Pokud dobře rozumím tomu jak to funguje, tak antény s vyšším ziskem nerozšíří plochu signálu, ale pouze ,,změní tvar" - v některých místech bude signál menší a jinde zase vyšší. To by zcela vyhovovalo mým záměrům, protože mám klient router a hlavní router +- na stejné linii a potřeboval bych tak prodloužit signál. Je mi jasné, že by to spíše pomohlo u hlavního routeru, ale ten má neodnímatelné antény.
Čemu už ale nerozumím je to, jak je to s maximálním vysílacím výkonem routeru (20 dbm - 100 mW). Původně jsem totiž myslel, že na to zisk antény nemá vliv, ale na několika fórech jsem se při hledání dozvěděl, že to zahrnuje i výkon antén - je tomu tak? A pokud ano, mělo by vůbec smysl se do výměny antén pouštět? Protože pokud bych tam dal silnější antény, tak bych zase musel adekvátně snížit výkon (ani nevím, jak bych to vypočítal) abych nepřekročil maximální povolený vysílací výkon, takže by to bylo víceméně o ničem...
Jak jsem řekl, tak jsem téměř 100 % spokojený (vlastně mnohem více než jsem od jakéhokoliv bezdrátového řešení očekával), ale pokud by to šlo ještě nějak vylepšit, tak proč to nezkusit, že?

PS: V příloze je zhruba načrtnuté schéma mého bytu a rozmístění routerů. Na druhém obrázku je pak, jak to chápu s anténami...
Díky