Jaký pak mobil?:) Vyřešeno
Re: Jaký pak mobil?:)
Co je nanem opraskanyho? Jedine to kryci sklo, ktery je takovy jaky je kvuli tomu, ze LUMIA nemá rovnej přední panel a sklo se nedělá zahnutý a je trochu větší než má.
Pokud bych se měl rozhodovat mezi mezi iPhonem a Samsungem 7Edge, tak určitě iPhone. Když už telefon za 20k+, tak aspoň za systém, co za ty peníze stojí, a za podporu aktualizací systému. Mimo to, mně osobně se Samsungy nikdy nelíbily, pořád stejně hnusné.
Byl jsem vždy zapřísáhlý odpůrce Jablíčka, většinou jsem se jim smál, že dávají takové peníze za telefon. Před měsícem jsem si koupil 6S, zpátky k Androidu bych se už nevrátil. Člověk si musí z Androidu hodně zvykat (alespoň já), když si ale už zvykne, je to paráda
Jak systém, tak hlavně jeho ovládání je fakt super.
Samozřejmě záleží, co od telefonu člověk chce. Já spolehlivost, dobrou podporu (i na staré pětce běží nejnovější iOS), rychlost, dobrý foťák, a aby na něm běžela moje navigace, víc nepotřebuji.
Abych jenom nechválil, koupil jsem bohužel nějaký zmetek, po pár dnech používání se mobil prakticky znefunkčnil, totálně zasekal, střídavě nefungovaly zvuky, občas vydávalo zvuky, kterých jsem se skoro i bál, divil se, co za zvuky dokáže vydávat telefon...reklamoval jsem (koupeno v USA, reklamace v ČR), za 4 dny jsem dostal nový, prý vadná jednotka. Akorát jsem nový mobil dostal jen tak do ruky, nevím jestli je to normální, ale od tak obrovské společnosti bych očekával dát alespoň do krabičky a ne dát do ruky a jdi, to mě dost zklamalo. I HTC, u kterého mi kdysi přehráli jenom SW, mi dali do nové krabičky.
Byl jsem vždy zapřísáhlý odpůrce Jablíčka, většinou jsem se jim smál, že dávají takové peníze za telefon. Před měsícem jsem si koupil 6S, zpátky k Androidu bych se už nevrátil. Člověk si musí z Androidu hodně zvykat (alespoň já), když si ale už zvykne, je to paráda

Samozřejmě záleží, co od telefonu člověk chce. Já spolehlivost, dobrou podporu (i na staré pětce běží nejnovější iOS), rychlost, dobrý foťák, a aby na něm běžela moje navigace, víc nepotřebuji.
Abych jenom nechválil, koupil jsem bohužel nějaký zmetek, po pár dnech používání se mobil prakticky znefunkčnil, totálně zasekal, střídavě nefungovaly zvuky, občas vydávalo zvuky, kterých jsem se skoro i bál, divil se, co za zvuky dokáže vydávat telefon...reklamoval jsem (koupeno v USA, reklamace v ČR), za 4 dny jsem dostal nový, prý vadná jednotka. Akorát jsem nový mobil dostal jen tak do ruky, nevím jestli je to normální, ale od tak obrovské společnosti bych očekával dát alespoň do krabičky a ne dát do ruky a jdi, to mě dost zklamalo. I HTC, u kterého mi kdysi přehráli jenom SW, mi dali do nové krabičky.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Rozhodně ber iPhone.. když porovnám 3 roky starý telefon s Androidem a iPhone, tak je to nesrovnatelné. Když se na to podíváš, tak papírově to má lepší HW a stejně jsou s tím problémy.. Neznám jediného člověka, který by si na Android nestěžoval.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hardware je stejný. iPhone nemá žádné zázračné komponenty z kosmu. Jde jen o systém - ořezaný systém, kde si nedám ani widget, musí jet jak z praku, jinak by to bylo k ničemu.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Teď vidím, že jsem to napsal špatně.. já to myslel naopak, máš Android který jede na mnohem lepším HW a stejně jsou s ním problémy. Nebylo to směřovaný tak, že by měl iPhone lepší HW.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hardware jako každý jiný. Akorát má každý rozdílnou architekturu.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Stále nevím, co píšu špatně.. Podíváš se na telefon s Androidem za 10K, který má 8-mi jádro a 4 GB RAM a iPhone, který má 2 jádra a 1 GB RAM. V tom je ten hardwarový rozdíl..
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je úplně jedno, kolik to má jader, když se to tak veme. Záleží na architektuře. Podle tvé logiky má můj P8 Lite za 5K vyšší výkon jako IP7 za 20K nebo kolik stojí? Ten má taky 8 jader. Nefunguje to tak u mobilů ani nikde jinde.
Přečti si ještě jednou, co jsem napsal.. Já jsem napsal, že i Android který má 8 jader a 4 GB RAM je problémovější než iPhone.. Nepsal jsem, že čím víc jader nebo větší RAM tím větší výkon, protože iOS a HW na kterým běží je tak perfektně sladěný, že s tím nejsou problémy
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
No a já říkám, že na tom vůbec nezáleží... Tak perfektně sladěný, že právě kolega nadával na iPhone s pouhým 1GB RAM, že mu to neudrží nic v multitaskingu
.

Ekosystém iOS je méně stabilní než Android:
Dlouhodobá studie společnosti Blancco Technology Group sleduje stabilitu nejoblíbenějších mobilních operačních systémů, respektive ekosystémů na nich postavených. S překvapivými výsledky ...
http://diit.cz/clanek/ios-mene-stabilni-nez-android

A související s Apple:
MacBook Pro za $4099 trápí artefakty, problém má polovina dotázaných:
Krátce po zahájení prodejů si uživatelé začali stěžovat na grafické anomálie, které zařízení vykazuje. Zprvu se zdálo, že za problém může Radeon Pro 460; nakonec se ukázalo, že problém je jinde ...
http://diit.cz/clanek/macbook-pro-artefakty

Pozor s novými Macbooky Pro. Ovladače Applu pro Windows ničí reproduktory
Nové Macbooky Pro z tohoto podzimu má Apple na trhu teprve krátce, takže nevím, zda se už vůbec k někomu z vás čtenářů stihl nějaký dostat. Pokud však ano, měli byste vědět o jedné potenciálně závažné chybě, která se u nich vynořila a může způsobit poškození a nechtěnou cestu do servisu. Zdá se bohužel, že se u nich zase jednou vystihl zákeřný typ problému, kdy software dokáže poškodit hardware, na němž běží ...
http://www.cnews.cz/pozor-s-novymi-macb ... produktory

Podle mě jsou iPhone a vůbec výrobky Applu: předražený a převážně zastaralý hardware s uzavřeným systémem, co je hodně restriktivní a tedy nevyhovující pro uživatelské přizpůsobení.
Dlouhodobá studie společnosti Blancco Technology Group sleduje stabilitu nejoblíbenějších mobilních operačních systémů, respektive ekosystémů na nich postavených. S překvapivými výsledky ...
http://diit.cz/clanek/ios-mene-stabilni-nez-android

A související s Apple:
MacBook Pro za $4099 trápí artefakty, problém má polovina dotázaných:
Krátce po zahájení prodejů si uživatelé začali stěžovat na grafické anomálie, které zařízení vykazuje. Zprvu se zdálo, že za problém může Radeon Pro 460; nakonec se ukázalo, že problém je jinde ...
http://diit.cz/clanek/macbook-pro-artefakty

Pozor s novými Macbooky Pro. Ovladače Applu pro Windows ničí reproduktory
Nové Macbooky Pro z tohoto podzimu má Apple na trhu teprve krátce, takže nevím, zda se už vůbec k někomu z vás čtenářů stihl nějaký dostat. Pokud však ano, měli byste vědět o jedné potenciálně závažné chybě, která se u nich vynořila a může způsobit poškození a nechtěnou cestu do servisu. Zdá se bohužel, že se u nich zase jednou vystihl zákeřný typ problému, kdy software dokáže poškodit hardware, na němž běží ...
http://www.cnews.cz/pozor-s-novymi-macb ... produktory

Podle mě jsou iPhone a vůbec výrobky Applu: předražený a převážně zastaralý hardware s uzavřeným systémem, co je hodně restriktivní a tedy nevyhovující pro uživatelské přizpůsobení.
OT: A co je nejvíce důležitý pro společnost - spokojenost zákazníků a kvalitní výrobky. V tom Apple je spokojen, stále si drží tradici jednoho dvou modelu v rozdílné vnitřní paměti a nehoní jich 10 ročně. Problemy se naskytnou u jakyhokoliv modelu a značky, kdyz na to prijde. Ted jde o to, která znacka s tim neco udělá a která model radši stáhne z výroby.
Z první ruky od kamaráda, co ma servis na Apple výrobky vím poměr lidi, kteří přijdou na opravu po padu / výměnu baterie a kteří přijdou na softwarové problemy. Ty telefony jsou držáky, dokud je nerozbijes. Vsechno ma svy pro a proti, ale u par piv v hospodě nepoznas iOS.
Z první ruky od kamaráda, co ma servis na Apple výrobky vím poměr lidi, kteří přijdou na opravu po padu / výměnu baterie a kteří přijdou na softwarové problemy. Ty telefony jsou držáky, dokud je nerozbijes. Vsechno ma svy pro a proti, ale u par piv v hospodě nepoznas iOS.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2520
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 srp 2024 13:38
-
-
Jaké ochranné sklo na mobil?
od atari » 19 led 2025 18:18 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 0
- 1994
-
od atari
19 led 2025 18:18
-
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4156
-
od czTANIScz
11 črc 2024 21:11
-
Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”