Používám iPhone 5S, kvůli jeho velikosti a zatím jsem ani neuvažoval nad jeho výměnou (telefon je starý 3 roky a nejsou s ním žádné problémy).
Předražený kus hardwaru to muže nazvat jen někdo kdo to nikdy nepoužíval.
Jaký pak mobil?:) Vyřešeno
Re: Jaký pak mobil?:)
Vim, že něco podobnýho jako s tou Lumii se stal bráchovi u SE Z3, prý se to stává, hlavně když máš telefon jako GPS v létě a celej den ti svítí sluníčko přímo na founa :).
Dodatečně přidáno po 4 minutách 14 vteřinách:
Souhlasim, já jsem přešel z 4S, který jsem měl asi 4 roky.. teď mám SE a zas nějakou dobu nebudu přecházet :).
Dodatečně přidáno po 4 minutách 14 vteřinách:
bradto píše:Používám iPhone 5S, kvůli jeho velikosti a zatím jsem ani neuvažoval nad jeho výměnou (telefon je starý 3 roky a nejsou s ním žádné problémy).
Předražený kus hardwaru to muže nazvat jen někdo kdo to nikdy nepoužíval.
Souhlasim, já jsem přešel z 4S, který jsem měl asi 4 roky.. teď mám SE a zas nějakou dobu nebudu přecházet :).
Před týdnem jsem přešel na iPhone SE 64GB, předchozí telefon Galaxy S3 Neo. Rychlost nelze porovnávat, u Samsungu jsem čekal 3 sekundy na otevření fotoaparátu, u iPhonu to ani nejde změřit
Nebudu na Android nadávat, rozhodně to není špatný systém a od verze 5.1-6 už je dokonce dost svižný i na slabších telefonech.
Hlavní důvodem přechodu na iPhone byl že chci mít pár let jistotu podpory OS a chtěl jsem malý telefon, né nějaké pádlo.
A k tomu že iPhone neudrží aplikace v multitaskingu - měl jsem otevřených cca 25-30 aplikací a šlo mezi nimi přepínat bez toho aby se znovu načítaly. U Android, kde jsem měl jen o 0,5GB RAM méně (tedy giga a půl) tak to více než nějakých 7 aplikací neudrželo a vypínaly se.

Hlavní důvodem přechodu na iPhone byl že chci mít pár let jistotu podpory OS a chtěl jsem malý telefon, né nějaké pádlo.
A k tomu že iPhone neudrží aplikace v multitaskingu - měl jsem otevřených cca 25-30 aplikací a šlo mezi nimi přepínat bez toho aby se znovu načítaly. U Android, kde jsem měl jen o 0,5GB RAM méně (tedy giga a půl) tak to více než nějakých 7 aplikací neudrželo a vypínaly se.
Právě ta rychlost a hlavně spolehlivost je super, ten telefon restartuju tak 1-2x do měsíce.. jinak běží pořád.. a bez sekání a tak, jinak jak píšeš o tom multitaskingu, tak to je pravda, oni využívaj 2 jádrový procesory a 2GB RAM a ten system běží stále plynule a na pozadí běží X aplikací, nechápu to.. 

- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kecy v kleci toto. Největší problém je vždy uživatel, který si systém zaneřádí, začne se lagovat a svoji neschopnost svadí na výrobce, protože to je to nejjednodušší, co může udělat. A jelikož jich je hodně, tak to jde taky hodně slyšet. Osobně mám P8 Lite a s během systému nemám žádný závažný problém, ne takový, aby to neospravedlnila cenovka.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ono se to dá celkem jednoduše pochopit, prostě Apple má pár modelů a může si dovolit dobře optimalizovat (což by měl dělat každý výrobce, to že to nedělá je věc druhá...) za což zaslouží jen chválu. Pak dalším faktem je relativní uzavřenost systému, což zase má dve strany, pro výrobce je jednodušší optimalizace, uživatel má ale méně možností. Ale nechci říkat, že jedna cesta je lepší než druhá, nebo tak něco. Prostě je to jen jiná cesta a každý uživatel si vybere co mu vyhovuje.
A ohledně restartů, já třeba svůj android restartuju jen v případě instalace vyšší verze OS, kde si to mobil vyžádá, jinak jede 24/7 a no problém, tím ale nechci tvrdit, že IP by s tím měl problém...
Android má rostě tu nevýhodu, že nechává volnost uživateli a když si OS zasviní, tak pak většinou kope kolem sebe jak je ten mobil zasekaný, jak to nefunguje a tak. IP toto vůbec nedovolí, tedy k této situaci ani nedojde...
A ohledně restartů, já třeba svůj android restartuju jen v případě instalace vyšší verze OS, kde si to mobil vyžádá, jinak jede 24/7 a no problém, tím ale nechci tvrdit, že IP by s tím měl problém...
Android má rostě tu nevýhodu, že nechává volnost uživateli a když si OS zasviní, tak pak většinou kope kolem sebe jak je ten mobil zasekaný, jak to nefunguje a tak. IP toto vůbec nedovolí, tedy k této situaci ani nedojde...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Mám Android (Huawei Mate 7 Gold Dual SIM) a kdy jsem restartoval si ani nepamatuji. Jestli něco na telefonu chvíli trvá, tak pořád je to telefon a ne nadupaný PC.
Michael850 píše:Kecy v kleci toto. Největší problém je vždy uživatel, který si systém zaneřádí, začne se lagovat a svoji neschopnost svadí na výrobce, protože to je to nejjednodušší, co může udělat (...)
Měl jsem P8 Lite, nainstalovaných v něm pár aplikací (Fb, Messenger, Instagram, Idos, Tapatalk, Chrome, Sygic, email, fotky videa na 32GB paměťovce) a systém se stejně po čase přisekával, zpomaloval, Sygic (koupený) věčně padal. Řekni mi, čím jsem ho zaneřádil? Na žádné pochybné stránky nechodím. Během roku a něco, co jsem P8 Lite měl, jsem ho dával 4x do továrního nastavení, protože mě to prostě štvalo...pořád řešit nějaké zpomalení, padání nebo nadměrné vybíjení (se stalo 2x). Musím ale říct, že P8 Lite je dost povedená, byl jsem s ní celkem spokojený...teď mám 6S, to je nebe a dudy...Mimochodem již několikrát zmíněná uzavřenost systému mě zatím nijak neomezila, zatím mám vše, co potřebuji, možná toho mám ale málo.
Možná mám vysoké nároky, ale pokud jsou peníze, za mě už Android nikdy. Klasický HDD vs. SSD, asi tak bych definoval rozdíl v plynulosti, rychlosti. Ani Apple není bezchybný, což mnozí zarytí jablíčkáři neprávem říkají...rozhodně ale těch "problémů" je proti Androidu zlomek.
OT: Osobně nemám rád, když někdo něco odsuzuje, aniž by to pořádně vyzkoušel

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jako zpomalení jsem už zaznamenal, ale podívej se na cenu - stál mě 6K místo 20K...
Mám ho asi 3/4 roku a zatím jsem ho ani jednou nedával do továrního nastavení.
Mám ho asi 3/4 roku a zatím jsem ho ani jednou nedával do továrního nastavení.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ono to je vždy jen o ceně... Teď jsme měl taky na chvíli pučený jako druhý telefon Huawei P9, a oproti P8 Lite je to zas o řádný kus svižnější (ale kdo by to čekal, u telefonu s prakticky dvojnásobnou cenou
, a co teprve čekat od telefonu co stojí 4x tolik
).
Jak už jsem psal IP je seper, ale nechá si za to zaplatit, a osobně jsem toho názoru, že 20K v kapse nosit nepotřebuju a vychvalovat se tím, že mám jabko taky ne. Kdyby Apple nabídl něco dejme tomu za 6-8K, silně bych o tom uvažoval, jenže tam by tomu už odpovídal i HW a ono by to nebylo zas o tolik lepší než ty Androidy... Takže vždy to chce porovnávat porovnatelné, a né v dnešní dobe už skoro LowEnd v podobě P8 Lite a iPhone 6S
Ono je stejně vždy nejlepší si to někde "ošahat", protože každému vyhovuje jiná logika ovládání, u Androidu to není v případě nutnosti problém změnit, u IP za 20K už ano, takže tam když mu to nesedne, je to už docela vážný problém...

Jak už jsem psal IP je seper, ale nechá si za to zaplatit, a osobně jsem toho názoru, že 20K v kapse nosit nepotřebuju a vychvalovat se tím, že mám jabko taky ne. Kdyby Apple nabídl něco dejme tomu za 6-8K, silně bych o tom uvažoval, jenže tam by tomu už odpovídal i HW a ono by to nebylo zas o tolik lepší než ty Androidy... Takže vždy to chce porovnávat porovnatelné, a né v dnešní dobe už skoro LowEnd v podobě P8 Lite a iPhone 6S

Ono je stejně vždy nejlepší si to někde "ošahat", protože každému vyhovuje jiná logika ovládání, u Androidu to není v případě nutnosti problém změnit, u IP za 20K už ano, takže tam když mu to nesedne, je to už docela vážný problém...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Právě já měl naposled android 4.1.2.. takže už je to nějaký ten pátek :) třeba se od té doby něco změnilo :) ale vim, že prostě dřív samsungy byly po nějaké době nepoužitelné.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak Samsungy, tam je ta jejich nenažraná nadstavba, Samsunga už bych si v životě nekoupil, je třeba porovnávat mobil s mobilem a né mobil se Samsungem
Ikdyž je pravda, že poslední dobou se lepší :)

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2544
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 srp 2024 13:38
-
-
Jaké ochranné sklo na mobil?
od atari » 19 led 2025 18:18 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 0
- 2022
-
od atari
19 led 2025 18:18
-
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4186
-
od czTANIScz
11 črc 2024 21:11
-
Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”