Zabezpčení PC

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 05 úno 2008 15:21

pokud aletvůj provider blokuje torrenty, tak ti nepomůže ani to kódování přenosů. jinak není zač
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
maiki
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: pozdrav

Příspěvekod maiki » 22 úno 2008 11:54

memphisto píše:pokud nemáš premium účet na rapidu, tak 30Kb je normální download

To je nesmysl. Rychlost je stejná, resp. u mě to tahalo vždy stejně rychle (400 KB/s max) jak zdarma tak na účet. Rozdíl je ale v tom, že na účet se nemusí zadávat ty dotěrné kontrolní kódy a lze spustit vícero stahovaní naráz, a hlvně, nemusí se čekat na další stahování.

pcman píše:Slyšel jsem, že O2 blokuje P2P programy - jejich spojení. Prý to můžu obejít šifrováním přenosů. Je to pravda? A jak se to dělá?

O2 omezuje rychlost stahování přes P2P, aspoň jsem něco takového četl na jejich stránkách. Jednalo se ale o sekci věnovanou připojení přes mobil GPRS, EDGE... Že by to aplikovali i na kabelové připojení?

sloučeno - pokud chceš něco přidat k tvému poslednímu příspěvku použíj prosím tlačítko Obrázek - Weslo

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 22 úno 2008 12:05

pokud stahuješ pře P2P sítě jako je DC++ nebo torrent tak si zas*ráš celé pásmo svého připojení.Pokud při tom ještě používáš http download z RS.com tak nemají potvrzovací pakety TCP protokolu kudy chodit a proto je to pomalé.Nestahuj najednou - to co ty popisuješ není chyba ale vlastnost.Jinak O2 P2P neshapuje a i kdyby to dělala tak ti šifrování na inteligentní 7layer switch co na to určitě použijí nepomůže.Nehledě na to že v DC++ nic takového není.

Já ti poradím tohle:
1)kup si RAM
2)vymázni všechny ty zabezpečovací nesmysly a nech si jenom firewall(ne ten windowsí)
3)kup si premium na RS.com
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Argoneus
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Argoneus » 22 úno 2008 12:05

wow... jen mi dovol menší otázku... co si měl ve škole ze slohu? jedničku s hvězdičkou? :shock:

pcman.
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pcman. » 22 úno 2008 15:48

Weslo píše:pokud stahuješ pře P2P sítě jako je DC++ nebo torrent tak si zas*ráš celé pásmo svého připojení.Pokud při tom ještě používáš http download z RS.com tak nemají potvrzovací pakety TCP protokolu kudy chodit a proto je to pomalé.Nestahuj najednou - to co ty popisuješ není chyba ale vlastnost.Jinak O2 P2P neshapuje a i kdyby to dělala tak ti šifrování na inteligentní 7layer switch co na to určitě použijí nepomůže.Nehledě na to že v DC++ nic takového není.

Já ti poradím tohle:
1)kup si RAM
2)vymázni všechny ty zabezpečovací nesmysly a nech si jenom firewall(ne ten windowsí)
3)kup si premium na RS.com

Hmm, když to je teda vlastnost, proč mi na jiným PC (nemám ho tu - mám ho jinde, Win98, AmosNET - kabelové připojení 150/512 kbps) jede utorrent plnou rychlostí (20 kB/s když tam je dostatek seederů, a upload taky naplno), sice pak nejede Firefox, protože je to slabý PC, proč to tady jede naplno, i když nic jinýho nedělám? Na tom připojení od O2 mi to naplno nejede, i když je tam seederů dostatek...

Jinak plánuju koupit celý vnitřek PC nový, ale až budou peníze :-/
Hmm, o kousek víc psali, že mám PC skvěle zabezpečený, tak proč bych to měl zas mazat?
Stahuju proto, že je to zadarmo, takže RS premium - dík, nechci.

wow... jen mi dovol menší otázku... co si měl ve škole ze slohu? jedničku s hvězdičkou?

nn, nám ty jedničky místo toho podtrhávali ;-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 23 úno 2008 07:40

kdyby si někdy používal nějáký privátní tracker tak by ti jel naplno u download - bohužel u těch veřejných jako je třeba piratebay.org a podobně je to samej vychcánek co přiškrtí upload a ještě až to stáhne tak upload hned vypne

nevím jestli na O2 máš USB modem nebo normální ADSL router - možná je pes zakopaný tam.

mazat proto aby si na všechno nemusel čekat - pro samé zabezpečení ti PC nestíhá

já narozdíl od spousty lidí tady nesdílím zabezpečovací hysterii.základem je mít firewall a v hlavě mozek a ten používat.Já nemám nic jiného už 5 let a vira jsem neměl ani jednoho.Navíc teď jsou v módě také zabezpečovací utilitky které udělají i z normálního PC třeba jako máš ty šneka.

Třeba teď píšu ještě z horšího PC než máš ty(Sempron na 1.6Ghz a 320MB RAM) a popisované problémy mě netrápí
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

maiki
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod maiki » 23 úno 2008 15:49

Weslo píše:samej vychcánek co přiškrtí upload a ještě až to stáhne tak upload hned vypne

přesně tak to dělám i já, ooo cho cho!!! no nejsem zvědavý zahlcovat si linku oběma směry a šířit po internetu co tam vůbec nemá být... vymítit P2P a je klid!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 23 úno 2008 15:59

no to se máš čím chlubit. přesně česká chamtivost v praxi. ono je jaksi slušné to nechat sdílet dál. kdyby bylo více lidí neochotných jako ty, tak nestáhne nikdo nic. pro tebe to taky musel někdo nechat sdílet,aby sis to mohl stáhnout :roll:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 23 úno 2008 16:22

sorry,fajfka a vyřešeno.zamykat nebudu-ale toto se řeší v sekci p2p.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”