání PC (CPU)
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přehřívání PC (CPU)
bbdra píše:Takže tímpádem jsem asi dřív využíval jiné(starší) ovladače procesoru. Protože jeden z větráků mám odpojený, aby mohl být case otevřený a lépe větral.(Je to lepší než ho nechat zavřený). Ty současný ovladače asi předpokládají, že využívám oba dva větráky, kdežto těm starším ovladačům stačí jenom jeden větrák.
Je to možné?
O podporu procesoru se stará deska, ne ovladače. Nevím jak ti sdělit, že za to přehřívání nemůže software, aby jsi tomu uvěřil. Udělal jsi vše, co jsme ti tu psali? Opravdu jsi vše zkontroloval? A ten ventilátor, co jsi odpojil, nebyl náhodou od chladiče procesoru, že ne?
I use Arch BTW
Evidentně dobře provedená není, jinak by mi to prodejce nedoporučoval nechat otevřený.
Zkusím nějaký alternativní ovladač pro můj procesor.
Dodatečně přidáno po 4 minutách 32 vteřinách:
Ano ten ventilátor je od chladiče procesoru a mám ho vypojený po celou dobu.
Zkusím nějaký alternativní ovladač pro můj procesor.
Dodatečně přidáno po 4 minutách 32 vteřinách:
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to teda přeju hodně štěstí s hledáním.
Co třeba odpovědět na naše otázky? S takovou se nikam nedostaneme. A ovladač pro procesor opravdu nehledej, maximálně se ti povede do pc natahat další balast.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
Tak ho zapoj! To je ten problém. Ten cpu bez ventilátoru neuchladíš (s tímto chladičem). A sem bychom se dostali už o 2 strany dřív kdyby jsi odpovídal na otázky.
Co třeba odpovědět na naše otázky? S takovou se nikam nedostaneme. A ovladač pro procesor opravdu nehledej, maximálně se ti povede do pc natahat další balast.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
bbdra píše:Ano ten ventilátor je od chladiče procesoru a mám ho vypojený po celou dobu.
Tak ho zapoj! To je ten problém. Ten cpu bez ventilátoru neuchladíš (s tímto chladičem). A sem bychom se dostali už o 2 strany dřív kdyby jsi odpovídal na otázky.
I use Arch BTW
bbdra píše:Evidentně dobře provedená není, jinak by mi to prodejce nedoporučoval nechat otevřený.
Pomalu a jistě se začínáme dostávat k jádru pudla
Asus M5A78L-M LX V2
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
MSI Radeon HD5670 Cyclone 1G
Windows 10 Pro 64-bit
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
Windows 10 Pro 64-bit
Ale když ho zapojím, tak musí být zavřený case a ten potom zadržuje horko, ten větrák nestačí. Říkám Vám tu poněkolikáté, že se mi u minecraftu nepřehříval i bez větráku tak ze mě nedělejte pitomce.
Chci to vyřešit bez toho aniž bych tam měl zapojený druhý větrák takže to musí být některým z ovladačů.
Chci to vyřešit bez toho aniž bych tam měl zapojený druhý větrák takže to musí být některým z ovladačů.
bbdra píše:Ale když ho zapojím, tak musí být zavřený case a ten potom zadržuje horko, ten větrák nestačí. Říkám Vám tu poněkolikáté, že se mi u minecraftu nepřehříval i bez větráku tak ze mě nedělejte pitomce.
Mohl by jsi pro vědecké účely ten tvůj PC vyfotit tak jak je teď ?
Ty je tu děláš víc z nás, když prostě odmítáš jakoukoliv pomoc. Je možné že to ten počítač chvíli zvládal chladit ale očividně už mu došla trpělivost. Pořád nevím na jaký ovladač koho a čeho vlastně házíš tu vinu.
Asus M5A78L-M LX V2
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
Windows 10 Pro 64-bit
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
Windows 10 Pro 64-bit
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:

I use Arch BTW
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
bbdra píše:Ano ten ventilátor je od chladiče procesoru a mám ho vypojený po celou dobu.
Toto řešit, a okamžitě

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ty vole... Můžeš konečně pochopit, že ovladač ti nepřehřeje procák? Že ten nemá s teplotou nic společného? Fakt už tady začínám ztrácet nervy, protože ti tady člověk chce pomoct a ty nejsi schopný udělat nic, co ti tady radíme, ale jen tady vytahuješ ty své teorie, přitom tomu houbelec rozumíš, když tady vytáhneš pojem "ovladač procesoru" a "větrák procesoru nepotřebuju" a "prodejce mi řekl at skřín nechám otevřenou"
Naposledy upravil(a) nations112 dne 21 lis 2016 22:17, celkem upraveno 1 x.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Nafoť to PC, ať víme o kterém chladiči se bavíme, protože první píšeš, že chladič na procesoru máš odpojený, potom, že když ho zapojíš, musíš zavřít case (což do sebe nesedí). Každopádně ovladačem to není (pokud jsi o tom přesvědčen, tak nám to vysvětli, ale co mé znalosti o PC dostačují, tak ovladač nemůže mít takový vliv na teplotu CPU).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Tří a půl roku mám ten větrák vyplej a počítač se mi přehřívá až od doby co jsem nainstaloval novou kopii windows a nové ovladače, nic víc jsem s tím nedělal, ten větrák nepotřebuju protože tam je ještě druhej hlavní větrák.
Oprava tady je chyba někde mezi židlemi a klávesnicemi.
Oprava tady je chyba někde mezi židlemi a klávesnicemi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1618
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07