Zvuková karta je pravdepodobne slabá

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Zvuková karta je pravdepodobne slabá

Příspěvekod SamerLP » 04 led 2017 11:14

Zdravím, predom hovorím, že názov je asi divný a aj dlhý, ale inak môj problém nedokážem sformulovať ako predmet.
Tak ide o to, že v mojom notebooku ktorý som kupoval cca pred 5 rokmi má zakladnú dosku:
Bez názvu.png

(posielam obrázok radšej, lebo neviem presne čo je z toho aká je to doska)
A potom môj počítač ktorý má dosku: https://www.alza.sk/asus-b85-plus-d432985.htm?o=2
No a ide mi o to, že príde mi, že na notebooku kde využívam zvuk integrovaný z základnej dosky je lepší ako ten zvuk na doske ASUS B85 plus čo mám v počítači, je nejaká šanca, že je zvukovka lepšia v tom notebooku ako na tej doske čo mám v PC? Prípadne ak by bolo moje trvdenie, že je slabšia správne, tak akú integrovanú alebo aj externú zvukovku odporúčate? Čo najlacnejšiu hlavne... nepotrebujem nejakú ultra dobrú, len aby bola na úrovni poprípade ak je tá v NTB lepšia tak aby bola na takej úrovni.

Reklama
jájapája
nováček
Stav:

Re: Zvuková karta je pravdepodobne slabá

Příspěvekod jájapája » 04 led 2017 12:35

"Slabá" zvuková karta je blbost. Doplň sem jaký máš zvukový HW na ntb a na PC a pak se máme jakžtakž o čem bavit.

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 04 led 2017 12:46

Kde presne prosím zistím aký mám zvukový HW? Na NTB môžem poslať teraz ale na počítač sa teraz nemám ako dostať, a jedine na počítači ako som písal viem akú mám dosku, a v popisu dosky je tuším, že aká tam je zvukovka.

jájapája
nováček
Stav:

Příspěvekod jájapája » 04 led 2017 13:05

Asi nejrozumněji přes Google. Ve vlastnostech ntb, popř tvé základní desky bys měl najít typ zvukové karty v obou zařízeních.

HappyMental
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod HappyMental » 04 led 2017 13:19

Jak se projevuje, že je zvuková karta "slabá"? V čem přesně je zvuk z notebooku lepší?
I use Arch BTW

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 04 led 2017 13:34

jájapája píše:Asi nejrozumněji přes Google. Ve vlastnostech ntb, popř tvé základní desky bys měl najít typ zvukové karty v obou zařízeních.

Počítač na doske má Realtek ALC887 (HD audio 8 kanálov) a pri NTB neviem presne vôbec zistiť aká tam je vôbec doska, ako som posielal prvý screen v prvom príspevku z CPU-Z nedokážem zistiť aká je do doska a ani keby som skúšal nenájdem ju na internete.

@HappyMental - tak v notebooku je lepší zvuk pri slúchadlách (Superlux HD662), a lepší je v tom, že basy mi prídu o dosť lepšie a ten zvuk je taký lepší, a na počítači môžem mať zvuk na 100% a aj tak je to nejako potichu. A nechce sa mi veriť stále, že notebook môže mať lepšiu zvukovku ako moja doska v počítači, a taktiež čo som počul všade, tak ževraj notebooky sami o sebe niektoré majú hrozdné zvukovky a tomu aj verím, lebo keď som skúšal počúvať hudbu alebo hocičo na jedného známeho notebooku nejaký HP tak tam to bol otrasný zvuk oproti môjmu notebooku.

HappyMental
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod HappyMental » 04 led 2017 13:46

Když sluchátka připojíš zezadu do desky, projeví se to nějak na kvalitě zvuku? Předpokládám, že sluchátka normálně připojuješ zepředu.
I use Arch BTW

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 04 led 2017 13:54

Nie, z predu ich určite nepripájam, a ani nemôžem z dôvodu, že kábel by mi zavadzal, pripájam ich do takej krabičky alebo ako to nazvať ktorú mám k týmto reprákom: https://www.alza.sk/genius-gx-gaming-sw ... 37.htm?o=2
Skúšal som pravdaže pripojiť aj normálne do základnej dosky priamo, ale zvuk bol taký istý ako pri pripojení do tej krabičky čo bola k reprákom (taktiež musím to pripájať do krabičky od reprákov, lebo repráky mám napojené do základnej dosky, a tým pádom ak by som chcel používať slúchadlá tak musím odpojiť repráky a zapojiť slúchadlá, čo mi príde ako blbosť stále takto robiť.)

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 04 led 2017 15:41

Problém je v tom, že máš aktivní reprobedny (né moc valné kvality) a cokoliv co jde z PC, projde z obyčejné základní zvukové karty na desce - která sama o sobě taky není noc moc, do zesilovače v reproduktorech. Mě osobně takový zvuk stačí a rozdíl bych sotva poznal, ale to neplatí pro všechny. Je pravdou, že u lepších notebooků můžeš mít podstatně lepší zvukový čip, než má ta základní deska v PC. Protože v notebooku už tu zvukovku nikdy nevylepšíš, kdežto u PC si můžeš lepší dokoupit v pohodě.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 04 led 2017 16:04

Taky mám v noťasu o něco lepší zvukovku než v PC. Sluchátka mám podobné jako ty, Superlux HD681B a z PC je zvuk o ničem, na noťasu nebo telefonu je to lepší, ze sluchátkového zesilovače (byť levného) je to o velký kus lepší (hlavně hluboké basy jsou plnější).

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 04 led 2017 17:44

Aha, rozumiem.
@ondoubek - aký presne zosilovač používaš? Lebo akože pri reproduktoroch je ten zvuk v poriadku, ale pri tých slúchatkach je taký o ničom ako píšeš.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 04 led 2017 17:57

FiiO E06. Není to nic extra, je to dělané hlavně pro smartphony které mají slabý výstup, ale dá se vpoho použít i pro PC/notebook. Je tam několik předvoleb ekvalizéru, jako klasicky flat, bass boost, bass + treble boost a low gain.
Je dost citlivý, takže při nízké hlasitosti slyšíš šumění a praskání z nekvalitních neodrušených zvukovek.
Zvuk je čistý, až při hodně velké hlasitosti + bass boostu jde slyšet zkreslení. Původně jsem ho kupoval ke starému telefonu který měl celkem slabý výstup, ale nyní ho využívám hlavně k PC. Nejsem sice fanoušek extra přebasované hudby, ale právě předvolba bass boost na zesilovači přidá né moc basujícím Superluxům hutnost.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    4142
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Nová Grafická karta
    od doudinin » 25 kvě 2025 15:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC