Problém se zamrzáváním PC Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Neoact
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém se zamrzáváním PC

Příspěvekod Neoact » 06 led 2017 00:50

Ahoj všem...

chtěl bych poprosit o radu. Složil jsem si PC (v iz. http://www.fedu.cz/pc.png ) a vše fungovalo tak jak má. Od určité chvíle jsem začal mít problém se známou hláškou "Ovladač zobrazení přestal odpovídat a byl obnoven" , přečetl jsem na toto téma desítky tuzemských i zahraničních článků, zkusil přeinstalovat co se dalo, od různých verzí grafických ovladačů, po nastavení TDR atd. atd. , ale nakonec se mi povedlo problém alespoň stabilizovat tak, že se mi hláška vracela třeba jen jednou za několik dní.

Od určitého momentu, ani nevím co je příčinou - už PC přestalo házet hlášku, ale automaticky se prostě sekne, zamrzne a dokud nerestartuji tak PC běží, ale zamrzlé. Problém je neúnosný. Nejhorší je, že přichází neočekávaně. Někdy mám spuštěno třeba i 5 programů, hudbu a internet a PC běží, z toho zase stačí, abych měl zaplý film a nic na pozadí neběželo a opět zamrzne PC. Žádný vir v PC není, vše je čisté, od spuštěných programů po plánovač atd. ... Mám podezření, že je chyba v nastavení v Biosu, ale na toto téma jsem opět pročetl mnoho článků a zkusil snad stovky různých nastavení - ale žádná změna. Ramky jsou nastaveny správně. Když jsem koukal do prohlížeče událostí, při očekávané chybě se vždy ukáže chyba Kernel-Power 41 - "Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení." .... Zdroj je v pořádku, vše čisté, teplota taky. Zkoušel jsem zátěžové testy a nic. MemTest taky nic neodhalil.

Poradíte mi někdo, co s tím mám dělat? Díky moc.

Reklama
zdenek92
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Problém se zamrzáváním PC

Příspěvekod zdenek92 » 06 led 2017 08:04

měl jsem stejný problém a ačkoli to bude znít absurdně tak ho způsoboval vlas, ktery se mi seknul do patice s ramkou, zkus tedy všechny ramky vyndat poradne vsechno vyfoukat a dat je zpatky.

Neoact
nováček
Stav:

Příspěvekod Neoact » 06 led 2017 08:44

zdenek92 píše:měl jsem stejný problém a ačkoli to bude znít absurdně tak ho způsoboval vlas, ktery se mi seknul do patice s ramkou, zkus tedy všechny ramky vyndat poradne vsechno vyfoukat a dat je zpatky.

Díky za radu, ale samozřejmě čistota desky a ramek je v pořádku včetně zdroje.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 06 led 2017 09:07

Obavam se ze problem je Asus a jeho super zakladni desky. Ten pocitac je stary skoro 6 let, s tim je treba pocitat.

Skus v pocitaci nechat jen jeden pametovy modul, jestli se problem bude opakovat.

BIOS je p[osledni verze?

Neoact
nováček
Stav:

Příspěvekod Neoact » 06 led 2017 09:15

petr22 píše:Obavam se ze problem je Asus a jeho super zakladni desky. Ten pocitac je stary skoro 6 let, s tim je treba pocitat.

Skus v pocitaci nechat jen jeden pametovy modul, jestli se problem bude opakovat.

BIOS je p[osledni verze?

Ahoj, už jsem to zkoušel i s jednou ramkou, se dvěma atd. , ale problém stejný. Bios není poslední verze, protože co jsem si tak četl, tak aktualizací bych mohl taky něco podělat. Pokud bych věděl, jak přesně aktualizovat Bios a byl bych si jistý tím, že PC pojede tak to udělám. Tak či onak si nejsem jistý, proč by kompl měl dělat takovou chybu jen proto, že nemám poslední verzi Biosu? :-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 06 led 2017 09:18

To je bohuzel standardni postup - treba HP kdyz jim nahlasis hw problem tak ho nebudou dal resit, dokud neaktualizujes BIOS. I kdyz je napriklad vadny disk.

Jake jsou teploty? CPU, GPU, chipset?

Neni pocitac pretaktovany? Kdyztak udelej screenshoty z CPU-Z kde bude videt frekvence cpu a RAM.

Neoact
nováček
Stav:

Příspěvekod Neoact » 06 led 2017 09:29

petr22 píše:To je bohuzel standardni postup - treba HP kdyz jim nahlasis hw problem tak ho nebudou dal resit, dokud neaktualizujes BIOS. I kdyz je napriklad vadny disk.

Jake jsou teploty? CPU, GPU, chipset?

Neni pocitac pretaktovany? Kdyztak udelej screenshoty z CPU-Z kde bude videt frekvence cpu a RAM.

Myslíš tohle? http://www.fedu.cz/cpu.png

Jinak AI Suite II nabízí update Biosu, pokud tak provedu, pojede vše ok? Radši se ptám, protože zase nejsem žádnej master na počítače a nerad bych udělal něco s čím bych si pak nevěděl rady :-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 06 led 2017 09:45

Aktualizace BIOSu to rozhodne nemuze rozbit vic nez to je a vylouci se tim jedna mozna pricina.

Neoact
nováček
Stav:

Příspěvekod Neoact » 06 led 2017 09:49

petr22 píše:Aktualizace BIOSu to rozhodne nemuze rozbit vic nez to je a vylouci se tim jedna mozna pricina.

Dobře, AI Suite II přímo nabízí aktualizaci Biosu, chci si to nechat jako poslední možnost. Před rokem PC jel i na nejnáročnější hry a nebyl problém, tak mi přijde divné, že by kvůli tomu zamrzával PC v takových nepředvídatelných momentech. Nejsem master na PC jako Ty, zeptám se tedy, zda-li se z toho screenu dá poznat, jestli je PC přetaktovaný jak jsi psal, nebo nějaká teplota není v pořádku? Dá se ještě zjistit podle nějakého kritéria co by mohlo být špatně?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 led 2017 11:09

Co máš za grafiku, Windows?

Qalita
nováček
Stav:

Příspěvekod Qalita » 06 led 2017 14:08

Ahoj, zaměřil bych se na to, jak ti to hlásilo potíže s napětím. Stabilizační kondenzátory spolehlivě fungují jako kurvítko. Zkus pečlivě prohlídnout všechny kondenzátory na desce a pokud některý z nich bude (nahoře) mírně vyboulený tak je pravděpodobné, že už nezvládá dělat svoji funkci, což se může projevit zrovna takovýmto způsobem. Podobné by to mohlo být i s kondenzátory ve zdroji. Dokonce to nemusíš zjistit ani měřením, nebo naměřené hodnoty se můžou zdát celkem v pořádku, ale zvyšuje se zvlnění napětí, což už některé komponenty hardwaru nemusí zvládat (osobní zkušenost).

Neoact
nováček
Stav:

Příspěvekod Neoact » 06 led 2017 15:20

X píše:Co máš za grafiku, Windows?

Intel(R) Core(TM) i7-3820 CPU @ 3.60GHz (4 CPUs) 3.60 GHz , 16,0 GB, Win 7, NVIDIA GeForce GTX 560

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3378
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4005
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry
    3
    3585
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    22 črc 2024 08:09
  • Problem se spustenim PC Příloha(y)
    od Fred96 » 04 srp 2024 17:40 » v Problémy s hardwarem