Úplně nerozumím, k čemu by ti byl switch - na kabel za zdí se těžko sám o sobě připojí...
Takže já to vidím následovně:
a) zakoupil bych další router, zapojil jej v režimu AP a napojil jej na natažený kabel. (postupů, jak to udělat je na internetu mraky). Na tento router by ses pak připojoval přes Wifi kartu v PC -vzhledem ke vzdálenosti PC od tohoto potenciálního routeru (tedy místa nataženého kabelu) by latence byla minimální a rychlost maximální...
b) použil bych powerline adaptéry, které jsou zde na fóru dost doporučovány, osobně s nimi ale žádnou zkušenost nemám, takže bych osobně zvolil možnost a)EDIT: Znovu jsem si tvůj text přečetl a pokud to dobře chápu, tak k PC2 je veden kabe skrz zeď přímo od routeru a k PC1 vede nefunkční kabel, takže ten jede přes Wi-Fi:
Potom máš několik možností:
a) Koupíš AP a LAN kabel. Do AP zapojíš v místnosti s PC2 kabel momentálně vedoucí do PC2 a z tohoto AP pak vyvedeš kou-pený kabel do PC2 (tím budeš míst připojené PC2). PC1 pak k AP připojíš bezdrátově pomocí stávajícího Wi-Fi adaptéru. HOTOVO
PS: Vzhledem ke vzdálenosti potenciálního AP a PC1 bude latence minimální a rychlost prakticky maximální. Stejně bych ale preferoval spíše jinou možnost...
b)Koupíš powerline adaptéry a 2 LAN kabely. Jeden powerline adaptér zapojíš v blízkosti routeru a druhý u PC1, Z routeru vyvedeš LAN kabel do prvního powerline adaptéru a z druhého powerline adaptéru vyvedeš kabel do PC1.
HOTOVO
PS: S powerline nemám žádné zkušenosti, ale tady na foru jsou dost vychvalované
c) Koupíš switch, (třeba tento:
https://www.alza.cz/tp-link-tl-sg105-d389663.htm), lan kabel, krimpovací kleště a koncovky RJ-45. Následně blízko stěny (v místnosti s PC1) uřízneš LAN kabel a přiděláš na každý konec uříznutého kabelu koncovky RJ-45. Následně zapojíš obě koncovky do koupeného switche a ze switche vyvedeš koupený kabel do PC1.
HOTOVO
PS: Tohle je možnost, kterou bych si osobně zvolil.
###############################################################################################
Mimochodem, jak velké místnosti to jsou?
Tahle Wifi karta GIGABYTE WB867D-I je všude dost vychvalovaná, především pro kvalitní příjem a velkou rychlost za skvělou cenu, tak mě dost překvapuje, že není dostatečná při připojení na takový router a ještě ke všemu ve stejné místnosti...
Momentálně mám tuto kartu sám objednanou, tak mě to dost zajímá...